Hamdi Baktır: Merkezde Kocasinan ve Talas MHP'ye verilmeli

MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakta Kayseri'de MHP'nin Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan ve Özvatan ilçeleri dışında aday çıkarmayarak AK Parti adaylarını destekleyecek olması MHP tabanında tepkileri de beraberinde getiriyor. Tabiri caizse MHP tabanı çalkalanıyor...

Hamdi Baktır: Merkezde Kocasinan ve Talas MHP'ye verilmeli
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakta Kayseri’de MHP’nin Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan ve Özvatan ilçeleri dışında aday çıkarmayarak AK Parti adaylarını destekleyecek olması MHP tabanında tepkileri de beraberinde getiriyor. Tabiri caizse MHP tabanı çalkalanıyor...

Görüştüğüm MHP’liler arasında aşırı derecede tepki gösteren de var “lider ne derse olur” diyen de var. MHP 21. Dönem Kayseri Milletvekili Hamdi Baktır ise camianın hissiyatına lisana münasip ifadelerle tercüman oldu, “Kocasinan ve Talas MHP’ye verilmeli” dedi.

İttifakta MHP’nin Kayseri’de sadece 4 ilçede aday çıkaracağı, AK Parti’nin de Büyükşehir ve 12 ilçede aday çıkaracağı yolundaki haberlerin kamuoyundaki ve sosyal medyadaki yankısına bakınca MHP seçmeninin “refleks oy” eğiliminde olduğunu gözlemliyorum.

Öyle ki MHP’nin adaylarını bile Recep Tayyip Erdoğan açıklıyorken, “Parti’nin kullanım hakkını AK Parti’ye teslim ettik, bu böyle olmaz” diyen adı bende saklı MHP yöneticileriyle bile karşılaşıyorum. 

Çok uç noktada tepki gösteren ülkücüler parti ve teşkilat disiplini gereği “kol kırılır yen içinde kalır” düşüncesiyle kamuoyuna açık konuşamıyor.

Kayseri’de tepkileri yumuşatacak olan hamle ise AK Parti’nin merkezde hiç değilse bir ilçeyi MHP’ye vermesi olarak görülüyor.

Ancak AK Parti cenahının buna sıcak bakmadığı ise biliniyor.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da geçtiğimiz Pazartesi günü 38 Kent ATV’de Kent Meydanı Programı’nda Talas gibi gayretlerinin olduğu yönünde ifadeler kullanmıştı.

ÖZHASEKİ Mİ ENGEL OLUYOR?

MHP ve AK Parti kulislerinden yansıyan bir iddiaya göre de merkezde hiç değilse MHP’nin kazanmasına en yakın ilçe olarak görülen Talas’ın MHP’ye verilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin engel olduğu belirtiliyor.

AK Parti adına ittifak görüşmelerini yürüten isim olması ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu 

Genel Başkan Yardımcılığı yapmış olması Özhaseki’yi “karışmayacağım” dediği Kayseri’de de adayların belirlenmesi sürecinde etkili kılmıştı.

BAKİ ERSOY DA ÖZHASEKİ’Yİ İŞARET ETMİŞTİ

Ankara’da AK Partili Gölbaşı Belediyesi’nden MHPli bir ismin aday olarak gösterilmesi MHP’nin Kayseri’de merkez ilçe umudunu yeniden yeşertti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kent Meydanı Programı’nda “Ankara Gölbaşı’nı duyunca ümitlendik. Ankara’da bu hassasiyeti gösteren Özhaseki Kayseri için neden göstermesin, Kayseri’nin dengelerini biliyor.” demişti. 

“ANKARA’DA GÖLBAŞI NEYSE

KAYSERİ’DE TALAS VE KOCASİNAN ODUR”

Ankara’da AK Partili Gölbaşı Belediyesi’nin MHP’ye verilmesi Kayseri’de MHP camiasında beklentiyi artırdı.

