İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NİN O KARARI!

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NİN O KARARI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özer’in, gündeme taşıdığı tartışmalı villa parselleri ile ilgili Kayseri Üniversitesi’nin yeni kampus alanı ayrıntısı dikkat çekerken, söz konusu Meclis kararı da yeniden gündeme geldi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer,  Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmaları ve istifaları beraberinde getiren 221 villa parseli ihalesi ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntıyı gündeme taşımıştı. “İhale baştan sona adaletsizlik ve mantıksızlık içermektedir” diyen Özer,  “Arsaların, yakın gelecekte yapılacak olan Kayseri Üniversitesi kampüsünün hemen yanı başında olması düşündürücü. Bu 100 Bin TL civarında satılan villa parsellerinin, en az birkaç katı daha değerli olduğunun ispatıdır” dedi.

“KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANI YANI DENSEYDİ DAHA FAZLA GELİR SAĞLANIRDI”

İhalenin iptal edilmesi ile birlikte konumu daha iyi olan parsellerin 400 Bin TL’ye kadar alıcı bulabileceğini savunan Özer, “İhale yapılırken bu söz konusu olan arsaların Kayseri Üniversitesi yeni kampüs alanının  hemen yanında  olduğu vurgulansaydı, eminiz ki Kayseri halkı hatta üniversite camiası da ihaleye oldukça rağbet gösterir ve parselleri gerçek değerlerinden alırdı. Böylece belediyemiz en az 25 Milyon ila 45 milyon TL daha kazançlı olurdu” ifadelerini kullandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili tartışmalar sürerken, Özer’in bahsettiği üniversitenin yeni kampus alanı ile ilgili Meclis kararı da ortaya çıktı.

GEÇTİĞİMİZ YIL MAYIS AYINDA MECLİS GÜNDEMİNE GELMİŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.05.2019 tarihinde aldığı karara göre, Kayseri Üniversitesi Rektörlüğünün ricasına istinaden Meclis kararı ile bu arsanın hemen yanındaki 1799 nolu 1 milyon metrekareden büyük olan parsel Kayseri Üniversitesinin kampüs alanı olarak kullanımına açılmak üzere Yüksek Öğrenim kurumu olacak şekilde imar planına işlenmesi yönünde karar alınmıştı.