'Her şey tek kişinin iki dudağı arasında, ülke freni patlamış kamyon gibi'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde Millî Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi hakkında  parti grubu adına söz aldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Her şey tek kişinin iki dudağı arasında, ülke freni patlamış kamyon gibi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), dikkat çeken bir konuşma yaptı. “Savunma sanayimiz yeterli bütçe ayrılmadığı için yerli ve millî olmaktan hâlen çok uzak” diyen Ataş, iktidara yaşanan bazı olayları da hatırlatarak, “Bu mu sizin milli ve yerliliğiniz?” diye sordu. “Başına çuval geçirttiğiniz Türk ordusunun gözlerini FETÖ’yle bağlanmasına seyirci kaldınız” ifadeleri ile de iktidarı eleştiren Ataş, FETÖ ile mücadele konusunda da çağrı yaptı. Her şeyin tek kişinin iki dudağı arasında olduğunu ve bu nedenle de ülkenin adeta freni patlamış kamyon haline getirildiğini belirten

Ataş, “Siz kandırıldınız, aldatıldınız; gelin, bizi dinleyin, ihanet sürecinin hesabını soralım.15 Temmuz hain darbe girişiminin siyasi ayağını, kirli bağlantılarını ortaya çıkaralım” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde Millî Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi hakkında  parti grubu adına söz aldı. Millî Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi önceki yıla göre 7,6 milyar TL artarak 53,8 milyardan 61,4 milyar TL’ye yükseldiğini dile getiren Ataş,  Bakanlığın bütçesinin yıllar itibarıyla arttığı görülse de genel bütçe içerisindeki payının giderek azaldığına dikkat çekti.

SAVUNMA BÜTÇEMİZ YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL

“ 2020 yılı merkezî bütçesinde 4,9 olan payı 2021 yılında 4,56’ya düşmüştür” diyen  Milletvekili Ataş, “Genel bütçenin geçtiğimiz yıla göre yüzde 23 arttığı, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 28 arttığı, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yüzde 23 arttığı bu bütçede Millî Savunma Bakanlığının payı sadece yüzde 4,56 artmıştır. Millî güvenlik sorunları yaşadığımız bu dönemde savunma yatırımlarını artırmak zorunda olduğumuz açıktır. Bu nedenle savunma bütçemizin yeterli seviyede olmadığını düşünüyoruz. Yeterli seviyede olmasa da Mehmetçik’in hatırına savunma bütçesine İYİ Parti olarak evet oyu vereceğimizi de sözlerimin başında belirtmek isterim.Millî güvenlik ve dış siyaset konularında Türk milletinin ve Türk devletinin menfaatine olacak her konuda Irak, Suriye ve Azerbaycan tezkerelerinde, Libya’yla imzalanan mavi vatan anlaşmasında olduğu gibi İYİ Parti olarak her zaman destek verdik, evet oyu kullandık. Buna karşın milletimizin ve ülkemizin hayrına olmayan noktalarda gerekli tespit, eleştiri ve uyarıları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibarıyla ateşten bir çemberin içerisinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, “Ana vatan Türkiye, yavru vatan Kıbrıs ve mavi vatan olmak üzere dört tarafı küresel, emperyal güçlerle çevrilidir. Ülkemiz gelebilecek her türlü tehdide ve tehlikeye karşı caydırıcı güce sahip olmak zorundadır. Bundan dolayıdır ki Türkiye ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak şekilde modern ve güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olma ve bu kuvveti idame ettirme mecburiyetindedir. NATO’nun en fazla askerî personeli olan 2’nci ülkesi, en güçlü 4’üncü ordusuyuz ama savunma harcamalarında 11’inci sırada yer almaktayız” dedi.

“BU MU SİZİN YERLİ VE MİLLÎLİĞİNİZ?”

Konuşmasında “Savunma sanayimiz yeterli bütçe ayrılmadığı için yerli ve millî olmaktan hâlen çok uzaktır” diyen Ataş, “Güçlü ordu, Güçlü Türkiye hayalimizi millî savunmaya daha fazla bütçe ayırarak, sanayimizdeki yerli ve millî yatırımları artırarak gerçekleştirebiliriz. Savunma yatırımlarını millîleştiremediğimizde olanları hep birlikte gördük. Rusya’dan S-400 aldık ABD’den yüzünden kullanamıyoruz, ABD’den F-35 aldık Rusya yüzünden teslim etmiyorlar. Silahların kritik parçalarını Kanada vermiyor, en ufak krizde Avrupa ülkeleri peş peşe silah ambargoları uyguluyor. Tüm bu gelişmeler ortadayken iktidar, Tank Palet Fabrikasını yabancılara satıyor. Bu mu sizin yerli ve millîliğiniz?” diye sordu. Türk ordusunun her dönem birçok saldırıya uğradığını vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  AKP’nin politikalarına tepki göstererek, “Başına çuval geçirttiğiniz Türk ordusunun gözlerini FETÖ’yle bağlanmasına seyirci kaldınız” dedi.

BAŞINA ÇUVAL GEÇİRTTİĞİNİZ TÜRK ORDUSUNUN GÖZLERİNİ FETÖ’YLE BAĞLANMASINA SEYİRCİ KALDINIZ

“İktidar tarafından ordu siyasete alet ediliyor” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Dışarıda emperyal güçler ve maşaları, içeride ise iktidarınızın ilk yıllarından itibaren kol kola girdiği karanlık odaklar Türk Silahlı Kuvvetleri üzerine hain planlar kurmaya başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerine oynan karanlık ve kirli planlar iktidarınızın ilk yıllarında 2003 yılında kahraman Türk askerinin başına çuval geçirilmesiyle başlamış, Millî Güvenlik Kurulunun tavsiyelerine uymamanız sonucu 15 Temmuz hain darbe girişimiyle zirveye çıkmıştır. Başına çuval geçirttiğiniz Türk ordusunun gözlerini FETÖ’yle bağlanmasına seyirci kaldınız. “Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Ayışığı ve Askerî Casusluk” adı altındaki uydurma davaların savcısı oldunuz, hâkimi oldunuz. Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever binlerce subay ve astsubay Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiye edildi, uydurma delillerle vatanseverler sanık, hainler gizli tanık oldu. Aslı olmayan gerekçelerle kozmik odayı hainlere teslim ettiniz. Bu olaylardan en büyük zararı ve tahribatı yine Türk Silahlı Kuvvetleri gördü. Bunlar yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetlerinin bağırsaklarını temizlediğini utanmadan söyleyenler bugün Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden hamaset yapıyor, orduyu siyasetlerine alet ediyorlar” diye konuştu.

TÖVBE EDİP HİÇBİR SUÇ YOKMUŞ GİBİ DEVAM ETTİNİZ

İhanet süreci ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Ataş, çadır mahkeme skandallarını da gündeme taşıyarak, ayrıca o dönem bebek katilinin mektuplarını n meydanlarda Hükûmet temsilcileri tarafından okunduğuna da dikkat çekti. Ataş, şu ifadeleri kullandı: Kahraman Türk ordusundan hain, hainlerden ise akil çıkarılmaya çalışıldığı dönemde ihanet süreci dediğimiz sözde çözüm süreci başladı, Türkiye Cumhuriyeti tabelaları kaldırıldı, Andımız yasaklandı, Türk bayrağı Türkiye ismi başta olmak üzere Türk’e ait ne varsa tartışmaya açıldı. İmralı’ya gidildi, Kandilli’den gelindi. Teröristlere çadır mahkemeleri kuruldu, şehitlerimizin kemikleri sızlatıldı. Bebek katilinin mektupları meydanlarda Hükûmet temsilcileri tarafından okundu. Teröristler parti kongrelerine çağırıldı megri, megriler söylendi. Kobani yolunda teröristlere lahmacun verildi, parası valilik bütçelerinden ödendi. Bu ihanet sürecinin sonunda yüzlerce asker ve polisimiz şehit oldu. Analar ağlamasın diye başlatılan bu süreçte ağlayan yine kahraman askerimizin ve polisimizin anaları oldu. Anlattığımız tüm bu süreçlerin sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandı. Devletin kritik noktalarına yerleştirilen hainler başımıza bombalar yağdırdı. Şükürler olsun ki ordumuz içindeki vatansever askerlerimiz sayesinde bu hain darbe girişimini milletçe bertaraf ettik. Sonuç: Kocaman bir ‘Kandırıldık’ Tövbe edip hiçbir suç yokmuş gibi devam ettiniz. Yaşananlar hiç olmamış gibi, FETÖ’cülere başkaları göz yummuş, yol vermiş gibi hareket edip önüne geleni vatan haini olmakla, terör örgütleriyle iş tutmakla suçlayıp vatan, millet nutuklarıyla iktidarda kalmaya çalışıyorsunuz. Siz kandırıldınız, aldatıldınız; gelin, bizi dinleyin, ihanet sürecinin hesabını soralım, 15 Temmuz hain darbe girişiminin siyasi ayağını, kirli bağlantılarını ortaya çıkaralım.”

ZEVK ALIRCASINA ASKERİ LİSELER KAPATILDI

“Zevk alırcasına, yaklaşık iki asırlık askerî liseler, harp okulları, harp akademileri, astsubay hazırlama okulları, askerî hastaneler kapatıldı, her biri başka kurumlara bağlandı. Atama ve terfilerde liyakat yok edildi, orduya siyaset karıştı” ifadelerini de kullanan Ataş, “Gelinen noktada, hep askerî vesayetten bahsedenler, bugün, siyasetle askeriye üzerinde vesayet kurmaktadır. Vesayetin her türlüsüne karşıyız, bu vesayet bir an önce kaldırılmalıdır” dedi.

HER ŞEY TEK KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINDA, ÜLKE FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

2018’den itibaren partili Cumhurbaşkanlığı sistemi yüzenden bir kişinin iki dudağı arasına sıkışan ülkenin dış ilişkilerde büyük savrulmalar yaşadığını anlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye’nin iktidarın yanlış uygulamaları yüzünden  âdeta freni patlamış kamyon gibi şarampole doğru yol aldığını kaydetti. Hükûmetin uyguladığı tutarsız dış politikaların sonucunda “komşularımızla sıfır sorun” diye başlanılan noktadan uzaklaşıldığını, bütün komşularla çatışmanın eşiğine gelindiğini dile getiren Ataş,  “Bırakın komşularımızı neredeyse dünyada sorun yaşamadığımız ülke kalmamıştır. İhvancı politikalarla ülkemizi Orta Doğu bataklığına iten, ABD’nin, Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı olmakla başlayan, Emevi Camisi’nde cuma namazı kılma hayalleriyle zirve yapan, kardeşim Esed’den katil Esad’a dönüşen sürecin sonunda milyonlarca Suriyeliye bakmak zorunda kaldık. Bir gün ‘Hedefimiz Avrupa Birliğine tam üyelik.’diyor, şükürler ediyoruz, diğer gün ‘Avrupa Birliği, biz senin kapı kulun değiliz, sen yoluna biz yolumuza.”’deyip ‘Bugünün hasta adamı Avrupa Birliğidir.’ diye lanet okuyoruz.  Görülüyor ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Sonuç olarak, Hükûmetin yanlış politikalarının sonucunu temizlemek her zaman olduğu gibi kahraman Türk ordusuna düşüyor. Libya, Suriye, Irak’a gidiyor, kara sularımızda mücadele ediyor, canı pahasına çarpışıyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'Yİ YALNIZLIKTAN KURTARACAĞIZ

İYİ Parti iktidarında, millî, itibarlı, tutarlı, barış odaklı ve gerçekçi politika anlayışıyla dünyada ve bölgemizde barışı hedefleyen, bölgede istikrarı sağlayan, milletimizin ve devletimizin çıkarları doğrultusunda etkin bir rol oynayan ‘sahada güçlü ordu, masada güçlü devlet’ anlayışının benimseneceğini belirten Ataş, “Türkiye'yi yalnızlıktan kurtaracağız” dedi ve Atatürk’ün “Biz Türkler ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir orduyuz’ sözlerini hatırlattı. Ataş,  2021 bütçesinin hayırlı olması temennisinde de bulundu.