İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Vatandaş ekonomik bunalım içerisinde!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bu noktada vatandaş ekonomik bir bunalım içerisindedir' dedi. AKP'nin 21'inci yüzyıl Türkiyesi'ne her gün yeni bir kuyruk eklediğini kaydeden Ataş, 'Ağır bir enflasyonu vatandaşı sırtına yükleyen AKP, yandaşlarına, saray ahalisine, eş dost akrabasına ise lüks ve şatafatlı bir yaşam sunmuştur. Ülkemizin mülteci krizleriyle sosyal ve toplumsal yapısı bozulmuş, dış politikası iflas etmiş, gençlerden doktorlara, avukatlardan öğretmenlere kadar milyonlarca insanımız yurt dışında yaşama planları yapar hâle getirilmiştir' diye konuştu. İktidarın art arda gelen zamlarla vatandaşı hayatını sürdüremez hâle getirdiğini de belirten Milletvekili Ataş, 'İktidar 'Avrupa'da da aynı durum var' diyerek vatandaşı aldatmaya çalışıyor' şeklinde konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Vatandaş ekonomik bunalım içerisinde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara değindi ve AKP iktidarına tepki gösterdi.

AĞIR BİR ENFLASYONU VATANDAŞI SIRTINA YÜKLEYEN AKP, YANDAŞLARINA, SARAY AHALİSİNE, EŞ DOST AKRABASINA İSE LÜKS VE ŞATAFATLI BİR YAŞAM SUNMUŞTUR

 “AKP suni gündemlerle vatandaşı da Meclisi de oyalarken, vatandaşın gündeminde ise yoksulluk ve ekonomik kriz vardır” diyen Milletvekili Ataş, “Ülkemiz, cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bu noktada vatandaş ekonomik bir bunalım içerisindedir. Ülkemiz, tarım ve hayvancılıktan sanayiye, ticaretten teknolojiye üretim yapamaz hâle getirilmiştir. Ülkemizin mülteci krizleriyle sosyal ve toplumsal yapısı bozulmuş, dış politikası iflas etmiş, gençlerden doktorlara, avukatlardan öğretmenlere kadar milyonlarca insanımız yurt dışında yaşama planları yapar hâle getirilmiştir. Ağır bir enflasyonu vatandaşı sırtına yükleyen AKP, yandaşlarına, saray ahalisine, eş dost akrabasına ise lüks ve şatafatlı bir yaşam sunmuştur” diye konuştu.

AKP 21’İNCİ YÜZYIL TÜRKİYESİ'NE HER GÜN YENİ BİR KUYRUK EKLEMEKTEDİR

AKP’nin her geçen gün kuyruklara yeni kuyruklar eklediğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “AKP, bu uygulamalarıyla kendi sonunu getirdiği gibi vatandaşı da ülkemizi de felakete sürüklemektedir” sözleriyle de dikkat çekti. Milletvekili Ataş, şunları söyledi:  ‘Bizden önce yağ, ekmek, şeker kuyrukları vardı’diyen, İkinci Dünya Savaşı zamanı dünyadaki kıtlık yıllarını, Kıbrıs Harekâtı sonrası uygulanan ağır ambargo zamanlarını örnek gösteren AKP; 21’inci yüzyıl Türkiyesine her gün yeni bir kuyruk eklemektedir. Bugün Edirne’den Kars’a kadar her şehirde ucuz ekmek kuyrukları vardır. İnsanlar karda kışta 1 lira ucuza ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta beklemektedir. Ucuz yağ ve şeker kuyrukları oluşmuştur. Vatandaş her gece benzin istasyonları önünde yakıt alabilmek için kuyruklar oluşturmaktadır. AKP’nin yirmi yılının özeti yoksulluktur, yolsuzluktur, krizdir, başarısızlıktır ve ne yazık ki bunun bedelini en ağır şekilde ödeyen de vatandaştır. AKP, bu uygulamalarıyla kendi sonunu getirdiği gibi vatandaşı da ülkemizi de felakete sürüklemektedir.

Haber

VATANDAŞI HAYATINI SÜRDÜREMEZ HÂLE GETİRDİLER

Vatandaş her gün yeni zamlarla uyanırken özellikle akaryakıt fiyatlarına her gün gelen zamlar, vatandaşı hayatını sürdüremez hâle getirdiğini kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Çünkü akaryakıt a'dan z'ye her şeyin fiyatını etkilemektedir. Bir yıl önce 6 lira 60 kuruş olan mazot, bugün 20 lira olmuştur. AKP, akaryakıta art arda üç gün zam yaparak bir hayali gerçeğe çevirmiştir. Yarın akaryakıta yine zam beklenmektedir. Bir yılda akaryakıta gelen zam oranı yüzde 200’leri geçmiştir ama TÜİK'e göre ise enflasyon yüzde 54’tür. Memura yapılan zam yüzde 30,5; emekliye yapılan zam yüzde 30,9; asgari ücretliye yapılan zam ise yüzde 50’dir” şeklinde konuştu.

İKTİDAR ‘AVRUPA'DA DA AYNI DURUM VAR’ DİYEREK VATANDAŞI ALDATMAYA ÇALIŞIYOR

AKP’nin ‘Avrupa'da da aynı durum var’ diyerek vatandaşı aldatmaya çalıştığını ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bizi kıskanan Almanya'ya baktığımızda, bir yıl önce 1,41 euro olan mazot bugün 1,53 eurodur. Yani zam oranı yüzde 10 bile değildir. Almanya'da 1584 euro asgari ücret alan Hans tam 1.035 litre yakıt almaktadır. Türkiye'de ise asgari ücretli Mehmet sadece 212 litre yakıt alabilmektedir. Üstelik Almanya'da çalışanlar arasında asgari ücret alanların oranı sadece 6,6’yken, bizde 36,2’dir. Bu oran Belçika'da yüzde 0,9; İspanya'da ise yüzde 0,8’lere kadar düşmektedir Yani Batı'nın bizi kıskandığı da yok, durumlarının bizden kötü olduğu da yok. Zaten öyle olsa Türkiye'deki bir doktor Avrupa'ya işçi olarak çalışmaya gider miydi? Gençler, pasaport ve biletlerini paylaşarak ‘Türkiye bir mühendis kaybetti, Almanya bir işçi kazandı’ tweet”leri atar mıydı? Vatandaş ucuz ekmek kuyruklarında beklerken Bulgarlar ve Gürcülerin bile yağmalar gibi alışveriş yapmaya geldiği bir ülke hâline geldik. AKP ‘Avrupa’nın en ucuz yakıtını kullanıyoruz, Avrupa bizi kıskanıyor’ diye vatandaşa yalan söylerken başarısızlığını yalanlarıyla kapatmaya çalışmaktadır” dedi.

AKP YÜZÜNDEN YOKSULLUK DAHA DA ARTACAK, KRİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA DERİNLEŞECEK

Yaşanan ağır enflasyon yüzünden memura, işçiye, emekliye yapılan maaş zamlarının vatandaşın eline daha geçmeden eridiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Vatandaşın maaşlarına gelen zamlara rağmen alım gücü sürekli düşmektedir. Bu nedenle, maaşlar enflasyona göre tekrar düzenlenmeli, vatandaşın alım gücü yükseltilmelidir. Aksi hâlde yoksulluk daha da artacak, kriz her geçen gün daha da derinleşecektir. AKP, suni gündemleri bırakıp vatandaşın gündemine odaklanmalı, bunları kendine görev bilmelidir” ifadelerini kullandı.