Hıdırellez Yolu ne olacak? Büyükkılıç'tan dikkat çeken çıkış: Soruşturma sürsün ama…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hıdırellez yoluyla ilgili açıklama yaptı. Peki yolda şu an durum ne? Soruşturma sürerken, çalışmalar tamamlanacak mı? Yolda çalışmalar ne zaman bitecek?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hıdırellez Yolu ne olacak? Büyükkılıç'tan dikkat çeken çıkış: Soruşturma sürsün ama…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tartışmalara son noktayı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre Müdürlüğü, Valilik açısından kapatma söz konusu ve yaşananların ardından idari, cezai boyutu da var. Bizim açımızdan da açılma boyutu var. Talimatı verdik, bir yandan soruşturma devam eder, ama biz harıl harıl çalışıyoruz” dedi. Bölgede coğrafi şartlar nedeniyle iğne ucunda iş yapıldığı ifade edilirken, çalışmaların tamamlanması ile ilgili de Kurban Bayramı işaret edildi.


“İDARİ VE CEZAİ BOYUTU VAR”
İYİ  Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan’ın , yaşanan mağduriyetler nedeniyle bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Malum şu anda Hıdırellez  yolunda dökülen malzemelerden kaynaklı tıkanma var. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Valilik açısından kapatma söz konusuydu. İdari- cezai boyutu var. Çalışma yapan arkadaş boyutu var. Bizim açımızdan da hizmete açılma boyutu var. Fen İşleri’ne gerekli talimatı verdik. Soruşturma devam eder dedik. Arkadaşlar harıl harıl çalışıyor. İşimize, önümüze bakıyoruz. En kız zamanda tamamlanacaktır. Bölge şartlarına göre sabah erkenden çalışmalar başlıyor. Karanlıkta bölgenin şartları nedeniyle çalışma riskli. Biz açma makamındayız, şikayet makamında değiliz” dedi.


ÜNİVERSİTEDEN RAPOR GELDİ! 250 TON MALZEME YIĞILMIŞ!
Diğer yandan bölgede üniversite aracılığıyla da çalışmalar yapılıp, rapor tutulduğu ifade edildi. Buna göre çıkan raporda bazalt ocağının 250 ton malzeme yığdığı belirtilirken,  alanın dar olması sebebiyle de iğne ucunda iş yapıldığı, şartların daha fazla araca imkan vermediği dile getirildi. Yolun açılma tarihi olarak da Kurban Bayramına kadar bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
“7.5 MİLYONA MAL OLDU”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir süre önce yaptığı açıklamada 7.5 milyon maliyeti olan Hıdırellez yolunun tamamlanmasıyla bölgenin hem canlanacağını, hem de tehlike arz eden yolun ortadan kalkacağını söyledi.
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE 29 MADDE KARARA BAĞLANDI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Kadir Has Kongre Merkezi’nde korona virüs tedbirleri kapsamında yapıldı. Toplantıda 18 asıl, 11 ek olmak üzere toplam 29 gündem maddesi müzakere edilerek, karara bağlandı. 29 gündem maddesinin ayrı ayrı karara bağlandığı mecliste Başkan Büyükkılıç, korona virüs rahatsızlığı nedeniyle evde tedavisi devam eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a geçmiş olsun dileklerini iletti.
BU YIL 62 ÖĞRENCİ ALINACAK
Büyükkılıç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Kayseri Tıp Fakültesi’nin hayata geçtiğini, bu yıl 62 öğrenci alınacağını meclis üyelerine duyurarak, hayırlı olmasını diledi.Maddelerle ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.