Hamurcu, Tuzcuoğlu'nun Akrabası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 ve 24'üncü dönem Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Olay Türk ekranlarında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Hamurcu, Tuzcuoğlu'nun Akrabası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 ve 24’üncü dönem Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Olay Türk ekranlarında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Gazeteci Ahmet Zorlu’nun sunduğu ‘Güne Yansıyanlar’ programına katılan Kulkuloğlu,  Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen Hacı Ali Hamurcu ile ilgili şok bir iddiayı gündeme taşıdı. Kulkuloğlu, ‘Şimdi gelinen noktada belki de toplumun ilk defa duyacağı bir şey söyleyeceğim. Şu an ortalarda görünmüyor. Bu çocuk (Hamurcu) nerede diyorsunuz? Bu çocuğun nerede olduğunu sayın Özhaseki bilir’ dedi.

HAMURCU, REFİK TUZCUOĞLU’NUN BALDIZININ OĞLU

Hacı Ali Hamurcu’nun, AK Parti  Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin en güvendiği isim olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da bir süre önce  görevden aldığı Refik Tuzcuoğlu’nun  baldızının oğlu olduğunu savunan Kulkuloğlu, ‘Yani Hacı Ali Hamurcu’nun babası Fahrettin Hamurcu ile Refik Tuzcuoğlu bacanaklar.  Yani Hamurcu Özhaseki’nin yanından ayırmadığı, en güvendiği ismin akrabası. Şimdi ‘Kim bu Hamurcu, nasıl çıktı?’ diyorlar. Biz nasıl bilelim belediyeye nasıl girdiğini’ diye konuştu.
 Kayseri’nin yeni nesil dijital televizyonu Olay Türk, gündeme damgasını vuran programlarla farklılık oluşturmaya devam ediyor. Gazeteci-Yazar Ahmet Zorlu’nun hafta içi hazırlayıp, sunduğu ‘Güne Yansıyanlar’ programın katılan CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, bir dönem Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen isim olan Hacı Ali Hamurcu ile ilgili düşündüren açıklamalar yaptı. Programda Gazeteci Zorlu’nun sorularını yanıtlayan Kulkuloğlu, Hacı Ali Hamurcu ile ilgili yöneltilen soruya, ‘Hamurcu şu an nerede bilmiyorum’ dedi.

‘REFİK TUZCUOĞLU İLE HAMURCU’NUN BABASI BACANAK’

