İYİ Partili Kenanoğlu'dan Başkanlara çağrı: Bu isimler yaşatılmalı!

İYİ Partili Kenanoğlu: İsimleri en ciddi, en güzel eserlere verilmeli...

İYİ Partili Kenanoğlu'dan Başkanlara çağrı: Bu isimler yaşatılmalı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Adnan Kenanoğlu, Belediye Başkanlarına çağrı da bulunarak, “Tarihimizde iz bırakanların isimleri en ciddi en güzel eserlere verilmeli” dedi.
“Bu isimleri yaşatalım” diyen Kenanoğlu, şu ifadeleri kullandı: 
Afşin Bey 1067 (Kayseri Fatihi) Melik Mehmet Gazi Han 1134-1143; 
Horasanlı bir Türkmen aileden gelen Afşin bey, Alparslanın en önemli komutanlarından Oğuz boyunun en büyük beylerinden biridir.
1071 Malazgirt zaferinden 4 yıl önce 1067 yılında Kayseriyi fethetmiş Alparslanın bir diğer komutanı Gümüştekin Ahmet Gazi tarafından Kayseri tamamen Türk toprağı haline gelir.
10 yıl çok seferler yapmış hepsindeyse düşmanları mağlup etmiştir.
Kilikyadan Malatya Maraş (Afşin İlçesi adını bu komutandan almıştır) Kayseriden Denizli İstanbul surlarına kadar dayanmıştır. 954 yıl evvel Kayseri Fatihi olan Afşin beye maalesef Kayseri gerekli özeni göstermemiştir.
Tarihi önemsemekmi vefasızlıkmı anlam veremiyorum.
AFşin Bey'in ismini oğluna veren Kayserinin ve Ülkemizin yetiştirdiği en önemli akademisyenlerden Türklerin ve Dinler Tarihi araştırmacısı 
Prof.Dr. Harun Güngör  1949-2020
Hocamıza rahmet diliyorum.Mekanı cennet olsun. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Erhan Özhan  hocamızın isminin bir caddede sokakta yaşatılması için grubumuz adına önerge verdi. Belediye Meclisinde ileri bir tarihte belirlenecek yere verilmesi şeklinde ertelendi. İnşallah  en kısa zamanda görüşülür.
Melik Mehmet Gazi , Kayseri Fatihi 1134-1143
Türbesi Pınarbaşı İlçesinin Melikgazi Köyünde bulunan Danişmendlerin 2.Hükümdarı Melikgazinin oğludur.(Emir Gazi) Babasının M.1134 yılında vefatı üzerine tahta geçen ve Melik ünvanını alan Mehmet Gazi bilgili cesur aynı zamanda cömert hayırsever alçak gönüllü bir hükümdardı. Saltanat sürdüğü 9 yılda birçok savaşa girmiş kaleler zaptedmiş Bizans ordularını mağlup etmiştir. Kayseriyi Rum istilasından kurtardığı gece doğan oğlu Bağı Basan  Selçuklu Meliklerindendir. Kayseride valilikte yapmıştır. Melik Mehmet Gazi Kayseriyi imar ve ihya ederek devletine Merkez yapmıştır.  Kayseride bir çok medrese çeşme hamam yaptıran hükümdar halkımızın (eskilerin) Sultan Camii de dediği Cami-i Kebir (Ulu Cami) yi yaptıran Melik Mehmet Gazi 1143 yılında vefat etmiş , kabri caminin güneyinde olan türbededir. Mekânı cennet olsun. Vefatından bu güne 879 yıl geçmiş ve ismi hiç bir esere verilmemiştir. Ben Türk Müslüman ve Kayserili olarak bu ayıbı vefasızlığı kabul edemiyorum. Tarihimizde iz bırakanların isimleri en ciddi en güzel eserlere verilmeli.