'Gül'ün atadığı Rektörlere iyi bakılmalı'

'Gül'ün atadığı Rektörlere iyi bakılmalı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Gündeminde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK ile ilgili yaptığı açıklama tartışılırken 38 Kent Tv’ye açıklamalarda bulunan OPTİMAR Başkanı, Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.Daşdemir: “Gül’ün atadığı rektörlere iyi bakılması gerekir. Fetö ile bağlantısı var mı yok mu bilmem ama devletin elinde bilgi ve belgeler vardır. Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitelerine atadığı rektörlerin referansları kimlerdir? Gül atama yapmadan bu isimlerle konuşmuş mudur? İyi bakılmalı” dedi.

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, telefonla bağlandığı 38 Kent tv’de yayınlanan Kent Gündemi Programına ilginç açıklamalarda bulundu. Kanun Hükmünde Kararnamelerin yayınlanması ile gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün asıl niyetinin 2014 yılında yeniden Başbakan olmak olduğunu ileri süren Daşdemir, “Ancak başkanlık sisteminin gündeme gelmesi ile bu gerçekleşmedi” dedi.

Daşdemir, Başkanlık sisteminin gelmesi ile birlikte Abdullah Gül’ün ilginç çıkışları olduğunu ileri sürdüğü açıklamasında “Uzun zamandır Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda duyumlarım ve gözlemlerim vardı. Gezi olayları öncesinde ve gezi olayları sürecinde net bir şekilde ortaya çıkan bir tutum farklılığı vardı. Özellikle bu tür kritik durumlarda bugün ki muhalefetinde hoşuna giden açıklamalar yaptı. Hep Demokrasi kılfı adı altında yapılan çalışmalarda bir çıkışı oluyordu. Bu çıkışlardan ben sayın Gül’ün aday olacağını, hazırlık yaptığını düşünüyordum. Benim gibi konuyu yakından takip edenler de böyle düşünüyordu” dedi.

Gül’ün adaylığının ve  ortaya çıkıp çıkmayacağının net olarak bilinmediğini ileri süren Optimar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Diğer partilerde siyaset yapma hevesinde olanlar, geçmişte başka partiler de siyaset yapmasına rağmen Ak Parti’de bakanlık ve milletvekilliği yapmış isimlerin bu yönde çaba ve beklentileri olduğunu biliyoruz. Gül’ün net olarak ortaya çıkıp çıkmayacağı net olmamakla birlikte bu beklentinin gerçekleşeceğini söyleyebiliriz” dedi.

“GÜL’ÜN ATADIĞI REKTÖRLERE İYİ BAKILMALI”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri ve Ankara’da yaptığı rektör atamalarına da dikkat çeken Hilmi Daşdemir, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi rektörlerinin FETÖ nedeniyle görevden uzaklaştırıldıklarını hatırlatarak, “ Bir çok rektör ataması yaptı. Ben FETÖ’cü olduğunu söyleyecek durumda değilim. Devletin birimleri var ve bularsın elinde çeşitli belge ve bilgiler vardır. Kayseri ve Ankara’da yaptığı atamaları bir hazırlık olarak görüyoruz. Fetöcülerle işbirliği yaptı mı yapmadı mı bilmem ama benim gözlemlerim Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’ne rektör ataması yaparken onlarla bir şey konuştu mu? Bu isimlerin referansları kimdir ve bu rektör atanan isimleri kimler destekliyor. Bunlara da çok iyi bakılması gerekiyor” dedi.

“SEÇİM ERKEN OLUR”

2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Daşdemir, “2019 yılı seçimlerinin erken olacağını ön görüyorum. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor. Cumhurbaşkanının da ilk turda seçileceğini yaptığımız araştırmalar ortaya koyuyor. Tayyip Erdoğan MHP’nin de desteği ile ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı olacak” dedi.