Hobi isyanı! 'Çıkarmayacağız' diye bize Başkan Büyükkılıç söz verdi! Sözünü tutsun…

Hobi Bahçelerinden faydalanan vatandaşlar için verilen süre doluyor. Geçtiğimiz yıl süreleri dolan ancak pandemi nedeniyle bir yıl daha kira süreleri uzatılan vatandaşlar, kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarafından seçimden önce çıkarılmayacaklarına dair söz verildiğini belirterek, Büyükkılıç'a seslendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hobi isyanı! 'Çıkarmayacağız' diye bize Başkan Büyükkılıç söz verdi! Sözünü tutsun…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Toplam 1787 adet hobi bahçesinin kullanım süreleri geçtiğimiz yıl dolmuştu. Ancak Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talebiyle pandemi şartları gerekçe gösterilerek, süre mevcut faydalanan vatandaşlar için bir yıl uzatılmıştı. Süre 30 Kasım itibariyle sona eriyor. Vatandaşlardan da 15 Aralık tarihine kadar hobi bahçelerini boşaltmaları istendi. Buna göre hobi bahçelerinde yeni dönemde tahsis süresi de azaltılacak. Sürenin 3 ya da 5 yıl ile sınırlı tutulması bekleniyor. Burada amaç daha çok vatandaşın hobi bahçelerinden faydalanabilmesi. 
Diğer yandan tahsis süreleri dolan vatandaşlar ise tepkili. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, kendilerine “Çıkarılmayacaklarını” belirterek, seçim öncesi söz verdiğini dile getiren vatandaşlar, Büyükkılıç’a çağrı yaptı.
“BAŞKAN BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN”
Karpuzatan hobi bahçesi sakinleri bir araya gelerek,  “Karpuzatan hobi bahçeleri sakinleri olarak biz bize verilen sözlerin ivedelikle yerine getirilmesini istiyoruz. Biz burada bir köy gibi bir mahalle gibi birlikte yaşıyoruz. Kimi 10 yıl kimisi 12 yıldır burada. Biz burada bir kültürü mahalle ve köy kültürünü yaşatıyoruz” şeklinde görüş belirtti. 
“BURADAN ÇIKMIYORUZ! BAŞKA YERE HOBİ BAHÇESİ YAPIN”
Hobi bahçesinden faydalanan bir diğer vatandaş ise, Büyükkılıç’a seslenerek, “Başkanım siz seçim zamanı geldiniz bize söz verdiniz. Biz sizden burayı almayacağız, istediğiniz gibi oturun genişletmesini yapın dediniz. Burada ki insanlar oturdu yerlerini genişletti buzdolabını aldı yaptırdı. Her şeyini aldı. Bu kadar masraftan sonra biz bu malzemeleri ne yapalım nereye götürelim? Burada ki vatandaşların çoğu hasta, yaşlı ve hasta insanlar. Bu insanlar nereye gitsinler? Biz çıkmıyoruz buradan. Çıkmıyoruz buradan. Kayseri’de arsa mı yok? Başka yere de yapın” ifadelerini kullandı. 
KAYSERİ’DE NERELERDE, KAÇ HOBİ BAHÇESİ VAR?
Beştepelerde 204, Selçuklu mahallesinde 186, Altınoluk'ta 236, Cırgalan'da 458 ve Karpuzatan'da ise 703 tane hobi bahçesi var.