İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ: BU TABLO KAYSERİ'YE YAKIŞIYOR MU, BURASI UTANÇ YERİ?

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ: BU TABLO KAYSERİ'YE YAKIŞIYOR MU, BURASI UTANÇ YERİ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Meclis Üyeleri şehrin Boğazköprü’de yıllardır önlenemeyen kokuyu gündeme taşıdı. Bölgede incelemelerde bulunan Meclis üyeleri, bu konuda vatandaşlardan sıkça şikayet aldıklarını söyledi.

İYİ Parti Kocasinan Meclis Üyesi̇ Osman Türk, yaptıkları incelemenin ardından açıklama yaptı. Kayserimizin Batı girişinde,  Kocasinan İlçemize bağlı Boğazköprü ve Molu Mahallelerimizin içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyemize ait KASKİ bünyesinde faaliyet gösteren arıtma tesisinin 20 yıl önce 50 milyon liraya mal olduğunu hatırlatan Türk, “Sayın Mehmet Özhaseki ‘nin girişimleri ile Kayseri’mize kazandırılan muhteşem olarak gördüğümüz bir tesis, ilk yapıldığı günden günümüze gelene kadar Kayseri’mize Ankara’dan ve Adana istikametinden giriş ya da çıkış yapılırken muhteşem konu nedeniyle aman cam açmayın denilen yer. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi. Cazibe merkezi denilen Kayserimizin kokudan, sinekten tiksindiği yer, yani utanç yerimiz” dedi.

“DURUM İÇLER ACISI”

İYİ Parti Meclis Üyelerimiz ile birlikte vatandaşlardan gelen şikayetler  doğrultusunda bölgede incelemelerde bulunduklarını kaydeden Türk, bölgedeki durumun içler acısı olduğunu savundu. Türk, şunları söyledi, “İncelemede bulunduk bulunmasına ama durum içler acısı. Buradan tertemiz suyunu bile içeceğiz denilen alan sağlığımızı tehdit eden bir yer haline dönüşmüş. İleri derecede arıtım yapan yer diye anılan ‘gurur kaynağımız’ dedikleri bu yer insan ve çevre sağlığı açısından tehlike saçan bir yer konumunda. Sadece çökertme ile gaz ve elektrik üreten Türkiye Ekonomisine katkı sağlıyor deniliyor ama bu yer İnsanlarımızı çevremizi tehdit ediyor. Tehdit ettiğini Kayseri Çevre Sağlık Müdürlüğü görüp, görmezden mi geliyor? Arıtma yapıyoruz denilen yer sadece Kayserimizin atığının sadece çökertme yapılıp direk suyun boşaltıldığı ve bu yerden bırakılan bu simsiyah kokudan durulamayan su ile de Boğazköprü, Molu, Süksün, Beydeğirmeni, Oymaağaç Mahallelerimizde bulunan tarım arazilerimize (Karasu )olarak adlandırılan ve zehir saçan su ile çiftçilerimiz tarım arazilerinde yetiştirmeye çalıştıkları domatesi, biberi, patlıcanı, buğdayı, pancarı vs. bu su ile de sulamak zorunda kalıyorlar. Ayrıca dönümüme de  DSİ’ye ürününe göre 30-40- 50 TL vb. bedel ödüyor. Bu hemşerilerimize reva mıdır? Bu kara zehir saçan sudan ne yetiştirilebilir? Ayrıca bedel alınması doğru mudur?” diye konuştu.

BU TABLO KAYSERİ’YE YAKIŞMIYOR

Çevre mahallelerde ve Şehir Hastanesi’nde rüzgarlı havalarda pis kokuların yayıldığını ve bu kokunun kaynağının ise belli olduğunu belirten İYİ Partili Türk, bu durumun şehre yakışmadığını belirtti. Cırgalan bölgesine de çöp transfer tesisinin yapılmasına yönelik bir planlamanın olduğunu da hatırlatan Türk, Belediye çevre komisyonunu da göreve davet etti. Bu kirliliğin doğal kaynak sularını da tehdit ettiğini anlatan Türk, Başkan Büyükkılıç’a da seslenerek, sıkıntının giderilmesini istedi. İYİ Partili Meclis Üyeleri olarak bu yönde vatandaşın şikayetlerini gündeme getirmeye devam edeceklerini ifade eden Türk,  “İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyemiz ve Grup Başkanımız Kazım Yücel, Melikgazi Grup Başkanımız Adnan Kenanoğlu ve Meclis Üyelerimiz; Muharrem Yigen, Erhan Özhan, Necmettin Apaydın, Yasin Tunçbilek, Orhan Bürüngüz ile birlikte bölgede inceleme yaptık, şikayetleri dinledik. Meclis üyelerimiz ile birlikte vatandaşlarımızın sorunlarının, dertlerinin her daim takipçisi olacağız” dedi.