Programda o dönem yaşanan süreci anlatan Kulkuloğlu, şu ifadeleri kullandı, ‘Özhaseki ile akraba değiliz, ortak değiliz, hasım da değiliz hısım da değiliz. Bu nu gerektirecek hiçbir şey de yok.  Ben CHP Milletvekiliydim, o da AKP’nin belediye başkanıydı. Ben denetim vazifemi yerine getirdim. O dönem bir sürü suçlamalar bulundular, davalar açtırdıklar. Şimdi gelinen noktada belki de toplumun ilk defa duyacağı bir şey söyleyeceğim. Bu çocuk (Hamurcu) nerede diyorsunuz? Bu çocuğun  nerde olduğunu sayın Özhaseki bilir. Niye biliyor musunuz? Mansur Yavaş’ın Ankara’daki ilk uygulaması ne oldu?  Özhaseki’nin daha seçilmeden Ankara’da Genel sekreterliğe getirdiği Refik Tuzcuoğlu kimdi? Refik Tuzcuoğlu, Özhaseki’nin üniversiteden sınıf arkadaşı. Beraber yurt, ev arkadaşlığı yaptığı, beraber aynı dergi de yazı yazdığı, aynı cemaat toplantılarına katıldığı arkadaşı. Konya Meram ilçesinden Kayseri’ye gelmeden önce Konya Meram’da Belediye başkanlığı yaptı, daha sonra Özhaseki aldı onu Kayseri’ye getirdi. Özhaseki ne diyordu? Hacı Ali Hamurcu dosyaları gündemdeyken, ‘Yav kim bu Hacı Ali Hamurcu? Ben tanımıyorum. Nereden çıkarmışlar, bizim belediyeye nasıl girmiş?’ diyordu. Özhaseki’nin tanımıyorum dediği Hacı Ali Hamurcu, Refik Tuzcuoğlu’nun baldızının oğlu. Yani Hacı Ali Hamurcu’nun babası Fahrettin Hamurcu ile Refik Tuzcuoğlu bacanaklar. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’ni nereden buldunuz? diye suçladıkları adam senin güvenip Ankara’ya daha belediye başkanı olmadan götürüp, daha seçilmediğin belediyeye genel sekreter yaptığın adamın baldızının oğlu. Artı sadece Ankara Büyükşehir belediyesine götürse Refik Tuzcuoğlu’nu.   Başka nereye götürdü?  Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu  hem müsteşar yardımcısı  yaptı. İlk götürdüğü bürokrat o oldu. Demek ki en güvendiğin adam. Demek ki Hacı Al Hamurcu’yu belediye o yolla aldırdınız. Biz nasıl bilelim nasıl girdiğini belediyeye?  Şimdi o kadar suçlamayla bir dönem yaşandı. Hacı Ali Hamurcu’nun da nerede olduğunu en iyi sayın Özhaseki bilir.  Biz bilmeyiz. Çünkü biz o dönem bize böyle bir ihbar geldi, biz de bu ihbarın gereğini yaptık. Sonra ne oldu? Benim milletvekilliğim bitti. Ben ne Özhaseki’nin arkasında ki dedektifim,  ne de haddini aşıp da olmayan yetkileri kullanacak kadar geri zekalı bir adamım. Ben  milletvekilliğim bitti ve çoluğumun çocuğumun babası  Şevki Kulkuloğlu olarak yaşamaya başladım.  Çünkü siyasilerin yeri geldiğinde kenara çekilmesi lazım. Bir siyasinin demokrat anlayışını ortaya koyan nasıl geldiği değil, nasıl gittiğidir. Ben son derece demokratik olgunlukla çekildim ve mevcut arkadaşların önünü açtım’

‘HAMURCU CEZAEVİNDEYKEN BENİMLE İLGİLİ FETÖ ÜYESİDİR DİYE PTT’YE GİDİP GÜYA İMZALI MEKTUP GÖNDERİYOR’

Kendisine yönelik 14 davanın açıldığını da dile getiren Kulkuloğlu, ‘Milletvekillerine yapılan baskı ile aslında millet susturuldu. Meclis’teki yasama dokunulmazlığı kapsamına da giren kürsü konuşmaları,  basın açıklamalarım daha sonra davaya dönüştü. 14 soruşturma açıldı ve 14’ü de davaya dönüştü. Biri ‘Fetö üyesi olma’ suçlaması. Ondan beraat ettik. O dönem  beni Ergenekoncu ilan etmek için çok uğraştılar. Hacı Ali Hamurcu  tutukluyken yani cezaevinde yatarken postaneye gelip, mektup gönderiyor imzalı. ‘Kulkuloğlu güya FETÖ üyesi’ diye imzalı mektup gönderip, ihbarda bulunuyor. Kimlik vererek, mektup gönderiyor. Bu adam o esnada cezaevinde ve o gün sayımda da var. FETÖ firarisi Zekeriya Öz, bunu çağırıyor Hacı Ali Hamurcu’yu ‘sen bu yönde bir mektup yazmışsın, bunu ifadeye çevirelim ve seni azad edelim’ diyor Zekeriya Öz. Sonra bu durum bana iletiliyor, benim tanışmam da bu yolla oldu. Ben bu süreçte ‘Bir vekili Ergenekon terör örgütün üyesi olarak göstermek istiyorlar. O adam kimse kendini korusun, Zekeriya Öz baskı kuruyor’ dendiğini öğrendim’ şeklinde konuştu.