Genel söylem, “Ankara’da Gölbaşı neyse Kayseri’de de Talas ve Kocasinan odur. Özhaseki Ankara’da ülkücü seçmeni nasıl Gölbaşı ile teskin ettiyse Kayseri’de de bir benzeri yapılmalı” şeklinde.

İYİ PARTİ’YE YARAR

Kayseri’de hiç değilse bir merkez ilçenin dahi MHP’ye verilmemesi seçimlerde Cumhur ittifakının oylarına olumsuz etki edecektir.

Benim edindiğim izlenim de bu sürecin Kayseri’de İYİ Parti-CHP ittifakına yarayacağı yönünde.

Hele İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahneye çıkacak olursa Millet İttifakı çok sarsıcı oy alır.

Ya da Ataş kadar oy alabilecek güçlü bir aday ile...

“BÜYÜKKILIÇ OY KAYBEDER”

MHP seçmeni teskin edilemezse Büyükkılıç oy kaybeder...

Kayseri’de hiç değilse bir ilçenin MHP’ye verilmemesine MHP seçmeninin tepkisinin İYİ Parti’ye yarayacağı aşikar iken olay aslında Kayseri’de bu durumun Cumhur ittifakının adayı Memduh Büyükkılıç’a oy kaybettirecek olmasıyla sınırlı da değil.

Özhaseki’nin Kayseri’de müdahil olmasının, merkezde MHP’ye belediye verilmesine mani olan kişi olarak bilinmesinin Ankara’da ki MHP seçmenine sirayet edeceğini söyleyenler, “Özhaseki Ankara’da başarılı olmak için Gölbaşı’nda AK Partili Belediyeyi MHP’ye verdirerek denge kurarken Kayseri’de engel oluyor ama Kayseri’de kaynayan kazan Ankara’yı da ısıtır.” diyenler de var.

HAMDİ BAKTIR: MERKEZDE KOCASİNAN VE TALAS, KIRSALDA 12 İLÇEDEN 4’Ü MHP’YE VERİLMELİ”

MHP’de görevde bulunan yetkili etkili isimler konuşmaktan imtina ediyor.

Bu süreçte MHP camiasının hissiyatını yansıtan cümleleri ise MHP 21. Dönem Kayseri Milletvekili Hamdi Baktır kurdu.

Dün görüşünü merak ettiğim için aradığım Hamdi Baktır, “hastanede serum takılı durumdayım” diyerek kısa kesti ama lisana münasip şekilde camianın hissiyatını yansıtan şeyler söyledi.

Telefon konuşmamızdan “Hamdi Baktır böyle diyor diye yazayım mı?” diyerek izin aldığım kısımı sizlerle paylaşıyorum.

Diyor ki Hamdi Baktır:

“Kayseri’de AK Parti’nin de MHP’nin de aldığı oy oranı belli. Son seçimde 50 AK Parti’nin 25-26 MHP’nin oyu var. Bir önceki yerel seçimde 59 AK Parti’nin 27-28 MHP’nin oyu var.

AK Parti ve MHP arasında yapılacak paylaşım adil olacaksa Cumhur ittifakı cephesinde merkezde alınan oyun üçte ikisini temsilen Büyükşehir ve Melikgazi AK Parti’nin ise Kocasinan ve Talas’ta Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilmeli. Kırsalda da 12 ilçeden 4’ü MHP’nin 8’i AK Parti’nin olmalı. Adil olanı bu.

MHP 93’te Kayseri’de beldelerle birlikte 28 belediye almış bir parti, MHP için şimdi dönüm noktası olacak bir hava var, bu hava da Cumhur ittifakının lehinedir.”

Baktır’ın görüşü böyle...

Şahsi kanaatim şu;

99 seçimlerindeki gibi bir ivme ile karşı karşıya olan MHP’nin Cumhur ittifakına da yarayacak bu durumu gözardı edilirse, Kayseri merkezden MHP’ye belediye verilmez ise MHP seçmeni teskin edilemez ve sonuçta MHP de ittifak da yara alır.

Osman Çiftci