İYİ Partili Yücel'den Güneşli uyarısı: Talas'ın 'ballı villaları' gibi olmasın!

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi'nde 700 villa parseli yeniden gündeme geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Yücel'den Güneşli uyarısı: Talas'ın 'ballı villaları' gibi olmasın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Parselizasyon çalışmalarının tamamlandığı alanla ilgili Meclis'te söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, vatandaşların konuyu yargıya taşımaya hazırlandığını belirterek, tarım arazisinin bu şekilde imara açılmasına da karşı olduklarını belirtti.

YÜCEL'DEN BALLI VİLLA GÖNDERMESİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de Talas Reşadiye’de kamuoyunda “Ballı villa” olarak bilinen villa tartışmalarını hatırlattı.  “Orada toplu satış oldu ve belediye zarar etti. Şimdi Güneşli’de tek tek satış yapılacağı ifade ediliyor, ancak burada da önce altyapı çalışması yapılmalı, orası cazip hale getirilmeli ve daha sonra satış gerçekleşmeli. Yoksa burası da ucuza gider ve bir anlamı olmaz” dedi.

CHP'Lİ ÖZER:SIKINTI ÇIKABİLİR

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Mehmet Savruk Başkanlığındaki Meclis toplantısında Güneşli’de bulunan ve villa parsellerine dönüştürülen tarım arazisi yeniden gündeme geldi. Ek gündem maddeleri arasında yer alan Güneşli ‘deki tarım arazisi ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, tarım arazisinin korunması gerektiğini belirterek, bu villa parseline dönüştürülmesi durumuna karşı olduklarını söyledi. Özer, ayrıca konuyu bazı vatandaşların yargıya taşıyacağına da dikkat çekerek, “Burada villa parseli alanlar için sıkıntılar da çıkabilir. Uyarıyoruz” dedi.

SÜSLÜ: BAĞIŞ GÖRÜLMÜYOR! ARSALAR SATIŞA HAZIR

Daha sonra Meclis’e bilgi veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü, Güneşli’deki arazinin 1974’te tapusuz olarak kullanıldığını daha sonraki süreçlerde 1996 yılında kamu kurum alanı görünümünde olduğunu dile getirdi. Söz konusu alanın 1985 yılında Ziraat Lisesi olarak kullanıldığını, talep olmayınca okulun kapandığını ve metruk, yıkılmış bir görünüme dönüştüğünü dile getiren Süslü, 2018 yılında da belediyenin kentsel dönüşüm rezerv alanı talebinin kabul edilip, onaylandığını dile getirdi. Süslü söz konusu alanda ilgili plan değişikliğinin yapıldığını da kaydederek, parselizasyon çalışmalarının da tamamlandığı ve satışa hazır hale getirildiğine dikkat çekti. Süslü ayrıca parsellerin tapu kayıtlarına bakıldığını ve Güneşli’deki tarım arazisi ile ilgili bağış görülmediğini ve hazineden satın alınan bir alan olduğunu ifade etti.

İYİ PARTİLİ YÜCEL'DEN GÜNEŞLİ'YE TALAS REŞADİYE HATIRLATMASI: YAZIK...

Daha sonra Meclis’te söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel ise Talas Reşadiye’de ortaya çıkan ve kamuoyunda “Ballı villalar” olarak bilinen tartışmaları hatırlattı.  Yücel, “Reşadiye’de “ballı villa” denildi, şu denildi, bu denildi. Orada toplu satıldı, burada tek tek satılacak dendi. Reşadiye’de satılan yerler 90-100 bin liraya gitti, sonra değerleri kat be kat arttı. Burası da eğer Kayserili isek, bir yeri imara açıyorsak,  bugün 100 bine gidip sonra 300 bin liraya gideceğini göremiyorsak yazık. Biz burayı cazibe merkezi oluşturmadan, satarsak komik rakamlara gidebilir. Belediye burayı süslemeli, altyapısını hazırlamalı ve cazibe merkezi haline getirdikten sonra satmalı. Altyapısına harcayacağımız paraya buraları satarsak,  ballı villalar gibi, yeminle söylüyorum 20 milyar elimize geçti, 15 milyarı altyapısına gidecek. O zaman niye sattın?” diye konuştu. İYİ Partili Yücel, kamunun zarar etmemesine yönelik uyarıda bulunarak, “Tek tek, en iyi rakama satmalıyız. Altyapısı yapılmalı, ama ben yapılacağını görmüyorum ve bu şekilde Encümen’e satış izni verilecek. Önce alt yapısı hazırlanmalı, sonra burası satılmalı” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Güneşli villa parselleri ile ilgili gündem maddesi muhalefetin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

GÜNEŞLİ MAHALLE SAKİNLERİNİN İDDİASI

1960'lı yıllarda söz konusu Ziraat Okulu arsasının köylü tarafından okul, tarım alanı şartıyla Devlete bağışlandığını savunan mahalle sakinleri, ise bir süre önce Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek, "Orası tarım alanı kalsın, başka yerde hazine arazisi var, oralara villa yapın" çağrısı yapmıştı.