İncetoprak: Aracı olmaya hazırız!

Konu yastık altı! Sarraflar ve Kuyumcular Derneği adına açıklama yapan İncetoprak: Aracı olmaya hazırız!

İncetoprak: Aracı olmaya hazırız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak aynı zamanda Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği’nde de Başkanlık görevini yürütüyor. İncetoprak, uzun bir aradan sonra Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı olarak açıklama yaptı ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için hazırlanan yeni ekonomi paketine destek verdiklerini açıkladı. Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu adına“Biz hazırız” başlıklı açıklama yapan İncetoprak, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği’nin, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için hazırlanan yeni ekonomi paketinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu duyurdu.
İncetoprak,  “Evlerde bir köşede duran altınları ekonomiye kazandırmanın  zamanı geldi” dedi. Sarraflar ve Kuyumcular Derneğinin aracı olmaya hazır olduğunu kaydeden İncetoprak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati, hafta sonu yastık altında bulunan altınların finansal sisteme nasıl dahil edileceği konusunu açıkladı. Sayın Bakanın açıkladığı yeni ekonomi paketinde, vatandaşlar fiziki altın tasarrufları kolay ve güvenli şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme teslim edecek. 1 Mart’tan itibaren 81 ilimizde uygulama başlayacak ve Kuyumcuların sayısı ise 1500’ün üzerinde olacak. Bununla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Fiziki altın tasarruflarını kolay ve güvenli şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme
teslim edecekler. Talep etmeleri halinde fiziki olarak da geri alabileceklerdir. Altın depo ve katılım hesaplarına fiziki altınlarını rahatlıkla yatırabilecekleri gibi altınlarının karşılığı TL tutarları ile altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesabı açarak değer korumasından faydalanırken risksiz bir kazanç sağlayacaklardır. Evimizin bir köşesinde duran bu altınların artık ekonomiye kazandırılması gerekmektedir. Ülke ekonomisinin güçlenmesi finansal sistemi de rahatlatacak ve Türk Lirasının güçlenmesine neden olacak. Ülkemizin finansal açıdan rahatlaması için Kayseri Kuyumcular Derneği olarak bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati’nin açıkladığı sisteme dahil olarak, vatandaşlarımızın birikimlerini güvenle teslim edebilmeleri ve ekonomiye katkı sağlayabilmeleri için aracı olmaya çalışacağız.