'Hocalar bize 'Kayseri'de ne var ki?' diyor'

'Hocalar bize 'Kayseri'de ne var ki?' diyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin sosyal hayatını geliştirmek için sosyal tesislere önem verdiklerini belirtti. Abdullah Gül Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde de görev yaptığını belirten Çelik, “Örneğin Kayseri’ye dışarıdan gelen hocalar eşleri ile yapılan sosyal mekanları gördüğünde tamam diyor, ben tayinimi yaptırayım, burada kalayım. Çünkü yurtdışından ya da yurt dışında görev yapmış değerli  hocaları transfer edelim istediğimizde ‘Kayseri’de  ne var ki? Akşam gideceğimiz, nefes alacağımız bir mekan var mı?’ diyorlar “dedi.

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas ilçesinde daha önce Öğretmen evi olarak hizmet veren ve belediye tarafından da yapılan düzenleme ile Erguvan adıyla Cafe ve Restaurant olarak hizmet veren tesiste basın toplantısı düzenledi. Toplantıda belediye bünyesinde faaliyet gösteren KAYTUR A.Ş.’nin sosyal tesisleri hakkında bilgi veren Başkan Çelik, bundan  böyle her hafta Çarşamba günleri belediye hizmetlerinin tanıtılacağı basın toplantıları düzenleyeceklerini söyledi. Bu toplantılarda ilgili birim yetkililerinin yaptıkları hizmetleri anlatacağını ve tanıtacağını dile getiren Çelik, “Ben yaptım yerine, biz yapıyoruz anlayışındayız. Bu işlerin bir ekip çalışması olduğunu belirtiyoruz.  Bu çerçevede yaptığımız tesisler bir ihtiyacı karşıladı. İnsanların nefes alacağı mekanlar ortaya çıkardık” dedi.

“KAYSERİ’DE  TOPYEKUN ŞEHRİN İMAJINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ”

 Kayseri’nin temiz, ferah sosyal mekanlara ihtiyacının olduğunu ve belediye olarak da bu konuda çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, “Örneğin üniversiteye gelen bir hoca eşiyle, ailesiyle buraları gördüğü zaman tamam diyor,  ben buraya tayinimi yaptırayım kalayım diyor.  Ben aynı zamanda Abdullah Gül  Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’ndeyim. Oraya  yurtdışından ya da yurt dışında görev yapmış  değerli  hocaları transfer edelim istediğimizde, ‘Kayseri’de  ne var ki?  Akşam çoluğumuzla çocuğumuzla  gideceğimiz, nefes alacağımız bir mekan var mı?’ diyorlar.  İstanbul olsa var.  Kayseri’de de işte topyekun şehrin imajını yükseltmek için cazibe  merkezi kavramını güçlendirmek için bu tarz sosyal  tesisleri yapmayı ihtiyaç hissediyoruz. İnşallah bu yaptığımız işlerle Kayseri’nin marka değerine katkı vermiş olacağız. Biz bu sosyal tesislerimizde de hijyeni temizlik, güler yüz, kalite ve uygun fiyata önem veriyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ’DE GASTRONOMİ FESTİVALLERİ YAPACAĞIZ”

 Başkan Çelik’in açıklamalarının ardından KAYTUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özgöncü de yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı.  Belediye bünyesinde faaliyet gösteren tesislerde en iyiyi, en uygun fiyata sunma vizyonu ile hareket ettiklerini kaydeden Özgöncü, önümüzdeki dönemde sosyal tesis sayısını daha da artıracaklarını ifade etti. Özgöncü, ayrıca kentte Gastronomi festivalleri yapıp, bu konuda ünlü isimleri davet edeceklerini de belirtti. Özgöncü, Kayseri’nin yöresel lezzetlerini de yapacakları bazı etkinliklerle yerli ve yabancı turistlere tanıtacaklarını kaydetti.

 "15 TEMMUZ’DA MEYDANLARA HAKİM OLALIM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünce Cumhuriyet Meydanı’nda bazı etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Vatandaşları Meydan’daki etkinliğe katılmaya davet eden Çelik, “Bir haftalık kutlama süreci var ama finali 15 Temmuz günü yapacağız. 15 Temmuz’da geçen sene olduğu gibi meydanlara hakim olalım ” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde bazı kutlamalar yapılacağını söyledi.“Cumhurbaşkanımız himayelerinde resmi olarak bu etkinlikler ilan edildi” diye Çelik, “15 Temmuz kutlamalarını yapacağız. 1 haftalık kutlama süreci var, ama finali 15 Temmuz akşam saatlerinde 7 ya da 8 gibi Meydan’da halkımızla birlikte olacağız. Meydan’da sabah namazına kadar değişik aktiviteler olacak. Devlet büyüklerinin konuşmaları canlı olacak,  bunları dev ekranlarla halka ileteceğiz” dedi.

“TOPLU TAŞIMA SABAHA KADAR ÜCRETSİZ VE MEYDAN’DA İKRAMLAR OLACAK”

Kentte faaliyet gösteren STK’ların da çadırlar kuracağını ve bu çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunacaklarını anlatan Başkan Çelik, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızı etkinliklere katılmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz’da geçen sene olduğu gibi meydanlara hakim olarak, tek vücut olarak, siyasi parti ya da ideolojik ayrım olmadan bir araya gelmek istiyoruz. Konu vatan, millet olunca nasıl bir araya gelindiğini dosta düşmana gösterelim diyoruz. Büyükşehir olarak, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Toplu taşıma o gün cüretsiz olacak. Otobüsler, Raylı Sistem sabaha kadar hizmet verecek ve ücretsiz olacak. 4 ayrı noktada belediyemizin KAYTUR A.Ş.’si vatandaşlara döner ikram edecek.  Diğer belediyelerimiz de, odalarımız da Şeker Fabrikası’ da vatandaşlara ikramlarda bulunacak. 15 Temmuz ruhunu geçen sene olduğu gibi yaşayalım istiyoruz”

Haber/Foto: Cafer ZENGİN