İyi Parti'den ali dağı isyanı!

Talas Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

İyi Parti'den ali dağı isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıya  İYİ Parti Grubunun Ali Dağı çıkışı damgasını vurdu. Ali Dağı’nın imara açılması ve yapılaşmasını devam etmesine tepki gösteren İYİ Partili Meclis üyeleri, “Ali Dağı, şehrin akciğeri ve orada yapılaşmaya karşıyız. Varsa verilmiş ruhsat iptal edilsin ve bundan sonrada verilmesin” çağrısı yaptı. Ancak Başkan Yalçın, kendilerinden önce verilmiş bazı ruhsatların olduğunu belirterek, bu konuda bir şey yapamadıklarını söyledi. Yalçın, Olay Türk TV’de de konuyla ilgili “Orası bizi de rahatsız ediyor, ancak bir şey yapamıyoruz” diyerek, dert yanmıştı.

Talas Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını Mustafa Yalçın  başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonundaki toplantıda 14 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın alınan kararların Talas’a ve Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyerek, meclis üyelerine teşekkür etti.

MHP’DEN YALÇIN’A DESTEK AÇIKLAMASI

Toplantının sonunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Avukat Murat İlhan, Başkan Yalçın’ın, Van’da görev yaptığı döneme yönelik bazı açıklamaları nedeniyle destek verdi. İlhan, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Yalçın'ın Van Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığı dönemdeki terör örgütüne iltisakı nedeniyle işten çıkarmalarla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasını Talas Belediye Meclisi MHP Grubu olarak desteklediğimizi bildirir, başkanımızın bu konudaki tüm eylemlerinin arkasında olduğumuzu kamuoyuna önemle belirtiriz.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN ALİ DAĞI TEPKİSİ: VARSA RUHSATLARI İPTAL EDİN

Diğer yandan Meclis’te Ali Dağı tartışması da yaşandı. İYİ Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Hasan Özsoy, Ali Dağı eteklerinin yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Ali Dağı’nın şehrin, Talas’ın akciğeri olduğunu belirten Özsoy, “Orayı imara açacağınıza, yapılaşmaya izin vereceğinize ağaçlandırın ve daha yeşil olmasını sağlayın. Biz Ali Dağı’nda yapılaşmaya karşıyız. Eğer bu dönemde ya da geçmiş dönemde verilmiş ruhsatlar varsa iptal edilsin. Burası imara, yapılaşmaya açılmasın” ifadelerini kullandı.

YALÇIN: ORASI BİZİ DE RAHATSIZ EDİYOR, AMA Bİ RŞEY YAPAMIYORUZ

Diğer yandan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, daha önce Olay Türk TV’de kendisinin de bu konudan yana dertli olduğunu belirtmiş ve Ali Dağı eteklerindeki yapılaşma için, “Geçmiş dönemde verilmiş ruhsatlar var. Orası bizi de rahatsız ediyor, ancak özel mülk ve özel mülk olduğu içinde bir şey yapamıyorsunuz.” demişti. Haber: Cafer ZENGİN