İYİ Partiye dert yanan esnaf: Araçlarımız yatırıldı! Haksız cezalar kesildi…

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve parti il yöneticileri Halk Otobüsü esnafını dinledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partiye dert yanan esnaf: Araçlarımız yatırıldı! Haksız cezalar kesildi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, mahalle ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. İYİ Partililer bu kez de Halk Otobüsü esnafını ziyaret ederek, dert dinledi. Halk Otobüsü Esnafı, pandemi döneminde araçlarının yatırıldığını ve para kazanamadıklarını, kilometre başına alınan ücretlerin yetersiz olduğu dile getirdi.  Alınan bu ücretlerle ne akaryakıt harcamalarını karşılaşabildiklerini ne sigorta, vergi gibi giderleri karşılayabildiklerini  ne de çalışanlarına insanca yaşayabilecekleri ücret verebildiklerini belirten esnaf, pandemi döneminde kilometre başına verilen ücretin de altında bir ücret teklif edildiğini ve bu yüzden de esnafın araçlarını yatırmak zorunda kaldığını söyledi. Esnaf, belediyeye yapılan şikayetlerde de Ulaşım AŞ'nin tek taraflı davrandığını ve kendilerini dinlemeden haksızca cezaların kesildiğini savundu. Esnaf, kazançlarının büyük bir bölümünün haksızca ithamlardan dolayı ceza verilerek kesildiğini de öne sürdü.
“ESNAFI KENDİ İÇİNDE İKİYE BÖLMÜŞLER”
Esnafın feryadını dinleyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da esnafı kendi içinde ikiye böldüklerini söyledi. Ataş, "2019 yılında da buraya ziyarete gelmiştim. Yeriniz çar ve çamur içindeydi. Bizim ziyaretimiz sonrası buraya geldiler ve size temiz bir ortam sözü verdiler. Aradan iki yıl geçmesine rağmen hala buralar çar ve çamur içinde. Değişen hiçbir şey olmamış. Zaten ara ara sizden arkadaşlar geliyor ve dertlerini anlatıyor. Kesilen cezalar konusunda bizlere ulaşanlar oldu. Gerekli yerleri iletiyoruz ama bunların büyük çoğunluğuna çözüm üretilmiyor. Eğer ki halkı sıkıntıya sokacak işler yapıldı ise cezalar verilsin ama kesinlikle keyfi cezalar verilmesin. Bir buçuk yıl içinde para kazanamadığınızı herkes gördü. Pandemi sürecinde sizin araçlar yatırılırken; belediye araçlarını çalıştırdık dediler ama işin aslı ortaya çıktı. O araçlarda belediyenin değilmiş. Ben öyle zannediyordum. Öğrendik ki onlara da kira bedeli verilmiş. Siz burada yatarken birilerine para verilmiş" dedi. 
“SESİNİZ OLACAĞIZ”
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Halk Otobüsü Esnafına da sakin olmaları yönünde çağrıda bulundu. Ataş, "Sizlerin sorunlarını biz dinledik. Biz sizler adına sorunları ilgili makamlara ve mercilere ulaştırırız. Eğer ki sorunlara çözüm üretilmezse sizler adına bizler muhalefet görevini yerine getiririz. Sizlerin sesi biz oluruz" dedi.
YÜCEL: HEM VATANDAŞ HEM DE ESNAF MAĞDUR
Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de "Sorunları  dinledik ve bu sorunları gündeme getirdik. Vatandaş mağdur, vatandaşı taşıyan otobüs işletmecileri de mağdur. Esnafa kilometre başına verilen ücretler, bir buçuk yıl önceki rakamlar. Bu rakamlarla bu taşımacılığın olmayacağını söylüyorlar. Lastik alamıyorlar, fren balatasını değiştiremiyorlar ve sorunlarına çözüm üretemiyorlar. Sayın Milletvekilimiz Dursun Ataş, bu konuda ilgili birimlere sorunları ulaştırmam için bana görev yükledi. İYİ Parti adına Halk Otobüsü esnafının dertlerini ilgili birimlere taşıyacağız ve sorunlara çözüm üretilmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.