İYİ Parti'li Özhan'dan Doğum Evi Kavşağı Tepkisi

İYİ Parti'li Özhan'dan Doğum Evi Kavşağı Tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Doğum evi kavşağının kapatılmasına  tepki gösterdi. Özhan, “Köprülü kavşak yapımı ve Doğum Evinin kaldırılması ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki esnafın yediği darbenin bir yenisi ve çok daha büyüğü bu sefer Barış Manço Caddesi esnafına vurulmuştur.” diyerek tepki gösterdi.

Özhan “Kocasinan İlçemiz Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yol düzenlemesi ile bu Bulvarı Barış Manço Caddesine (Mevlana 1. Cadde) bağlayan kavşak kaldırılmıştır. Erkilet Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı arasında yer alan en önemli cadde burasıdır. Çevresinde yer alan önemli kamu kuruluşları ve okullar hasebiyle, bilhassa hizmet sektöründe çalışan birçok işletmenin bulunduğu bu bölge, yapılan yol-kavşak çalışması neticesinde felç edilmiştir. Zaten zor şartlar altında olan ticaretimizin bu ve benzeri uygulamalarla daha büyük sıkıntılar yaşayacağı aşikârdır.

Burada yatırım amaçlı işyeri alanlar, yüz binlerce lira para harcayıp işyeri kiralayanlar, bu işyerlerinde yoğunluk öngörüsü ile işe alınanlar ve buradan alışverişini, yeme, içme ihtiyacını karşılayanlar; yani herkes büyük mağduriyet yaşayacak. Köprülü kavşak yapımı ve Doğum Evinin kaldırılması ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki esnafın yediği darbenin bir yenisi ve çok daha büyüğü bu sefer Barış Manço Caddesi esnafına vurulmuştur. 2016 yılında 3. Cadde kavşağı kapatılmış ve Mevlana Mahallesine tek giriş Doğumevi kavşağı kalmıştı. Şehrin doğu ve güney tarafından Mevlana Mahallesine tek giriş olan Doğum Evi kavşağını kapatmak izah edilemez. Bu kavşağın kapatılmasıyla mahalle sakinleri evlerine ulaşmakta problem yaşamaktadır. Kamu kuruluşlarına memurların, okullara öğrencilerin, velilerin. öğretmenlerin ulaşması büyük problem haline gelmiştir. Bu kurumlara ulaşmak isteyen vatandaşlar Fuar Kavşağından verilen kuğu başı dönüşü ile ara sokaklara girmekte, dar sokaklarda oluşan trafik can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir.  Yakut Mahallesi sakinlerine geçiş problemi yaşatan, Zümrüt Mahallesi ara sokaklarını trafik yoğunluğuna boğan, çevresinde onlarca kamu kurumu olan Mevlana Mahallesinden Mustafa Kemal Paşa Bulvarına sadece bir araçlık tek yönlü çıkış imkanı sağlayan, Sümer Kavşağında aşırı yoğunlaşma getiren bu çalışma nasıl bir hesaplamanın neticesidir ? Barış Manço caddesini öldüren, esnafı mahveden bu uygulamadan derhal dönülmelidir. Konunun özü itibariyle bölge halkının ve eşrafın sesi olmak adına ; bu kavşağın yeniden faaliyete geçmesini üzerine basa basa talep ediyorum.

Konuyu teferruatlı izah etmemdeki bir diğer amaca gelince; Bu ve benzeri mağduriyetlerin ileriki zamanlarda önünü almak adına yapılması gereken şudur; böylesi esnaf yoğunluğu olan caddelere ilişkin hayati önem taşıyan kararlar verilmeden önce bölge eşrafına çağrıda bulunulmalı. Çağrı neticesinde istişare ortamı yaratılmalı, yapılması planlanan işler gerekçeleriyle izah edilmeli, toplum Belediyeyi veya Belediye toplumu konu hakkında ikna etmelidir. Hele ki ticaretin böylesi yoğun olduğu yerlerde yaşanması muhtemel değer düşüşlerinin ve yatırım zararlarının önüne geçmek adına, yapılacak düzenlemeler aylar öncesinden ilan edilmelidir. İlgilileri tekrardan konuyla ilgili harekete geçmeye davet ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi