KAYSO BAŞKANI: İSTİŞARE YAPAMIYORUZ!

KAYSO BAŞKANI: İSTİŞARE YAPAMIYORUZ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)  Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş, Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV’yi ziyaret etti. Ziyarette başarı dileklerini ileten Oda yönetimi, doğru ve tarafsız gazeteciliğin önemine değinerek, Olay ailesine teşekkür etti. Büyüksimitci,  “Olay Türk TV’de hayırlı olsun. Yayınlarınızı ilgiyle takip ediyoruz. Tabi doğru ve tarafsız olmanın en büyük amaçları olduğunu da biliyoruz. Bunları da mevcut yaptığınız yayınlarda görüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyüksimitçi, oda yönetimi olarak şehrin ve sanayicilerin yaşadıkları sıkıntıları her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, istişarenin önemine değindi. Büyüksimitçi, “Kayserimizde ne yazık ki son yıllarda kurumlar arası ya da siyasi çevrelerle istişare edebilme konusunda sıkıntı var. Eğer birlikte hareket etmezsek bir başarı elde edemeyiz. Hep birlikte ortak akılla sorunları çözmek için gayret göstermeliyiz. Bunu birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Ne yazık ki yeterli istişareyi yapamıyoruz, bir araya gelemiyoruz. Hal böyle olunca bazen kopukluk oluyor” dedi.

 

 

Kayseri Sanayi Odası yönetimi olarak yaşanan sıkıntıları her fırsatta dile getirdiklerini anlatan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bu konuda şeffaf bir anlayış ortaya koyduklarını söyledi.

“İSTİŞARE OLMAYINCA KOPUKLUK OLUYOR”

İstişareye ve birlikteliğe önem verdiklerini kaydeden Büyüksimitci, “Bizim kimseyle sorunumuz yok, olmazda. Amacımız bu şehre, ülkeye katkı sunmak. Şehrimizin, sanayicimizin gelişmesini sağlamak, ihracat yapmak, yatırım yapmak, istihdam oluşturmak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle de bu yolda bizimle iş birliği yapan ya da yapacak olan herkese kapımız açık. Biz gerginlikten değil, icraattan yanayız. Kavgayla, tartışmayla kimse problemleri çözemez. Bunun içinde istişare önemli. Ne yazık ki son yıllarda Kayseri’de bu konuda bir sıkıntı var. Son dönemde fazla istişare yapamadığımızı, bir araya gelemediğimizi görüyoruz. Bunun için bazı girişimlerde de bulunuyoruz, ama bu da yeterli değil. Daha çok bir araya gelmeli, konuşmalı ve sorunları çözmek için birlikte hareket etmeliyiz. Ancak güç birliği yaparsak, bu konuda ortak paydada daha fazla buluşursak yol alabiliriz. İşte bunu yapamayınca bazen kopukluklar oluyor. Sorunlar sağlıklı şekilde masaya yatırılamıyor. Yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabiliyor” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI HER FIRSATTA GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Ziyarette sanayicilerin artan enerji maliyetleri nedeniyle rekabet güçlerinin zayıfladığını anlatan Büyüksimitci, “Çoğu kez gündeme getiriyoruz. Her Meclis toplantımızda da çağrımızı yapıyoruz. Bıkmadan yine yapacağız. İşletmelerimizin ve istihdamın üzerindeki ilave yüklerin azaltılması, elektrik ve doğalgaz fiyat artışlarının maliyetlerimizi artırdığı, vergi sisteminin beyan esaslı ve rating esasına uygun düzenleme yapılması, vergi sisteminde kayıtlı olanlardan çok vergi alınması yerine, kayıtsız olanların vergi sistemi içerisine alınması taleplerimizi dillendirmeye devam edeceğiz. Çünkü sanayiciler bu şehrin, ülkenin önemli değeri. Önlerindeki engellerin kaldırılması ve yüklerinin azaltılması lazım. Üreten, yatırım yapanlara destek verilmesi lazım. Maliyetler artığında yurtdışı ile rekabette zorlanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Büyüksimitci, 5 milyar dolar civarında dış ticaret hacmine sahip Kayseri’de gümrüklü hava kargo terminalinin olmadığını ve gümrüklü hava kargo terminalinin yapılmasının ihracatçılar adına ciddi öneme sahip olduğunu da dile getirdi. Başkan Mehmet Büyüksimitci, ayrıca uçak bileti fiyatlarından yana da dert yanarak, bu tablonun Kayseri’ye yakışmadığını ve uçak seferlerinin arttırılıp, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiği söyledi.

“OLAY’IN YAYINLARINI İLGİYLE TAKİP EDİYORUZ. DOĞRU VE TARAFSIZ OLMAK EN BÜYÜK AMAÇLARI”

KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Olay Ailesi’nin basına ciddi katkılar sunduğunu belirterek, “Olay Türk TV’ye de hayırlı olsun diyoruz. Meclis başkanımız, başkan yardımcımızla birlikte hakikaten yılların emeğini vermiş bir ekiple Kayserimize tüm Türkiyemiz’e bu alanda iyi hizmetler verdiğine inandığımız arkadaşlarımızın kurmuş olduğu güzel bir kurum.  Yayınlarını ilgiyle izliyoruz, takip ediyoruz. Tabi doğru ve tarafsız olmanın en büyük amaçları olduğunu da biliyoruz. Bunları da mevcut yaptığı yayınlarda görüyoruz. Allah  bu yolda mahcup etmesin diyorum. Basın bizim en önemli destekçilerimizden ve bizim kamuoyuyla buluşmamızı sağlayan kurumlarımızın başında geliyor. Bu çerçevede teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖZKAYA: SORUNLARI GÜNDEME TAŞIRKEN, ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ DE SUNUYORUZ

Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya da amaçlarının sorunların çözümüne katkı sunmak olduğunu belirterek, “Biz işbirliğinden yanayız. Tavrımız, üslubumuz açık. Biz sorunları gündeme getiriyoruz, ama getirirken de çözüm önerilerini de sunuyoruz. Bu çok daha önemli ve değerli. Bu nedenle gündeme getirdiğimizi sorunların çözümü konusunda icraat makamındakilerden de destek bekliyoruz. Eğer şehrin, sanayicinin sorunlarına kulak verilmezse, bu konuda samimi bir tavır gösterilmezse ortaya çözümün çıkması mümkün değil. Ne yazık ki sorunlar daha da artar” şeklinde konuştu. 

“İLGİNİZ SORUNLARIN GÜNDEME GETİRİLMESİNE KATKI SUNUYOR”

Olay Ailesi’ne de başarılar dileyen Özkaya, “Kayseri Sanayi Odası’nın gündem de tuttuğu konuları sürekli gündeme taşıyan, görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşılmasını sağlayan Kayseri Olay Gazetesi’ne ve Olay Türk TV’ye teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Sizin ilginiz bizim de sorunları daha çok gündeme taşımamıza, çözüm önerilerimizin gündemde yer almasına katkı sunuyor. Bu kapsamda yayın hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI OĞUZBAŞ’TAN TEŞEKKÜR

KAYSO Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş da sorunların dile getirilmesinde ve bunun yanında çözümü konusunda kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV’ye yayın hayatlarında başarılar diledi. Haber: Cafer ZENGİN