Güvercinlerin efendisi! Görenler şaşırıyor...

Güvercinlerin efendisi! Görenler şaşırıyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vatandaşlar onu meraklı gözlerle izliyor... 
 
KAYSERİ’de geçimini Milli Piyango bileti satarak sağlayan Gülten Yaşar, güvercinlerle olan iletişimi ile dikkat çekiyor. Güvercinlerle birlikte çekirdek yiyen Yaşar’ın kuşlarla sohbeti çevredekilerin de dikkatini çekiyor. Birçok kişi Yaşar’ın kuşlarla muhabbetini meraklı gözlerle izliyor.
 
Merkez Melikgazi İlçesi Hunat Meydanı’nda 33 yıldır Milli Piyango bileti satarak vatandaşa şans dağıtan 50 yaşındaki 2 çocuk annesi Gülten Yaşar, çevredeki güvercinlerle kurduğu iletişim ile de biliniyor. Her gün güvercinlere, serçelere yiyecek veren Yaşar, yediği çekirdekleri de onlarla paylaşıyor. Çekirdek yerken etrafı güvercinlerle kuşatılan Yaşar’ın bu görüntüleri de çevrede dikkat çekiyor. Güvercinler, çekirdekleri Yaşar’dan alabilmek için adeta birbirleri ile yarışıyor. Piyangocu ile güvercinlerin çekirdek yeme hallerini vatandaşlar da meraklı gözlerle izliyor.
Bazı vatandaşların “Kuşların efendisi” diye lakapta taktığı Milli Piyangocu Gülten Yaşar, ise halinden memnun olduğunu belirterek, “1986 yılından beri piyangoculuk yapıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Hayvanlar dünyanın en zararsız varlıkları. Her gün mutlaka kuşları ellerimle beslerim. Buğday, çekirdek, taze kete alırım. Yemediğim bir şeyi onlara yedirmem” dedi.
Güvercinlerle sohbet de eden Yaşar, “Onlarla güzel bir iletişim kurduk. Hayvanlar için en önemli şey güven. Güven onlar için çok önemli. Çünkü insanlara kolay kolay güvenilmiyor” diye konuştu.
Haber: Cafer ZENGİN