İŞTE İSİM İSİM KANKA OLANLARIN BELGESİ!

İŞTE İSİM İSİM KANKA OLANLARIN BELGESİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) ve Kayserili hayırseverlerin desteğiyle yapımına devam edilen Erciyes Çocuk Kemik İliği Nakil Hastanesi'nin tanıtımı toplantısı bir süre önce Kayseri OSB’de düzenlendi. O toplantının ardından hastanenin kısa sürede bitirilmesi için destek sözü verildi. Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de, hastanenin 6 ayda tamamlanacağını belirtti ve dikkat çeken bir liste paylaştı. Ertekin, hastaneye destek için kimlerin ne söz verdiğini isim isim paylaştı.

KANKA Derneği ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde Kayseri'de yapımı devam eden ve en geç yıl sonuna kadar açılması planlanan Çocuk İlik Nakli hastanesi, Kayseri ve Türkiye'deki ilk ve tek Çocuk Kemik İliği Hastanesi olma özelliğini taşımakla beraber, 8 bin metrekare alanda 5 katlı ve toplamda 60 yatak kapasiteli olacak.  İçerisinde çocuk oyun alanları, tiyatro merkezleri ve aile evi de bulunacak olan hastane için bir süre önce Organize Sanayi Bölgesi’nde toplantı gerçekleştirildi.

“MALIN KADAR DEĞİL, HAYRIN KADAR KONUŞ”

Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Malın kadar değil, hayrın kadar konuş” sözünü hatırlatarak, “Hayırseverlerimiz tarafından yapımı devam eden, aynı zamanda inşa sürecine maddi manevi katkı sağladığımız Erciyes Üniversitesi Kemik İliği Nakli Hastanesi, kanser hastası çocuklarımıza umut olacak. Hastanemiz inşallah önümüzdeki sene tamamlanmış olacak. Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  Özhaseki, ayrıca toplantıya katılanlardan da hastane için destek sözü aldı.

 

BOYDAK HOLDİNG CEO’SU O LİSTEYİ PAYLAŞTI

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de kimin ne göz verdiğine dair listeyi paylaştı. “KANKA Derneği koordinasyonunda yapılmakta olan İlik Nakli Hastanesi, inşallah 6 ayda tamamlanacak. Projeyi sahiplenen bakanımız  Mehmet Özhaseki’ye şükranlarımı sunarım. Valimiz Şehmus Günaydın,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve MHP Milletvekilimiz Baki Ersoy’a teşekkür ederim” ifadelerini kullanan Ertekin,  aynı zamanda maliyeti oda başı 250 Bin TL’yi bulacağı belirtilen oda inşaat ve tefrişine yönelik  destek verenleri ve destek verecekleri oda sayılarını da paylaştı.

KİM NE KADAR DESTEK VERECEK?

Ertekin’in paylaştığı listeye göre anlamlı kampanyaya destek verenler ve destek verdikleri oda sayısı şu şekilde: Sanayi Odası 5, Ticaret Odası 5, Milletvekili Baki Ersoy 1, İstanbulda’ki hayırseverler 10,  Ordanize Sanayi Başkanlığı 10, Büyükşehir Belediyesi 5, Melikgazi Belediyesi 5, İstikbal Mobilya 10, Kocasinan Belediyesi 3, Talas Belediyesi 2 ve Şeker Fabrikası 10.

Haber: Cafer ZENGİN