Hiçyılmaz ve AK Parti eski İl Başkanı Cabat'ın koyu sohbeti!

Hiçyılmaz ve AK Parti eski İl Başkanı Cabat'ın koyu sohbeti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) meslek komitesi seçimleri yapıldı. 40 komiteden 39'unu kazanan Ömer Gülsoy başkanlığındaki kırmızı liste seçimi kazandı. Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, sandıkların açılmaya başladığı sırada salonu sonuçları beklemeden terk etti.  Meslek komitelerinde büyük farkla Gülsoy’a karşı kaybeden Hiçyılmaz, Metalcilerin grubunda 60’a 20, Dış Ticaret Grubunda ise 76’ya 13 kaybetti. Seçim sonrası açıklama yapan Gülsoy, “Ticaret Odası’nın birlikte yöneteceğiz” dedi. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise, “İş adamları olarak Kayseri’den bu ayıbı kurtarmamız gerekiyordu. El birliğiyle kurtardığımızı düşünüyorum” diye konuştu. Diğer yandan seçimde Gülsoy ve ekibinin kırmızı kravat takmaları da dikkat çekti.

Ticaret Odası’nın yeni meclis üyelerince,  bir hafta sonra 4 yıl görev yapacak olan yeni yönetim kurulu da belirlenecek.

Diğer yandan seçim sonrası henüz resmi olmayan sonuçlara göre, Gülsoy’un listesi 95 Meclis üyesinden 92’sini aldı. 3 Meclis Üyesi de Hiçyılmaz’ın listesinin kazandığı Hububat ve Bakliyat Meslek komitesinden meclise girecek.

4 YIL SONRA DİKKAT ÇEKEN TABLO

Hiçyılmaz’ın kazandığı son seçime göre ortaya çıkan tablo dikkat çekti. Hiçyılmaz grubu önceki seçimde 98 Meclis üyesinden 75 ile Meclis’e girmişti. Geriye kalan 23 üye ise Nuh Mehmet Delikan ve Ömer Gülsoy’un listesinden Meclis’e girmişti.

SEÇİMDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Kayseri Ticaret Odası üyeleri cumartesi günü meslek komiteleri seçimi için sandık başına gitti. 41 meslek komitesinden 40’ı için sandık kuruldu. Halıcılar grubu son anda 150 rakamına ulaşamadıkları ve yaklaşık 140’ta kaldıkları için seçime giremedi. Böylece 40 meslek grubu için sandık kuruldu.

8 bin 951 üyenin oy kullanmasının beklendiği Fuar alanındaki Dünya Ticaret Merkezinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

HİÇYILMAZ VE CABAT’IN SOHBETİ

Başkan adayı Mahmut Hiçyılmaz, oy kullanmadan önce Ak Parti eski İl Başkanı Mahmut Cabat ile bir süre sohbet etti. O anlar objektiflere de takıldı. Hiçyılmaz ile Cabat’ın ne konuştuğu ise merak konusu oldu.