Hangi Belediyelerin Bank Asya'da hesabı var?

Hangi Belediyelerin Bank Asya'da hesabı var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ ile mücadele konusunda ciddi hataların yapıldığını ifade ederek, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Türkiye genelinde kaç belediyenin Bank Asya’da hesabı var. Bir öğretmen ev kirasını ev sahibinin Bank Asya’daki hesabına yatırdığı için suçlu kabul ediliyorsa, Bank Asya ile çalışan belediyelere yönelik bir yaptırımınız olacak mı?” diye sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. FETÖ ile mücadele konusunda ciddi hataların yapıldığına dikkat çeken Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 tarihinde tarihin en büyük ihanetlerinden birine tanıklık etti. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kalkıştığı bu ihanetin ardından Türkiye genelinde FETÖ yapılanmasına karşı ciddi bir mücadele başlatıldı. Elbette terör örgütlerine hiçbir taviz verilmeden en ağır şekilde cezalandırılmaları sağlanmalıdır. Ancak bu yapılırken toplum vicdanını yaralayan, adalete olan güvenin sarsılmasına neden olan bir takım gelişmeler yaşanmaktadır. Kamuoyunda başta siyasi kişilikler olmak üzere bazı kişi ve kurumların FETÖ soruşturmalarına konu edinilmesinden özenle kaçınıldığı konusunda bir ciddi bir şüphe oluşmaktadır.

Bu bağlamda;

1-) Kayseri’de bir öğretmen salt oturduğu evin kirasını, ev sahibinin Bank Asya’daki hesabına yatırdığı için açığa alınmıştır. Faaliyetlerini resmi olarak sürdüren bir bankaya,  ev kirasını yatırmak suç mudur?

2-) Türkiye Genelinde kaç belediyenin Bank Asya’da hesabı var. Bir öğretmen ev kirasını ev sahibinin Bank Asya’daki hesabına yatırdığı için suçlu kabul ediliyorsa, Bank Asya ile çalışan belediyelere yönelik bir yaptırımınız olacak mı?”