'İlçelerde vatandaş unutulduk, terk edildik diye dert yanıyor'

CHP'de ilçe danışma kurulu toplantıları sürüyor. CHP İl Başkanı Ümit Özer ve il yönetimi, ilçe yönetimleri ile bir araya geliyor. Son olarak İncesu, Yeşilhisar ve Yahyalı'da danışma kurulu toplantıları gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Ümit Özer, ilçe ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'İlçelerimiz de ne yazık ki kan kaybediyor, göç veriyor. Verilen sözler ise yıllardır tutulmuyor' diye konuştu. Özer, ayrıca Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerinde yaşanan hastane tartışmalarıyla ilgili olarak da, 'Sağlık hizmetleri yerinde, kolay ve hızlı ulaşılabilir olmalı. Bu yüzden sağlıkta pazarlık olmaz diyoruz. Sağlıkta tasarruf olmaz diyoruz. Örneğin Akkışla'nın, Sarıoğlan'ın ya da diğer ilçelerimizin hastane ihtiyacı varsa her ilçeye hastane yapılmalı' dedi.

'İlçelerde vatandaş unutulduk, terk edildik diye dert yanıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ilçelerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Özer, “Vatandaşlarımız ziyaretlerimizde dert yanıyor, "unutulduk, sahipsiz bırakıldık, terk edildik" diyor. Yaşadıkları bu tabloya isyan ediyor. Tarımda, hayvancılıkta her geçen gün daha da geriye giden ilçeler ne yazık ki eğitim, sağlık gibi alanlarda da hak ettiklerini alamıyor, verilen sözler teğet geçiliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ilçelerin her geçen gün kan kaybettiğini ve iktidar tarafından yıllardır verilen sözlerin de tutulmadığını söyledi. 
“İLÇELERİMİZİ NE YAZIK Kİ HER GEÇEN GÜN KAN KAYBEDİYOR. VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR”
Özer, “İlçelerimizi ne yazık ki her geçen gün kan kaybediyor. Verilen sözler tutulmuyor. Seçim öncesi oy için havada uçuşan vaatler, AKP tarafından unutuluyor. Hal böyle olunca ilçeler göç veriyor, nüfus her geçen gün azalıyor. Hani şehir merkezinde ne varsa ilçelerde de o olacaktı? Hani İlçelere zengin ortak geliyordu? Hani ilçelerimiz Paris olacaktı? Verilen o sözler de tıpkı diğer birçok vaat gibi buhar oldu, uçtu, unutuldu. İlçeler de kaderine terk edildi. Vatandaşlarımız ziyaretlerimizde dert yanıyor, "unutulduk, sahipsiz bırakıldık, terk edildik" diyor. Yaşadıkları bu tabloya isyan ediyor. Tarımda, hayvancılıkta her geçen gün daha da geriye giden ilçeler ne yazık ki eğitim, sağlık gibi alanlarda da hak ettiklerini alamıyor, verilen sözler teğet geçiliyor” şeklinde konuştu.

Haber
“SAĞLIĞIN PAZARLIĞI DA, TASARRUFU DA OLMAZ!”
Sağlık hizmetlerinde de sorunların yaşandığını dile getiren Başkan Ümit Özer, “Daha önce bazı ilçelerimize hastane sözü verenler, yer tamam, proje tamam, ödenek tamam diyerek, şov yapanlar, sosyal medyada hava atanlar, poz verenler bu günlerde ortalarda görünmüyor. Sesleri çıkmıyor. Oysa sağlık ciddi bir konu. Sağlık hizmetleri yerinde, kolay ve hızlı ulaşılabilir olmalı. Bu yüzden sağlıkta pazarlık olmaz diyoruz. Sağlıkta tasarruf olmaz diyoruz. Örneğin Akkışla'nın, Sarıoğlan'ın ya da diğer ilçelerimizin hastane ihtiyacı varsa her ilçeye hastane yapılmalı. Vatandaşlarımız bulundukları ilçede sağlık başta olmak üzere tüm hizmetleri bulabilmeli, alabilmeli. Sağlık hizmeti alabilmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda bırakılmamalı. Buna göre, planlamalar yapılmalı. Çünkü önemli olan vatandaşa geç olmadan, zamanında, yerinde, kolay ulaşılabilir sağlıklı sağlık” dedi.
“TASARRUF YAPACAKSINIZ, VATANDAŞIN SAĞLIĞINDAN DEĞİL, HAR VURUP HARMAN SAVURDUĞUNUZ ALANLARDA, İSRAFTA, ŞATAFATTA, SARAYLARINIZDA YAPIN”
“Halkın önceliği olmadığı halde, bu ekonomik buhranın yaşandığı, vatandaşların geçinemediği süreçte bile birilerine şirin görünmek için şehrimizde de okçuluğa, millet bahçelerine, millet kıraathanelerine milyonları aktaranlar yandaşa kolayca kaynak bulanlar, ilçelerimizde vatandaşın acil ihtiyacı olan hastanelere para bulamıyor mu?” diye soran CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Kendilerine, yandaşlarına bol bol dağıtanlar, iş vatandaşa gelince mi porsiyon küçülüyor, hizmet küçültüyor, sözüm ona tasarruf yapıyor? Dediğimiz gibi sağlıkta tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksınız, vatandaşın sağlığından değil, har vurup harman savurduğunuz alanlarda, israfta, şatafatta, saraylarınızda yapın. Yeter artık, her alanda milleti yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiğiniz. Halk gerçekleri gördü. Bu düzenin artık gideri yok. Halkın iktidarı yakın. Umutsuzluk yok. Geliyor gelmekte olan” diye konuştu. 

Haber