İYİ Parti'li Kazım Yücel: AK Partili Milletvekilleri uyumuş!

İYİ Parti'li  Kazım Yücel:  AK Partili Milletvekilleri uyumuş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın kamuoyuna “Yapacağım” diye söz verdiği 150 projenin Bakanlıklar programına alınmadığını belirterek, “Plan, bütçeden de bunlarla ilgili ödenek çıkmamış. AK Partili Milletvekilleri uyumuş. Sadece bir vekil Memduh beyle bir yerlerde gözüküyor, ama o da etkisiz bir vekil bana göre” diye konuştu.  “Milletvekilliği çok önemli bir iştir” diyen Yücel, “Ismarlama Milletvekilleri ile bu iş olmaz” dedi.

 

 

Olay Türk TV’de Sansürsüz programında Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve İHA Bölge Müdürü Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekili Kazım Yücel, iyi yolda ilerlediklerini söyledi.

“2 GİDENİN 45 BİN GELENİN YANINDA KONUŞULMASI DA ÇOK MANİDAR”

Yücel, “İYİ Parti iyi yolda bundan emin olun. İstifalar bence büyüyen parti içerisinde kendine yer bulamayan Milletvekilleri veya arkadaşlar tarafından bazen olabilir. Bu küçülmeye delalet değil aksine büyüyen partilerde gelişemeyen vekillerin ayıklanma dönemi de olabilir. Ankara'ya yaptığımız ziyarette Genel Başkanımızın bana 'Kazım bey sizi takip ediyorum fevkalade gidiyorsunuz inşallah Kayseri ziyaretim olacak ve sizinle mutlaka görüşeceğiz başarılarınızı tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı. Öyle duyarlı bir Genel Başkanımız var ki bu partinin öyle 1-2 Milletvekilinin gitmesi değil, biz son 1 ay da 45 bin üye kaydetmişiz. Yani 2 gidenin 45 bin gelenin yanında konuşulması da çok manidar geliyor bana” şeklinde konuştu.

“BİZE DAR ALAN BIRAKIYORLAR”

Belediye Meclis çalışmaları hakkında da bilgi veren Yücel, “Belediye meclis gündemleri bize intikal ettikten hemen sonra Büyükşehir ise İl Başkanımızın nezdinde bu konuların uzmanı hukukçu, mimar veya harita ise ilgili arkadaşlarla bütün meclis üyelerimizle birlikte oturuyoruz, konuşuyoruz. Kayseri ve ilçeleri ile ilgili gündemleri masaya yatırıyoruz ve herkes fikrini söylüyor. 3 gün kısa bir süre karşı taraf bize bu kadar dar alan bırakıyor 'çalışmasınlar' diye. Biz de o gün işlerimizi bırakıyoruz il teşkilatında toplanıyoruz." dedi.

“AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ UYUMUŞLAR”

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Çelik’in kendilerine sürekli “Dersinize iyi çalışın” dediğini hatırlatan Yücel,  şunları söyledi, “Kendisine teşekkür ediyorum. Biz artık dersimize çok iyi çalışıyoruz. Rant belediyeciliği  eskisi gibi çok pervasızca yapılamıyor. Benim belediyelerden hiç bir beklentim yok. Kuruş beklentim varsa Allah bana 1 günlük ömür nasip etmesin. Benim samimiyetim bu. Kayseri için çabalıyorum. Memduh bey'in sunduğu 150 projenin hiç birisi maalesef Bakanlıklar programına alınmamış, plan bütçeden de bunlarla ilgili ödenek çıkmamış. AK Partili Milletvekilleri uyumuşlar."

“KAYSERİ'DE ESKİ YILLARIN ÇOK GERİSİNE DÜŞTÜ”

 

Kayseri’nin hak ettiği yatırımları alamadığı için gerilediğini kaydeden İYİ Partili Yücel, "Havaalanı projesi için 10 milyon TL ödenek çıkmış, bu paralarla havaalanı falan yapılamaz. Dolayısıyla hızlı treni de unutun öyle bir şey yok. Konya'da ve Gaziantep'te ne yapılacaksa 20’de 1'i yapılacak buraya. Tarım ve Hayvancılık Bakanı geliyor Kayseri'ye bunu herkes biliyor ki tarım da hayvancılıkta Türkiye'de ve Kayseri'de eski yılların çok gerisine düştü. Ben de yaptığım açıklama da sayın Bakanım tarım ve hayvancılığın bittiği Kayseri'ye hoş geldiniz dedim." ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ CEZALANDIRILIYOR MU? SGK'DAN KAYSERİ’YE  BİR TEŞVİK DE YOK”

"AK Partili Milletvekilleri Memduh Bey'i yalnız bırakıyorlar” iddiasını da sürdüren Yücel, “Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şu an yalnız. Sadece bir vekil Memduh bey ile bir yerlerde gözüküyor ama o da etkisiz bir vekil bana göre. Ankara'da karşılığı olmayan, görüşmelerden bir sonuç alamayan bir vekil. Geldiğimiz nokta da 'Kayseri cezalandırılıyor mu?' inanın bu çok gerçek ve manalı soru. Bunu şunun için diyorum devlet teşviki almıyoruz. SGK'dan bir teşvik yok. Erciyes Dağı’na da destek yok. Demek ki cezalandırılıyor demek kadar da normal bir şey olamaz." şeklinde konuştu.

“ISMARLAMA MİLLETVEKİLLERİ İLE BU İŞ OLMAZ”

“Ismarlama Milletvekilleri ile bu iş olmaz” ifadeleri ile de dikkat çeken Yücel, “Milletvekilleri, halk ile devlet arasında temas eden kişilerdir. Bakan ile halk arasında görüşmelere giden birisidir. Kayseri’ye bir Bakan geldiğinde, onu karşılayan ve buranın eksiklerini söyleyen kişidir. Bütün il başkanlıklarını uyaran Devletle temas etmesini sağlayan kişidir. Milletvekilliği çok önemli bir iştir. Eğer milletvekilliği Ankara’dan bir liste halinde gönderilen kişi değildir. Kayseri halkı burada topyekün kişiye oy vermesi lazım.  O kişinin içerisinde bu duygu olsun. Nasıl ki Büyükşehir Meclisi’nde ben halkın sorunlarını söylüyorum. Benim söylemlerimi dikkate almak zorundalar.  Ben şahsım adıma bir şey istemiyorum. Kayseri halkının yararına bir şey istiyorum. Doğruları söylüyorum. Aynı şekilde 600 vekilden, bir vekil çıkıp Kayseri’nin sorunlarını sürekli gündeme getirdiği zaman Cumhurbaşkanımız, Bakanlara,  Kayseri’nin  sorunlarını dikkate alırlar. Eğer ki bu sorunlar söylenmezse Bakan buradan çok mutlu gider.”  dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