Uyuşturucu taciri inşaat işçisine 12,5 yıl ceza

Uyuşturucu taciri inşaat işçisine 12,5 yıl ceza
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 27 yaşındaki inşaat işçisi sanığa 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verildi.
8 Kasım 2017’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 4 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin üst, araç ve ev aramalarında tek parça halinde 5.54 gram metamfetamin, 2 parça halinde toplam 2 gram bonzai, bu maddelerin satışında kullanılan çok sayıda alüminyum folyo parçası ve kilitli poşet ile 6.35 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden 40 yaşındaki E.S. ve 27 yaşındaki İ.C.A. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alınırken, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. İ.C.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık İ.C.A. ve avukatı hazır bulundu.
Sanık İ.C.A., mahkemede “Ben kendi halinde inşaat işçisiyim. Ekmeğimi taştan çıkarıyorum. Uyuşturucu satsam neden inşaatta çalışıyım. Ben sadece kullanıyorum” dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İ.C.A.’ya ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verdi.