İş Adamı Bakan'dan 'Dolandırıcılık' Uyarısı

İş Adamı Bakan'dan 'Dolandırıcılık' Uyarısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de işadamı Ahmet Bakan, 50 yıldır faaliyet gösteren ‘Bakanlar Besicilik’in unvanını kullanarak esnafı dolandırmaya çalışanların olduğunu ifade ederek, bu  konuda  vatandaşları uyardı. “Yeni bir dolandırıcılık zinciri kurmuşlar” diyen Bakan, dolandırıcılara karşı yasal mücadele başlattıklarını söyledi.

 

Kayseri’de faaliyet gösteren Bakanlar Besicilik Toptan Et Limited Şirketi ve Öz Bakan Et Limited şirketi ortaklarından olduğunu belirterek, kişi ya da kişilerin firmalarının adını kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını söyledi. Durumdan haberdar olmalarının ardından kamuoyunu uyardıklarını dile getiren Bakan, “Biz yıllardır alanında öncü firmalardan biriyiz. Güvenilir iş yaparız. Ancak bazı işgüzarlar bizim adımızı kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar. Ben bu firmanın 3 ortağından biriyi. Firmanın diğer ortakları ise kardeşim Levent ve babam Hamdi Bakan. Biz kırmızı et sektöründe 50 yıl hizmet veren firmayız. Ne yazık ki son bir ayda kombinamızı arayıp ‘sizin firmanıza ürün sattık, ödemeyi neden alamıyoruz, parasını ne zaman alacağız?’ diyenler oldu. Biz de konuyu araştırdık ve Avukatlarımız aracılığı ile yapmış olduğumuz araştırmalarımızda firmamızın unvanı ile sadece yanına inşaat ve taahhüt v.s eklenerek bazı kişiler tarafından şirket kurulmuş. Şirket merkezine gittik,  konuyu araştırmak için ancak, belirtilen adres faal değil. Boş bir dükkan var. Bunun üzerine araştırmalarımızı sürdürdük ve araştırmalarımız neticesinde ‘Ben Hamdi Bakan’ın ortağıyım’ diyerek dolandırıcılık yapanların olduğunu tespit ettik.  Gerekli mercilere şikayette bulunduk. Bizim ismimize güvenerek, ne yazık ki aldanan esnaflar olmuş. Bu dolandırıcıların bir an önce yakalanması için başvurularımızı yaptık” diye konuştu.

KONU YARGIYA TAŞINDI!

Bu konuda kamuoyunu da uyaran Bakan,  “Bakanlar et, olarak mevcut ortaklık yapımızın dışında başka ortaklarımız yok. Bu konuda sadece biz değil, diğer bazı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda zarar görmüş durumda. Bizim adımızı kullanıp, ticari ismimize zarar veren ve bunun yanında esnafı dolandıranlara yönelik olarak yasal süreci başlattık ve suç duyurusunda bulunduk. Bu şahıslarla ilgili daha önce de farklı dolandırıcılık olaylarının olduğunu öğrendik. Hatta yaygın basında da bu yönde haberler çıkmış. Biz bir kez daha kamuoyunu uyarıyor  ve firmamızın adının kullanılarak vatandaşları aldatmaya çalışanlara karşı da yasal mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Haber Merkezi