'Görev verilirse yok demeyiz'

'Görev verilirse yok demeyiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

38 Kent TV’de Gazeteci Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu Sansürsüz programına bu hafta Kayseri’de son yıllarda öne çıkan isimler arasında yer alan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Kazım Yücel konuk oldu. Yücel, programda ülke gündeminden, Kayseri’nin sorunlarına kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Kocasinan Belediye Meclis Üyesi olan Yücel’in, “Kocasinan halkının Melikgazi standartlarında olmasını çok istedim” sözleri de programda dikkat çekti.

 

 

 

38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Sansürsüz’e bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Kazım Yücel konuk oldu.

Yücel, programda hem ülke ve Kayseri gündemine yönelik yöneltilen soruları yanıtladı.

Afrin Harekatına yönelik düşüncelerini paylaşan Yücel, “Özellikle Orta Doğu’da maalesef biz de bu sıcak havanın içerisindeyiz. Terör örgütü Amerika’yı da arkasına alarak bize karşı bir duruş sergilemeye çalıştı. Bunlar çapulcu, müdahale edilmesi lazımdı, hem hükümetimizin hem devletimizin hem de alınan tüm kararların arkasındayız” dedi.

 

“AMERİKA BURADA HADDİNİ BİLECEK”

“Savaşta alanda olmayan hiç bir unsur veya ülke bence masada olmaz. Mutlaka alanda olacaksınız”  diyen Yücel,  şunları söyledi: “Biz bu alanda olmayı belki biraz geciktirdik ama bu da yine hem Türk Milletinin sağduyusuna hem Türk Hükümetinin ağırbaşlılığına hem de açıkçası İslamiyet’e uygun olmadığı için belki savaşlara biz soğuk baktık. Bugün Türkiye’de çok çabuk savaş çığırtkanlığı gibi ifadeler kullanılıyor ama bu terörle olan mücadeleye ben savaş olarak da bakmıyorum. Olmazsa olmazımız. Hem içerde hem dışarda. Sonra da masada olacağız. Bizim topraklarımız, sınırımız mevzubahis ama biz orada olmayacağız. Bana göre geç dahi kalınmış bir durumdu. Amerika burada haddini bilecek. Kilometrelerce uzaktan gelip benim sınırımla benim ülke komşumla arma arabulucu olarak girebilir ama yaptırımcı olarak giremez”

 

“ÖYLE YA DA BÖYLE AKP İLE BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞİYORUZ”

38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin, “MHP’nin Ankara ‘da yüksek siyaset düzeyinde iktidar partisiyle yakınlaşması, yerelde nasıl vücut buldu?” sorusuna  yanıt veren MHP’li Yücel,

“Söz konusu devlet ve ülke bekası olunca genel başkanımın aldığı bir karar var, AKP ile beraber gidilecek seçime ifadesini de koydu. Bu genel seçimler için konuşuluyor ama yerel seçimlerde nasıl bir formül peşinde şu anki komisyon onu bende bilmiyorum. Öyle ya da böyle AKP ile bir çatı altında birleşiyoruz. Ankara’daki hava bir bütünlük gibi zannediyorum Kayseri’de de bir bütünlük gibi bir havadayız” diye konuştu.

 

“2017 YILI ULAŞIM YILI OLMADI”

 

Kayseri’nin ulaşım sorunu ve bu yönde yapılan çalışmaları da değerlendiren Yücel, “2017 yılı ulaşım yılı olmadı. Kayseri’de trafiği bu caddeler kaldırmıyor. Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel analiz etti. Doğruya doğru. Bu konularda bir inşaat oluşumu trafiği daha da sıkıntılı hale getirdi. Fakat bu 2-3 noktadaki konu ne kadar yıl açacak bizim en önemli sıkıntımız bu. 2017 yılı ulaşım yılı değil ulaşım yılı projelerinin oluştuğu yıl olarak görüyorum. Bu tramvay yerin altında olmadığı sürece bir 30 yıl sonra istediğiniz alt-üst geçidi de yapsanız insanlar bu trafik sorununu yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ÇELİK, BANA ‘DEVLET HASTANESİNİN YERİ KALACAK’ DEDİ”

