Özhaseki'den belediye başkan adaylığı için kadın aday işareti!

Özhaseki'den belediye başkan adaylığı için kadın aday işareti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de yerel seçim çalışmaları sürüyor. Aday adayları kulis yaparken, adayların belirlenmesi noktasında önemli bir görev üstlenen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partili kadınlarla bir araya geldi ve kadın adaylara yeşil ışık yaktı. Özhaseki, “Dava arkadaşımız hanımefendilerin yerel seçimlerdeki adaylık süreçlerinde yanlarındayız” dedi.

 

 

KAYSERİ’DE KADIN BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

“Şehirlerimiz hanımefendilerin eliyle daha güzel hale gelecek.” diyen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bu açıklamasının ardından Kayseri’de, milletvekili adaylıkları konusunda ortaya çıkan partili kadınların, bu kez belediye başkan adaylığı ile kamuoyunun karşısına çıkıp, çıkmayacakları ve Kayseri listesinde kadın aday ya da adayların gösterilip, gösterilmeyeceği merak konusu oldu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı  tarafından 81 İl ve ilçe Kadın Kolları Başkanları ile yönetimlerine yönelik eğitim programı düzenlendi. 2 gün süren eğitim programında, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de  kadınlara seslendi. Yerel yönetimlere yönelik tecrübelerini kadınlarla paylaşan Özhaseki,  Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler konusunda da kadınlara aday olmaları yönünde çağrıda bulundu. “Kadınlara aday olursanız, yanınızdayız” mesajı veren Özhaseki, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımızın düzenlediği Eğitim Programı’nda tecrübelerimizi paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha güçlü Türkiye'yi ve daha güzel yarınları kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle dava arkadaşımız hanımefendilerin yerel seçimlerdeki adaylık süreçlerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguladık. Şehirlerimiz hanımefendilerin eliyle daha güzel hale gelecek.” ifadelerini kullandı.

 

Özhaseki’nin bu açıklamasının ardından Kayseri’de daha çok milletvekili adaylıkları konusunda ortaya çıkan partili kadınların, bu kez belediye başkan adaylığı ile kamuoyunun karşısına çıkıp, çıkmayacakları ya da Kayseri’den bu dönem kadın bir adayın olup, olmayacağı merak konusu oldu. AK Parti Kayseri’de, bugüne kadar belediye başkanlıkları konusunda kadın aday göstermedi.

Özhaseki’nin bu yöndeki çağrısının ardından kadın aday konusu “Kayseri’de yanıt bulacak mı?” sorusunun cevabı da merak ediliyor.

Haber: Cafer ZENGİN