İYİ Parti İl Başkanı, Belediye Başkanlarına seslendi: Bu tabloyu içinize sindirebiliyor musunuz

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman: Gençler ilçelerini terk ederken, siz ilçelerimize Millet Bahçesi müjdesi vermeye devam edin...

İYİ Parti İl Başkanı, Belediye Başkanlarına seslendi: Bu tabloyu içinize sindirebiliyor musunuz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca SEGE 2022 İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması Raporu sonuçları maalesef ilimiz için çok da iç açıcı değil” dedi. Daha önce 2011 ve 2017 yıllarında iller bazında yapılan araştırmada Kayseri’nin gelişmişlikte 2’nci kademe şehirler arasında ve 17’nci sırada olduğunu dile getiren İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, “Kayseri, Denizli, Sakarya, Yalova, Bolu, Konya, Aydın ve Isparta gibi şehirlerin arkasında. 2022 raporu ise ilçeler bazında 6 gelişmişlik kademesinde sınıflandırılmış; 1.nci kademede 67 ilçe, 2.nci kademede 173, 3’ncü kademede 175, 4’ncü kademede 215, 5’nci kademede 222, 6’ncı kademede 121 ilçe bulunuyor” dedi.

"GENÇLER İLÇELERİ TERK EDERKEN, SİZ İLÇELERE MİLLET BAHÇESİ SÖZÜ VERMEYE DEVAM EDİN"

“Gönül belediyeciliği, örnek şehir, mega projeler şehri gibi söylemlerin sürekli olarak belediye başkanlarınca şehrimizin aslında ne durumda olduğu bu raporla gün yüzüne çıkıyor” diyen Ataman, “Raporda demografik değişkenlerden istihdam değişkenlerine, eğitim değişkenlerinden sağlık değişkenlerine, rekabetçi ve yenilikçi kapasite değişkenlerinden mali değişkenlere, erişebilirlik değişkenlerinden yaşam kalitesi değişkenlerine 52 değişken kullanılmış. 1’nci kademede bulunan 677 ilçe arasında sadece bir ilçemiz var: Melikgazi, o da 46’ncı sırada. Diğer ilçelerimizin durumu ise içler açısı, Kocasinan 71’nci sırada, Talas 194’ncü sırada, Develi 396’ncı sırada, Bünyan 537’nci sırada, Pınarbaşı 641’nci sırada, Akkışla ise 846’ncı sırada. İlçelerimiz her geçen gün gerilerken, göç verirken, işsizlik artarken, gençler ilçelerini terk ederken siz ilçelerimize Millet Bahçesi müjdesi vermeye devam edin. 28 yıldır bu zihniyet ile yönetemediğiniz sadece idare ettiğiniz ve bol bol reklam yaptığınız, işsizliğe, göçe, ulaşıma çare bulamadığınız bu raporla tescil edilmiştir. Sayın belediye başkanlarımıza soruyorum, bu tabloyu içinize sindirebiliyor musunuz?” diye sordu.

İYİ Parti İl Başkanı, Belediye Başkanlarına seslendi: Bu tabloyu içinize sindirebiliyor musunuz