Karayol sansürsüz programında konuştu

Karayol sansürsüz programında konuştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp sunduğu Sansürsüz programına konuk oldu. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Karayol, yeniden aday olup olmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Karayol, “Görev istenmez, görev verilir. Devam et derlerse devam ederim.”dedi.

38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp sunduğu Sansürsüz programının konuğu İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol oldu. Sansürsüz programında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Karayol, yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya açıklık getirdi. 24 Haziran seçimleri sonrasında üçüncü dönem kuralının MYK’ya devredildiini dile getiren Başkan Karayol, “Anketlerde iyi çıkan belediye başkanlarının 4 yada 5 dönemde devam edebileceği söylendi.”dedi. Karayol: “ Türkiye’de 899 tane AK Partili Belediye Başkanı var. Benim gibi 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan arkadaşımızda 111 kişi. Kayseri’de Memduh Abi ile ben varım o şekilde. En son 24 Haziran seçimlerinden önce MYK’da alınan bir kararla, 3 dönem kuralı MYK’ya devredildi. Milletvekillerimizden 3 dönemden sonra da görevi devam edenler oldu. sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın yaptıkları açıklamalarda partinin yükünü çeken, anketlerde iyi çıkan Belediye Başkanlarının 4, 5 dönemde devam edebileceği şekilde bir emri var, söylemi var. Ehliyet ve liyakat esas. Bana bu olsun, şu olsun şekliyle değil, vatandaşın tercih ettiği, kabul edebileceği adayların olması yönünde, grup toplantısında açıklamaları var. İncesu’da 3 ya da 4. Kez anketler yapıldı. Sürekli de anketler yapılıyor. Bizi vatandaşa çeşitli şekilde soruyorlar. “dedi. “Parti görev verirse, bu işe devam edilir.”diyen Karayol, “partim devam et derse aynı şevkle ve aşla yolumuza devam ederiz.”şeklinde konuştu. Karayol şöyle konuştu: “ Bizde esas şudur: Parti görev verirse, bu işe devam edilir. Eğer partim sen tekrar bu işe devam et derse, ben de ilk günkü şevkle, aşkla vatandaşımızda eğer tercihini bizden yana kullanırsa, onların emanetini yere düşürmeden, şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerin aynısını devam ettirmek isteriz. Ama bunda karar verecek önce İlçe Başkanlığımız, daha sonra Milletvekillerimiz, Sayın Bakanlarımız, en sonda Genel Merkez. Bunu yaparken anketler yapıyor, halka soruyor, tabi bir de aday adaylıkları süreçleri başlayacak, oradaki kişileri yerleşim birimindeki vatandaşlara soruyor, ondan sonra karar veriliyor. Burada esas olan Partimizin görev vermesi. Görev istenmez, görev verilir. Bu işe devam et derlerse Zekeriya Karayol Allah nasip eder, Allah ömür verirse, İncesu İlçemize, hemşerilerimize hizmet etmek için yola çıkarız. Partimiz başka bir görev verirse de ona razı oluruz.”dedi.

KARAYOL, BERAAT ETTİĞİ KONUYU 38 KENT TV VE KAYSERİ OLAY’A   AÇIKLADI

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Sansürsüz programında 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKEME servisinde çalışan bir kişinin verdiği ifade doğrultusunda yargılandığını dile getiren Karayol, davadan beraat ettiğini açıkladı.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi’nin sunduğu Sansürsüz programında yargılandığı dava hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  “Ortada olmayan bir suç isnat edildi”diyen Başkan Karayol, Büyükşehir Belediyesi UKEME servisinde çalışan bir kişinin ifadesi ile yargılandığını söyledi. Karayol: “8 yıl devam eden bir şeydi Osman Bey. Ortada olmayan bir suçun isnat edildiğini, biz bu işten yüzümüzün akıyla çıkacağımızı, daha sonra da bu işe sebep olanları hem Allah’ın huzurunda hem de Türk adaleti önünde hesabını soracağımızı söylemiştik. Zaten avukatımız ve bizler çalışıyoruz. Herhâlde önümüzdeki hafta Kayseri Cumhuriyet Savcılığına müracaatta bulunacağız. Karşı tarafın üç tanığı ve şikayetçi kişi hakkında bu sefer biz şikayetçi olacağız. Olay nedir. Geçmiş zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKEME servisinde çalışan bir arkadaşın verdiği ifade üzerine başlayan bir süreç. 2007 yılında bu konuya kovuşturmaya yer yok kararı verildi. Daha sonra bu arkadaş gelip bizim Fen İşlerinde müdürle dövüşünce İNÇ OS’ta 2009’a 73 artık ezberlediğimiz için. Devam eden soruşturmada kovuşturmaya yer yok kararı verildi. Daha sonra burada 2011’e 32 herhalde işlemem konulmama kararı verildi. Karşı taraf işleme konulmama kararına karşı taraf itiraz etti. Danıştay talebini reddetti. Şimdi CMK’nın 172’ye ikinci maddesi diyor ki; kovuşturmaya yer yok karar verilen bir hususta tekrardan yargılama yapılamaz diyor. Yeni bir belge olmadan diyor. Her üç yılda bir yapıldı bu. Sonra bu arkadaş Bölge İdare Mahkemesine gitti. Sonra dedi ki İncesu Belediye Başkanı’nın ve çalışanlarının, Zekeriya Karayol’un hukuka aykırı yaptığı bir işlem yoktur dedi. Adam petrol istasyonuna LPG istiyor. Dilekçesini gidiyor Kayseri Büyükşehir Belediyesine veriyor. 17 Nisan 2017. 5393 sayılı Belediye kanununun 80. Maddesinde büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde akaryakıt istasyonu ve LPG istasyonlarına ruhsat verme işi Büyükşehir Belediyesine ait. Niye vermiyor Büyükşehir Belediyesi. Bir bölü beş binde yok. İmar yolları içerisinde bir kilometreden daha az mesafe olduğu için. Hemen yanı başındaki petrol istasyonu o hakkı almış. Yeni bir belge olmadan sanık sıfatıyla mahkemeye gittik. Kovuşturmaya yer yok kararı verilen davada şikayetçi konum İncesu Belediyesiyle hiçbir problemim olmadı ki diyor. Ben yurtdışında çalıştım orada bile işler bu kadar hızlı yürümüyor. Biz bu arkadaşın yap kullan ruhsatını yenileyip senin işlemin büyükşehir belediyesiyle oraya git demişiz kendisi ifade ediyor. “dedi.

