Harman Mahallesi yeni meydanına kavuştu

Harman Mahallesi yeni meydanına kavuştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi Harman Mahallesini yeni meydanına kavuşturdu.

Meydanda bulunan tol kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Harman Meydanı Talas’ın en eski meydanlarından bir tanesi. Kayseri’de de şuan yekpare olarak korunma kapsamına girecek tek yer Talas. Talas Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle, Valiliğimizle tarihi yerlere yoğun mesai harcıyoruz. Son 4 yıldır tarihi mekanların ayağa kaldırılması içim emek veriyoruz. Buraların alt yapısı tamamen değişti. Alt yapı çalışması bittikten sonra, asfaltı, kilit parkesi ve meydan düzenlemesini yaptık. İnşallah ilkbaharla birlikte buraları süsleyeceğiz. Biz tarihi mahallelere gücümüz yettiğince sahip çıkıyoruz. Kayserili hemşehrilerimi tarihi mahallelerimizi ziyaret etmeye bekleriz. Meydanımızın hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Palancıoğlu’na teşekkür eden Harman Mahalle Muhtarı, Rafet Livana ise, “Harman Mahallesi tarihi bir mahalle. Böyle güzel bir mahalleye sahip çıkan Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Başkanım Kendisi Talas için çok değerli bir başkan. Alt yapı ve üst yapıya çok önem veriyor. Mahallemiz çok güzel oldu.” diye konuştu.

Arnavut kaldırımları, bazalt çalışması, 120 araçlık otoparkı, 600 metrekare yeşil alanı ile daha nitelikli ve kullanışlı hale gelen meydanın etrafında tarihi Harman Cami, Rüştiye Mektebi, Cemi Baba Evi, Tol Kahvehane ve tarihi taş yapılar bulunuyor. Peyzaj çalışması yapısal zemin tasarımı tamamlanmış olan meydanın bitkisel tasarım çalışmaları sezon başında yapılacak.