KAPADOKYA'DA TURİZM ÇALIŞANLARI İŞSİZ KALDI

KAPADOKYA'DA TURİZM  ÇALIŞANLARI İŞSİZ KALDI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, koronavirüs nedeniyle Kapadokya bölgesinde otellerin önümüzdeki dönemler için aldığı rezervasyonların yüzde 98’inin iptal edildiğini belirtti.  Sarıaslan ayrıca bölgede yaklaşık yüzde 80'e varan turizm emekçisinin işine son verildiğini de ifade ederek, hükümete işte çıkarılan emekçilerin mağdur olmamaları için önlem alınıp, alınmadığını sordu.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Kapadokya bölgesinde koronavirüs nedeniyle turizmde yaşanan sıkıntıları sordu.

İŞTEN ÇIKARILAN EMEKÇİLER NE OLACAK?

Soru önergesinde, “Koranavirüsü, dünyanın pek çok ülkesinde görülmekte ve çok hızlı bir şekilde farklı ülkelerde yaygınlaşmaktadır. Bu virüs gerçeği, dünya turizmini etkilediği kadar Türkiye turizmini de etkileme riskini arttırmaktadır” ifadelerini kullanan Milletvekili Sarıaslan, “Turizm alanında önemli bir pay sahibi olan Nevşehir'in Kapadokya Bölgesinin bu riskten pek çok anlamda etkilendiği açıktır. Şu anda bile otellerin önümüzdeki dönemiler için aldığı rezervasyonların yüzde 98 oranında iptal edilmiştir.” dedi. Sarıaslan, Bakan Ersoy’dan şu sorularına yanıt istedi, “Korana Virüsü nedeniyle özellikle Kapadokya bölgesinde yaratacağı zararın tespitine dair Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Kapadokya Bölgesinde yaklaşık yüzde 80'e varan turizm emekçisinin işine son verilmiştir. İşten çıkartılan turizm emekçilerinin mağdur olmaması adına herhangi bir önleminiz var mıdır?”

Haber: Cafer ZENGİN