Yapılan yargılama aşamasında olayın içerisine CHP eski milletvekili Atilla Kart’ın girdiğini dile getiren Karayol, şikayet edenlerin bir anda ağız değiştirdiğini dile getirdi. Karayol: “ Daha sonra araya bir siyasi parti giriyor. Ağız değiştiriyor. Biz ruhsat veremiyoruz ki. Versen de geçerliliği yok. Adam öldürene neden yaptın diye soruluyor. Ama bizde öyle yok. Direkt mahkemenin huzuruna. “dedi.

İddianameyi ve fezlekeyi hazırlayan savcıların FETÖ’den ihraç edildiğini dile getiren Karayol, “ Suçsuz yere sadece bir kumpasa girerek, gittik, geldik günahsız bir şekilde.”demesi dikkat çekti. Karayol şunları söyledi: “Tabi uzun bir yargılama süreci, biz belgelerimizi sunduk, bunu yaptık ama Allah’a şükrediyorum, iddianameyi hazırlayan Savcım, İncesu’daki zamanında fezlekeyi hazırlayan Savcım ve Kayseri’deki zamanın Cumhuriyet Başsavcısı meslekten ihraç oldu. Evet. Hepsi meslekten ihraç oldu. Ondan sonra mahkemeye yazıyor adam, adil düzende İncesu Sevenler Derneği şu, bu. Ya İncesu’da böyle bir dernek var mı, yok. Sahte mektuplar gönderiyorlar İncesu içinden insanlar. Tabi biz bu gönderenleri de yakaladık, mahkemeye verdik, 1 yıl hapis cezası, 5 milyar tazminata mahkum oldular. Sonuçta zaten bizimle ilgili olmayan bir suçta, sadece bir kumpasa girerek, gittik, geldik günahsız bir şekilde. Ayrıca Kayseri’ye gelip zamanında bu dosyaya iyi incelenmedi diyen bir siyasi partinin Konya Milletvekili de şu anda benim şikayetim üzerine Kayseri 4. Asliye Ceza’da yargılanıyor. Şubat ayında kararı çıkacak, göreceğiz kararın çıktığını hep beraber. “dedi.  Bir kumpasa girip çıktıklarını ifade eden Başkan Karayol, “Ama çok şükür, soğan yiyenin ağzı kokar, öyle bir şey yoktu. Beraat kararı burada.”dedi. Karayol şunları söyledi: “ Adil yargılamayı etkileme suçuyla iddianame hazırlandı, dokunulmazlığı bitince, Adalet Bakanlığı tarafından fezleke gönderildi, yargılama süreci devam ediyor. Yargı ne karar verirse hep birlikte göreceğiz. Neticede böyle bir kumpasa girdik, çıktık. Ama çok şükür, soğan yiyenin ağzı kokar, öyle bir şey yoktu. Beraat kararı burada.  2012 yılında Cem Bey’e demiştim, zaman gelecek Allah nasip edecek, biz de bu insanlardan hem Allah’ın huzurunda hem de Türk Adaleti huzurunda hesap soracağız demiştik. “diye konuştu.

 “Şimdi hesap sorma zamanı bize geldi.”diyen Karayol, davaları kazandıktan sonra kendisinin de bir sucuk partisi düzenleyeceğini söyledi. Karayol: “Dava açtık. Şu anda yazışmalar, belgeler, evraklar hazırlanıyor. Yakında, önümüzdeki en geç hafta içinde Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na bu konuda şikayetçi olacağız. Önce ceza arkasından tazminat davası açacağız. Bir tazminat kazandık onu bekletiyoruz, Şubat’taki kararda çıksın, sonra bu kararlar çıkınca biz de inşallah Bakanımızın yaptığı gibi Allah nasip eder, biz de bir sucuk partisi düzenleriz. “şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)