Haritaya da yansıdı! Kayseri'de dikkat çeken artış!

Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri'deki vaka artışlarına dikkat çekerek, yüzde 100'ü aşan sayılara ulaşıldığını belirtmişti.

Haritaya da yansıdı! Kayseri'de dikkat çeken artış!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin vaka sayılarını gösteren haritayı paylaştı. Bakan Koca, 1-7 Ocak arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısını gösteren haftalık İnsidans haritasını paylaşan Koca, “1-7 Ocak arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Bingöl, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Gümüşhane, Kırklareli, İzmir, Yalova, Ankara, Karabük” ifadelerini kullandı.  Diğer yandan Bakan Koca’nın açıkladığı vaka haritasında Kayseri’deki bir haftalık vaka artışındaki düşündüren tablo da gün yüzüne çıktı. 25-31 Aralık tarihlerini gösteren haritada Kayseri’deki vaka sayısı 47.63 olarak ifade edilmişti.

HaberBir hafta sonraki haritada yani 1-7 Ocak 2022 haritasında ise vaka oranı artarak, bu kez de 98.42 oldu. Bu rakamlarda artan vaka sayılarını gözler önüne serdi. Sağlık çevreleri, Ocak ayı ile birlikte salgında 5’inci dalgalanmanın yaşanacağı konusunda vatandaşları uyarmıştı.

Haber