Home-Fur Kumsmall'da mağaza açtı

Kayseri'de mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Orhan Mobilya'nın şehrimizi dünyanın dört bir yanında temsil eden markası Home-Fur, Kumsmall AVM'de mağaza açtı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Home-Fur Kumsmall'da mağaza açtı

Orhan Mobilya Genel Müdürü ve Kayseri Ticaret Odası Mobilya Üretimi ve Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Seyhan Arifoğlu, 1.850 metrekarelik mağazalarında ki hareketlilikten dolayı memnun olduklarını söyledi.
Olay Türk Tv kameralarına konuşan Arifoğlu, Kumsmall AVM’nin kuruluşunda Kayseri Marangozlar, Mobilyacılar, Döşemeciler Odası’nın merhum başkanı Mehmet İla Çevrim’in büyük katkısı olduğunu belirterek, “Mehmet  Ali  Çevrim başkanımızı rahmetle ve minnetle anıyorum, gerçekten burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Şimdi burası ürettiğimiz bütün ürünleri sergileyebileceğimiz yılın 365 günü açık bir fuar alanı oldu. Hem şehir içi hem şehir dışı hem de yurtdışından gelen misafirlerimiz için bir sergi alanı oldu.”dedi.
“UMDUĞUMUZUN ÜZERİNDE MÜŞTERİ VAR”
Kumsmall AVM’de açtıkları mağazaya büyük ilgi gösterildiğine vurgu yapan Başkan Arifoğlu, fabrika ortamında sahip olmadıkları birçok avantajı da mağaza sayesinde yaşadıklarını belirterek, “Müşterilerimizin bütün ürünlere dokunarak, bakarak inceleme imkanı doğdu burada. Teşhir salonu gibi oluyor, buranın bir başka faydası da şu oluyor;  firmalar kendilerini çok daha hızlı bir şekilde yenileyebiliyor çünkü burada insanlar birebir tüketici ile muhatap olduğu için tüketicinin istediği ürünle alakalı direk o yönde ürünler yapabiliyor yani üretim bandını da ona doğru değiştirebiliyor.
Gerçekten umduğumuzun üzerinde bir müşteri potansiyeli var hem perakende hem toptan hem de yurtdışı müşterisi üçü bir arada oluyor. Gerçekten muazzam bir müşteri portföyü var ama dediğim gibi buradaki müşteri portföyü fabrikanın üretim bandındı yönlendirme adına çok faydaları oluyor.” şeklinde konuştu. 
1850 METREKARELİK MAĞAZADA 8 KONSEPT SERGİLENİYOR
Seyhan Arifoğlu, mağazanın içeriği hakkında da şu bilgileri verdi:
“Şuan bizim mağazamızın büyüklüğü 1850 metrekare, alt ve üst katlarında ayrı ayrı ürünler var. Biz buraya 2020 koleksiyonunda tam 8 konsept sergiliyoruz. Yani bu konsept dediğimizde ne oluyor; yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, duvar ünitesi gibi… Bu şekilde 8 takım konsept yaparak 2021’demüşterilerimizin hizmetine sunuyoruz, bu çalışmalarımıza 6. 7. ayda bir ara ürün yani 2-3 set daha gelecek, 2021 için böyle bir çalışmamız oldu. Müşterinin bizi tercih etmesi için birçok neneni var, estetik olarak, rahatlık olarak çok farklıyız. Görünüş olarak biz dışına verdiğimiz bütün estetiği konforu içine de veriyoruz. Ürünlerimizin içine kavak yerine tamamen gürgen iskelet yani ahşap iskeleti yapıyoruz.  Soft ve rahat dokunuşlara imkan veren kaliteli kumaşı estetikle buluşturuyoruz. Tam takımın tam dizayn olması için gereken her şeyi yapıyoruz. Mobilya üretiminde içinde kavak kullanıldığında ileride nemlenip koku yapma durumu olur ama fırınlanmış gürgen iskelette bunlar kesinlikle önlenmiş oluyor yani dışına verdiğimiz hassasiyeti tamamen içine de veriyoruz. Bu noktalarda da başarılı oluyoruz diye düşünüyoruz,  gerçekten de aldığımız taleplerde bunu fark ediyoruz.”
MAĞAZADA DİKKAT ÇEKEN KÖŞE… ARİFOĞLU: PARA BİR ŞEY DEMEK AMA…
Kumsmall AVM içerisinde açılan Home-Fur mağazasını dolaşırken birkaç noktada geliri Çocuk Esirgeme Kurumu’na, Sevgi Evleri’ne, sokak hayvanlarına aktarılan köşeler de dikkat çekiyor.
Arifoğlu, sosyal sorumluk vurgusu yapmak, farkındalık oluşturmak için bu köşelerde satılan objelerin gelirlerine dokunmadan ilgili yerlere aktardıklarını belirterek, “mağazamızın çeşitli yerlerinde bulunan bu ürünlerin tamamının geliri ne satıldı ise tamamen o fiyattan yansıtılıyor, burada emeği geçen arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun. Bu hayatımızda olan şeyler olmazsa olmazlardan para bir şey demek ama paylaşmak çok şey demek. Paylaşmayı Cenab-ı Allah herkese nasip eylesin. “ ifadelerini kullandı.
2021 MOBİLYANIN ALTIN YILI OLACAK
Kayseri Ticaret Odası Mobilya Üretimi ve Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Seyhan Arifoğlu, sektörün durumunu da Olay Türk Tv kameralarına şöyle değerlendirdi:
“Ben 2021 yılının mobilya sektöründe altın yılı olacağını düşünüyorum, çalışmalarımız hazırlıklarımız o çerçevede.  Bu noktada meslektaşlarıma hazırlıklarını yapmalarını tavsiye ediyorum. Kumsmall’da da devletimizden Allah razı olsun, devletimizin çok büyük katkısı oldu, buraya emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Çok güzel bir proje, buralar devletimizin katkısı desteği olmadan Toki’mizin katkısı desteği olmadan yapılacak bir proje değildi.” Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2001 yılında Mustafa Çelik ile birlikte kurucularından birisi olan Arifoğlu, Kayseri Ticaret Odası Mobilya Üretimi ve Ticareti Meslek Komitesi Başkanlığı görevinin yanı sıra Kocasinan Belediyesi’nde de Sosyal İşlerden Sorumlu AK Parti Meclis Üyesi olarak görev yapıyor.