GRİBİN SURİYELİLER'DEN BULAŞTIĞI DOĞRU MU?

GRİBİN SURİYELİLER'DEN  BULAŞTIĞI DOĞRU MU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, grip vakalarında normalin üzerinde artışlar yaşandığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya,  “Vatandaşlarımız arasında bu salgının kuş gribi veya domuz gribi olduğu ve bu hastalığın Suriyeliler’den bulaştığına dair söylentiler yayılmaktadır. Bu konuşmalar vatandaşlarımızı kaygı ve endişeye sevk etmektedir. Bu hastalıkların Suriyelilerden bulaşma ihtimali var mıdır? Varsa önlem alıyor musunuz” diye sordu.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sorunlarını Meclis gündemine taşımaya ve takipçisi olmaya devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesinin de etkisiyle Kayseri şehir merkezinde ve kırsal ilçelerinde grip vakalarının sayısında normalin üzerinde artışlar meydana geldiğini ifade eden Ataş, hastalığın tedavi sürelerinin çok uzadığını ve grip olan hastaların, bu hastalığı bir türlü atlatamadığına dikkat çekti.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Bu konuda Suriyelilerin etkisinin olup olmadığının da vatandaşlarca merak edildiğini kaydeden Ataş, “Vatandaşlarımız arasında bu salgının Kuş Gribi veya Domuz Gribi olduğu ve bu hastalığın Suriyelilerden bulaştığına dair söylentiler yayılmaktadır. Bu konuşmalar vatandaşlarımızı kaygı ve endişeye sevk etmektedir” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bazı sorular yöneltti ve cevap istedi.

“İLÇELERDE DOKTOR YOK, VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Ataş, aynı zamanda Kayseri Şehir Hastanesi başta olmak üzere ilçelerde yaşanan doktor sıkıntısını da gündeme getirdi. Ataş, “Kayseri ve ilçelerinde yer alan hastanelerde doktor ve personel açıkları bulunmakta, bu durumunda hastalarımızı mağdur etmektedir. Övünerek anlattığınız Kayseri Şehir Hastanesi’nde Onkoloji Doktoru bulunmamakta, belirli aralıklarla başka hastanelerden doktorlar görevlendirilmektedir. Böylesine önemli bir alanda doktorun bulunmaması, hem hastalarımız açısından hem de devrim yaptık dediğiniz sağlık hizmetleri açısından düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

“BU HASTALIKLARIN SURİYELİLER’DEN BULAŞMA İHTİMALİ VAR MIDIR?”

“Hasta garantili hastane yapacağınıza, Doktor garantili hastane yapsaydınız da vatandaşlarımız mağdur olmasaydı.’’ diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti ve cevap istedi, “Bu bilgiler ışığında uzun süren grip hastalıklarıyla mücadeleye yönelik bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmakta mıdır?Bu hastalıkların Suriyelilerden bulaşma ihtimali var mıdır? Suriyelilerin belirli aralıklarla sağlık taramaları yapılmakta mıdır? Kayseri Şehir Hastanesi’ne kadrolu Onkoloji doktoru atamayı düşünüyor musunuz? Kayseri ve ilçelerinde doktor ve sağlık personeli açığı üzerine bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu açıkları nasıl gidermeyi düşünmekte siniz?” KB