İşte Meclis'te MHP'li Ersoy ile CHP'li Özel arasındaki tartışmanın perde arkası

İşte Meclis'te MHP'li Ersoy ile CHP'li Özel arasındaki tartışmanın perde arkası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel kurulunda CHP ve MHP’lileri karşı karşıya getiren o anlarda neler yaşandı? İşte MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, başta olmak üzere MHP’lileri kızdıran konuşma ve sonrasında yaşananlar…

TBMM Genel Kurul’unda milletvekilleri, birinci yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Af tartışmalarının da gündeme geldiği görüşmelerde MHP’li ve CHP’li vekiller arasında tartışma çıktı. Bazı MHP’li milletvekillerin CHP’li Özgür Özel’e MHP’ye yönelik sözlerinden dolayı tepki gösterdikleri ve üzerine yürüdükleri görüldü.

ERSOY’U PARTİLİSİ MİLLETVEKİLLERİ SAKİNLEŞTİRDİ

Görüntülerde bu isimler arasında MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da yer aldı. Özel’e tepki gösteren ve üzerine yürüyen Ersoy’u, partili milletvekillerinin sakinleştirmeye  çalıştığı görüldü. Ersoy, Meclis toplantı salonunda bir süre Özel’e,  bağırırken, ne söylediği görüntülerden pek anlaşılmadı.

ERSOY’DAN “TAVRIMIZ NET” , TOK'TAN "TİPİ TİP"  PAYLAŞIMI

Ersoy’un, yer aldığı tartışmaya ait Sözcü TV’de yer alan görüntüleri, MHP İl Başkanı Serkan Tok,  “Partimizin adını destursuz ağızlarına alanlara had bildirmek görevimizdir. Bileğimizle, yüreğimizle,buna ne kahpe eylüllerde izin verdik ne de şimdi izin veririz.50 yıllık davaya dil uzatırken 1 değil 1000 kere düşüneceksiniz! Yüreğine Sağlık Baki Ersoy. Haddini bil Tipi Tip Özgür” ifadelerini yazarak, takipçileri ile paylaştı. Milletvekili Ersoy’da, Tok’un paylaşımını, “Tavrımız net” diyerek sosyal medya hesabından  aktardı.

PEKİ ÖZGÜR ÖZEL NE DEDİ? İŞTE ÖZEL’İN MHP’LİLERİ KIZDIRAN O KONUŞMASI

Peki, Ersoy başta olmak üzere diğer MHP’lileri kızdıran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis kürsüsünden ne dedi. İşte Özel’in, af ve İstanbul seçimler başta olmak üzere Meclis’te yaptığı o açıklamalar: Siz EYT’lilere söz verip kanun teklifi verip burada EYT’ye sözünü tutan grup başkan vekilini görevden alan partisiniz. Biz Milliyetçi Hareket Partisini çok iyi tanırız da siz MHP’yi tanınmaz hâle getirenlersiniz. Biz İstanbul seçimlerinde onurla, gururla, kararlılıkla mücadele ederken “Seçim tekrar edilirse mitili İstanbul’a atıp oradan ayrılmayacağım.” diyenlerden değil… mitili oraya atacağım diye devletin arabasıyla cafcaflı gidip daha sonra, iki gün içinde havluyu atansınız. Mitil atmaya gelip havlu atan Milliyetçi Hareket Partisi, sana söylüyorum.  Sana söylüyorum, mitil atmaya gelip de iki günde havlu atanlar. Bütün içinizden yepyeni bir parti çıktı, hâlâ daha üyeleriniz kahvelerde…MHP’liyim.” demeye utanır hâle geldiler bir de onu düşünün. Affı ortaya atıp, cezaevlerinde yatanların duygularını istismar edip bu konuda hiçbir şey yapmayanlar nereye gidiyorsunuz? 24 Haziran'da size oy veren mahkûm yakınları kendilerini aldatılmış hissediyorlar. Tehditleriniz vız gelir, tırıs gider. Buradayız, konuşacağız!

ÖZEL: BİZİ ASLA YENEMEYECEKLER

Özel daha sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Parlamento konuşulan yerdir, fikirleri ile yenemediklerini kaba kuvvet ile yenmeye çalışıyorlar. Bizi asla yenemeyecekler” ifadesini kullandı.

Haber: Cafer  ZENGİN