Tok, Ersoy'u işaret etti: İnşallah, Büyükşehir başkan adayımızdır

Tok, Ersoy'u işaret etti: İnşallah, Büyükşehir başkan adayımızdır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 38 Kent TV’de katıldığı programda ilk kez Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda Milletvekili Baki Ersoy’u işaret etmişti. Tok’un o açıklamasından sonra MHP’de Ersoy ismi ön plana çıkmaya başladı.  Bu yöndeki düşüncesini Ülkü Ocakları’nın Cumhuriyet Gecesi’nde  bir kez daha dile getiren Tok, bu kez keskin bir ifade kullandı ve “İnşallah Genel Başkanımızın kabulüyle adayımızdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) aday adayı başvurular sürüyor.

MHP’de bugüne kadar 74 aday adayının belediye başkanlıkları için başvuru yaptıkları ifade edildi.

Kocasinan’da Kazım Yücel, Tomarza’da Osman Koç, Bünyan’da Aytaç Gezici gibi isimler ön plana çıkarken, partide Büyükşehir Belediyesi için kimin aday gösterileceği ise merak konusu.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için partide son dünlerde 2 vekilin ismi dillendiriliyor. Yani İsmail Özdemir ve Baki Ersoy isimleri parti kulislerinde konuşuluyor. Peki kim aday gösterilecek?

MHP İl Başkanı Serkan Tok, 38 Kent TV’de katıldığı Kent Gündemi programında ilk kez Milletvekili Baki Ersoy ismini dillendirmişti. Tok’un bu yöndeki açıklamasının ardından Ersoy ismi ön plana çıktı.

Hatta bazı çevreler Tok’un bu açıklamasıyla aday adayı olacak isimlere de “engel olduğu” iddiasında bulunmuştu. Ancak Tok, bu yöndeki eleştirilere karşı çıkmıştı ve aday adayı olacak herkese kapılarının açık olduğunu belirtmişti. Düzenlediği basın toplantısında bu yöndeki iddiaları yanıtlayan Tok, ayrıca “Büyükşehir adaylığı Baki Bey’e rezerve değil. Büyükşehir için Baki Bey dışında bir arkadaşımız ve bir ağabeyimiz de var. İsteyen başvurabilir. Baki Bey’in ön plana çıkmasının başka başvuruları engellemesi gibi biri durum yok” diye konuştu.

 

TOK, ÜLKÜCÜLERİN GECESİNDE YİNE BAKİ ERSOY’U İŞARET ETTİ

İşte yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından partinin İl Başkanı Serkan Tok, bir kez daha Milletvekili Baki Ersoy ismini ön plana çıkardı. Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Gecesi’nde” Ersoy ile birlikte sahneye çıkan İl Başkanı Serkan Tok, Milletvekili Ersoy’u işaret ederek, keskin bir ifade kullandı ve “İnşallah olursa Genel Başkanımızın kabulüyle Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayımızdır” dedi.

Tok, “Ülkücü hareketin gücü bu salondadır.  24 Haziran seçimlerinde 190 bin oy alarak, iki aslan vekili sizler çıkardınız. Şimdi kıymetli liderimizin geçen hafta talimatıyla karşılaştık. Herkes kendi yoluna. Biz de kendi yolumuzu kendi arkadaşlarımız, ağabeylerimiz ve MHP’ye katılan kıymetli arkadaşlarla devam edeceğiz. Köy köy, mahalle mahalle çalışacağımıza söz veriyoruz. Büyükşehir’i, Sarız’ı alacağız” dedi.

“PINARBAŞI’NI İYİ PARTİDEN KURTSRMAK HEPİMİZİN VEBALİDİR”

Tok, ayrıca Pınarbaşı ilçesine de önem verdiklerini ifade ederek,  “Başbuğumuzun memleketini İYİ Parti’den kurtarmak hepinizin vebalidir, hepinizin görevidir. Pınarbaşı’nı buradan istiyoruz” ifadeleri ile de dikkat çekti. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sonrasında Meydan’da haber merkezimize, belediye başkan adaylığı konusu ile ilgili olarak, “Genel Başkanım çık derse çıkarım”  ifadelerini kullanmıştı.

Haber Merkezi-Cafer ZENGİN