İYİ Partili Ataş: Sucuk denince akla Kayseri gelir, Afyon bizimle yarışamaz

İYİ Partili Ataş: Sucuk denince akla Kayseri gelir, Afyon bizimle yarışamaz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 14’üncü Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarını ziyaret etti. Ziyarette stantları gezen Ataş, Kayseri ve Afyon arasındaki sucuk atışmalarına gönderme yaparak, “Afyon, Kayseri ile bu konuda yarışamaz. Pastırma ve sucuk denince Kayseri akla gelir.” dedi.  

Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde dün açılan ve 10 Mart’a kadar sürecek olan fuarı gezdi.  Vatandaşlarla sohbet edip, projelerini de anlatan Ataş, Ticaret Borsası’nın sucuk ve pastırma standı ziyaretinde Kayseri’nin bu alanda dünya markası olduğunu söyledi.

1900 yerli ve yabancı markanın katıldığı fuarda açıklama yapan Ataş, “Türkiye’de en iyi pastırma ve sucuk Kayseri’de olur. Başka şehirler bu konuda hiçbir şekilde boy ölçüşemez. Kayseri’nin pastırması ve sucuğunu inşallah dünya markası yapacağız. Kayseri’den sucuk ve pastırmayı tüm dünyaya yedireceğiz.  Tüm Kayserimiz bilsin. Öyle Afyon bizimle yarışamaz. Pastırma ve sucuk denince Kayseri akla gelir. İnşallah Ticaret Borsamızla, diğer kurumlarımızla birlik olup,  destek olup bu markamızı yayacağız” dedi. Diğer yandan Ataş, fuarda Çerkes peynirini de övdü. Daha önce görev yaptığı Pınarbaşı Belediye Başkanlığına atıfta bulunan Ataş, “Pınarbaşı’nın bir değeri Çerkes peyniri. En güzel Çerkes peyniri oradadır, yaylalarda yapılır. Hijyeniktir ve kaynatılmış sütten yapılır. İnşallah bunu da Türkiye’ye tanıtacağız “ diye konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN