Helallik isteyerek, Başkanlığı bıraktı!

'Şahıslar ve pozisyonlar geçici, kurumlar ve sistemler kalıcıdır' diyen Şahin, 'Hayatı mücadele ve gayret ile geçirilmesi gereken geçici bir fırsat olarak görürüm. İlkelerim, değerlerim ve hedeflerim uğrunda mücadele etmeye devam edeceğim' dedi.

Helallik isteyerek, Başkanlığı bıraktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası’nda yapılan genel kurulda yeni Başkan belli oldu. Görevi devreden Tabip Odası  Başkanı Mehmet İlhan Şahin, helallik istedi. Şahin, “Şahıslar ve pozisyonlar geçici, kurumlar ve sistemler kalıcıdır. Şahin, yeni Başkan Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan ve yönetimine de teşekkür etti.

Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kayseri Tabip Odamızın bu hafta sonu yapılan seçimli genel kurulunda yönetim kuruluna yeniden aday olmadım. İki yıla yakın süredir yürüttüğüm başkanlık sırasında temsil ettiğim kuruma ve meslektaşlarıma layık olmaya ve sorumluluklarımı hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Halkımızın sağlığını, hekimlerin haklarını, dayanışmayı, milli birliğimizi ve değerlerimizi önceleyen, doğruluk çizgisinden sapmayan, doğruya doğru yanlışa yanlış diyen, cesaretli, karakterli, vakur, hakkaniyetli ve yapıcı bir yönetim anlayışıyla görev yapmaya çalıştık. Tabip Odamızın kurumsal kimliğini korumaya ve yüceltmeye gayret ettik. İlimiz kamuoyunda gördüğümüz destek, adımızdan ve şahsımızdan değil, Tabip adının gücünden ve mesleğimizin itibarından kaynaklanmıştır. Şahıslar ve pozisyonlar geçici, kurumlar ve sistemler kalıcıdır. Görevimin sonunda, 2020 yılında bizleri Tabip Odası başkanlığına layık görerek aday gösteren önceki dönem başkanlarımıza, hocalarımıza, Tabip Odamıza sahip çıkan ve emek veren, oy vererek seçilmemizi sağlayan tüm meslektaşlarımıza bir kere daha teşekkür ederim. Geçirdiğimiz zorlu dönemde yönetim kurulunda beraber görev yaptığımız arkadaşlarıma gösterdikleri güven ve dayanışma için minnettarım. Yaptığımız işlere ve açıklamalara destek veren, yapıcı eleştiri ve önerileriyle yön veren başta meslektaşlarımız olmak üzere herkese müteşekkirim. Sesimizin duyulmasına aracı olan, görüşlerimize değer veren yerel ve ulusal basın kuruluşlarına ve gazetecilere teşekkür ederim. İyi niyetli ve yapıcı tavırlarımıza ayniyle karşılık veren, ilimizin siyasetçilerine ve yönetici pozisyonundaki bürokratlara da teşekkür ederim. Tabip Odamızın başkanlık bayrağını devralan ve sorumluluk üstlenen iki yıllık çalışma arkadaşım ve dostum Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan’a ve yeni oluşan yönetim kuruluna teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Önemli bir kurumda makam ve hizmet imkanı nasip eden Allah’a hamd ediyorum. Hayatı mücadele ve gayret ile geçirilmesi gereken geçici bir fırsat olarak görürüm. İlkelerim, değerlerim ve hedeflerim uğrunda mücadele etmeye devam edeceğim inşallah. Haklarınızı helal edin.

Mehmet İlhan Şahin kimdir?
Kayseri doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2003 yılında mezun olmuştur. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda aldığı uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamlanmıştır. 2011-2014 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları yüksek lisans programına devam etmiştir. 2014-2017 yılları arasında Harvard Üniversitesi Tıp FakültesiMassachusetts Eye&Ear Infirmary Hastanesi KBB bölümünde araştırmacı olarak çalışmıştır. 2018’den beri Erciyes Medical Journal’da yardımcı editörlük yapmaktadır. 2011 yılından beri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Nisan 2020’de Doçent ünvanını almıştır. İnternet üzerinden yayın yapan Pencere Dergi’de yazarlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Temmuz 2020’denbu güne kadar Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.