Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan'dan Turkuaz Seramik'e Ziyaret

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan'dan Turkuaz Seramik'e Ziyaret
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan ve beraberindeki heyet Turkuaz Seramik’in İncesu OSB’deki tesislerini ziyaret etti. İşletmeyi gezen Aslan, yetkililerden üretimleri konusunda bilgi aldı. Aslan’a Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, Genel Müdür Abdurrahman Özkaya ve Genel Koordinatör Kürşat Noyan Özkaya eşlik etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Turkuaz seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, Turkuaz Seramik işletmeleri hakkında bilgi vererek, “tesisimizin birisi İncesu OSB, bir tanesi de Kayseri OSB’de olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Biz İncesu OSB’deki tesisimizin temellerini 2009 yılında attık. Adeta dünyanın krize girdiği yerde biz burada temel attık. Bu temel atmamızın asıl sebebi Türkiye’ye olan sevdamız, üretime olan sevdamız ve çalışma hayatına vermiş olduğumuz katkı” diye konuştu.
Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın ihtiyacı olan bir sektörde yatırım yaptıklarını açıklayan Abidin Özkaya; “İşin esasında kaba bir görüntü var belki ama çok ince detayları olan, belki de seramik sektörünün en zor üretim şekli olan bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle çok şükür Türkiye ölçeğinde ciddi bir yerimiz var. Bunu daha da büyütmek istiyoruz fakat bu kolay olmuyor. Özellikle Avrupa Birliği müktesebatına uyum adı altında alınan bir takım kararların olduğu gibi kabul edilmesi, ve uygulamasının çok kısa zaman aralığında istenmesi firmalarımızı finansal açıdan zorlamaktadır. Hiç olmazsa bu tür yatırıma zorlanan firmaların, çeşitli teşviklerle finansal açıdan rahatlatılması yerinde olacaktır Örneğin, iş ve işçi sağlığı adı altına yürütülen uyum çalışmalarından dolayı, geçen sene iklimlendirme ve havalandırma alanında 12 Milyon TL gibi bir yatırımı devreye aldık. Tahmin edersiniz ki bu rakam orta ölçekli bir fabrikanın kurulmasına denk bir yatırım tutarıdır. “ diyerek sözlerine şöyle devam eden ÖZKAYA, “Yine, çalıştırılması gereken engelli sayısı, toplam çalışan üzerinden bir yüzde ile belirtilerek, sektör bazında bir ayrıma gidilmemiştir. Zaten doğası gereği ağır iş kolları adı altında faaliyet gösteren firmalara bir istisna getirilerek %3 olan zorunlu oranların %1 e çekilmesi yerinde bir karardır. Ayrıca firmaların haksız rekabetinin önlenmesi için aynı sektörde faaliyet gösteren iş kollarının aynı teşvik kapsamında olması gerekir. Bunu tek cümle ile özetlersek bölgesel teşviklerin haksız rekabete yol açtığı için, teşviklerin sektör bazlı olması gerekmektedir. Bu durum şu anda içinde bulunduğumuz önemli bir zorluktur. Diyerek sektörde karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi verdi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan ise, Turkuaz grubunu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tesislerde bulunmak, sizlerle tanışmak bizim için gerçekten büyük bir ayrıcalık. Ben hem ülkem için, hem Kayseri için, hem çalışanlar için açıkçası gurur duydum. Bu tesisleri özellikle ekonomimize, ülkemizin üretimine, ihracatına katkılarınız gerçekten çok önemli. Bunun için Turkuaz grubu Türkiye’nin de yüz akı bir firmamız” dedi.
Seramik sektöründe bir takım sıkıntılar olduğunu ancak ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlardan çıkması için herkesin bir takım fedakarlıklar yaptığını belirten Aslan, “Siz bu yatırımları yapmasanız, daha kolay yoldan, daha ciddi paralar kazanma imkanınız var. Üretim yapmak aslında risk almak demek. Hele hele yaptığınız üretimi ihracat potansiyeline ulaştırmak, ihracat yapabilmek, dünya ile rekabet edebilmek, daha başka fedakarlıklar gerektiriyor. Onun için ben grubunuzu ve heyet olarak hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Aslan sektörde yaşanan sorunların aslında kendi sorunları olduğunu, bunların çözümü noktasında ilgili makamlarla görüşerek, konunu takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.