Hacılar'daki feci kaza sonrası, Büyükşehir Belediyesi bu sorulara yanıt verecek mi?

Hacılar'daki feci kaza sonrası, Büyükşehir Belediyesi bu sorulara yanıt verecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde freni boşalan kanal açma aracının evin üzerine devrilmesi sonucu 4 kişi öldü, bir kişi yaralandı. Feci kaza sonrası incelemeler de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Arzcımız teknik bir arıza nedeniyle kaza yapıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan kazanın ardından “Bu araçların bakımı ya da muayenesi yapılıyor mu?” soruları akla geldi.  İYİ Parti’den Kocasinan Belediye Başkan adayı da olan Dr. Hasan Sami Özvarinli, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu araçların bakımı yapılmadıysa bu 4 vatandaşımızın öldüğü bir cinayettir” dedi.

“PARASIZLIKTAN DOLAYI BU TİP HARCAMA KALEMLERİ İPTAL Mİ EDİLDİ?”

Özvarinli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Bu araçların muayenesi ve bakımı zamanında yapılıyor mu? Parasızlıktan dolayı bu tip harcama kalemleri iptal mi edildi? Bir ev hanımının ve üç belediye çalışanın ölümü ile alakalı olarak araçta hangi ihmale bağlı bu arıza oluştu? Bunlar büyük tonajlı araçlar tüm bakımları zamanında yapılmalı eğer muayene ve bakımlar zamanında yapılmadıysa bu kaza dört vatandaşımızın öldüğü bir cinayettir!”

“BÜYÜKŞEHİR TRAFİĞE ÇIKARDIĞI ARAÇLARIN DÜZENLİ BAKIMINI YAPTIRMAKTAMIDIR?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi eski İlçe Başkanı Avukat İbrahim Kaan da kazayla ilgili dikkat çeken sorular yöneltti ve cevap istedi. Kaan, “Maddi olarak büyük sıkıntı yaşayan Büyükşehir Belediyesi, trafiğe çıkardığı araçların düzenli bakımını yaptırmakta mıdır?” sorusunu yöneltti. İşte Kaan’ın cevap aradığı o sorular, “Hacılar’da KASKİ vidanjörünün freni patlaması nedeniyle 4 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yaralı vatandaşımıza da acil şifalar dilerim. Kaza sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bu sorulara cevap vermesini bekliyoruz; Kazaya karışan aracın geçerli bir muayenesi var mı? Kazaya karışan aracın bakımı düzenli bir şekilde yapıldı mı? Maddi anlamda büyük sıkıntı yaşayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile diğer belediyeler her gün trafiğe çıkardığı araçlarına düzenli olarak bakım yaptır maktamıdır?”

Haber: Cafer ZENGİN

 

Kayseri’deki feci kazada 4 kişi öldü...

İşte kaza yerinden görüntüler...

Ayrıntılar için TIKLAYIN