Kayseri’de Mayıs ayında açılması planlanan Şehir Hastanesi ve ulaşımı ile ilgili de yöneltilen soruya yanıt veren Yücel, şunları söyledi: “Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğumevi gibi hastanelerin kapanacak olduğunu düşündüğümüzde yapılan Şehir Hastanesinin yatak sayısı bu kapanan hastaneler eşdeğer. Kayseri halkı devlet hastanesinde sıra beklediği gibi şehir hastanesinde de sıra bekleyecek. Üstelik bölge hastanesi olması sebebiyle çevre illerden de gelenler olacak. Bu sıra bekleme olayı biraz daha fazlalaşacak m? Bu hastane kapasitesi uygunsa ben aynı olmadığını görüyorum, yetkililerde bu istatistiği görmedi mi diye düşünmüştüm.  Şehir Hastanesi yapılıp devlet hastanesi kalacak ise bunu sakın özelleştirmesinler.  Devlet Hastanesi’nin yeri konusunda da kulağımıza gelenler var. ‘Özel hastanesi olan bir kişiye peşkeş çekilecek’ söylentiler bizim de kulağımıza geliyor. Burası kalacaksa devletin elinde kalmalı.  Ben Mustafa Çelik’e devlet hastanesinin yeri ne olacak diye sorduğumda ‘orası kalacak’ dedi.”

 

“VALLA HER ŞEYİ YAPIN ŞU ANDA BU BİR DAHA ÖNÜNÜZE GELMEYECEK BİR FIRSAT OLABİLİR”

Sansürsüz programında hızlı tren ve havaalanı konusunda da açıklamalarda bulunan Yücel, “Hızlı tren diyorsunuz Sorgun’a götürüyorsunuz. Sorgun’dan Kayseri’ye yönlendiriyorsunuz. Bunun hızı nerde kaldı? 3 saatlik yolu yine 3 saatte geliyorsunuz. Bunlar tamamen biz zamanında hızlı tren sözü vermiştik, Yerköy üzerinden de Kayseri’ye lokasyon atıp geçelim.  Bunun yanında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı çok istekli bir insan elinde ciddi bir bütçe de var. İsterse 2 yıl içinde yapabilir de. Şehrin birçok yerini de değiştirebilir. Bütçesi de var. Kayseri Halkı da arkasında. Ben Kayseri’de 3 yıl sonra 3 katlı bir havaalanı görmezsem üzülürüm. Bu kadar desteği vermişiz. Para sıkıntısı yok Kayseri’nin her yanımız arazi. Kayseri’ye her hizmeti ben Kayseri halkının parasıyla getiririm. 3 yıl 5 yıl beklemem ya devlet yapar ya. Ben yaparım ya yaptırırım öyle bir güçteyiz. Şu andaki yerel yönetimler çok şanslı. MHP devlet kademesinde de yerelde de her türlü desteği veriyor. Valla her şeyi yapın şu anda bu bir daha önünüze gelmeyecek bir fırsat olabilir”  dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARININ ÜZERİNE MENTAL YORGUNLUK SOĞUK BİR DUŞ GİBİ DÜŞTÜ”

Kentte devam eden Kentsel Dönüşüm projelerini de değerlendiren MHP’li Meclis Üyesi Kazım Yücel,

“Değişmezse olmaz denecek binalar vardı Sahabiye’de. Burası kentsel dönüşüm değil kentin yükselen binaları gibi geliyor bana. Çok katlı binalar şehirlerin mezar taşları rüzgarı kesiyor, yeşilliklerin oluşmasını kesiyor. Kaygılarımdan biri yeşil alandı. Belediyen şu kadar park alanı bırakıyoruz, diyor ama yeşil alan zorunluluğu var. Bu anlamda belediye başkanlarımızın çok şov yaptığını da düşünmüyorum. Çünkü Belediye başkanlarının üzerine mental yorgunluk soğuk bir duş gibi düştü. Onlara bu dönemde yardımcı olmak lazım” şeklinde konuştu.

“HATIRA İÇİN ÇEKTİKLERİ BİR FOTOĞRAF DİPLOMATİK BİR KRİZE NEDEN OLSAYDI”

MÜSİAD üyesi işadamlarının Kudüs’te İsrail polisi tarafından gözaltına alınmaları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Yücel, “Bizim bayrağımız şanımız şerefimiz şüphemiz var mı yok. Bazı şovlar gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor dünya 5’ten büyüktür. Biz burada bayrak açmak değil de daha mantıklı propagandalar yapabilirdik. Bireysel yaptığımız bu hareketlerden dolayı oradaki insanları daha da tedirgin de edebiliriz. Hatıra için çektikleri bir fotoğraf diplomatik bir krize neden olsaydı ne olacaktı” dedi.

“NUMARA O MU BU MU DİYE DÜŞÜNMEMEM LAZIM”

“Kayseri’deki acil çağrı merkezlerini 38 Kayseri plakası  ile endekslenmesine” yönelik yaptığı açıklama ile ilgili de bilgi veren Yücel, “Panik anı demek istediğim numaraya çok çabuk ulaşabilmemi gerektirir. Numara o mu bu mu diye düşünmemem lazım. Ne kadar acil hat varsa 038 koduyla Kayserimizin bir ihbar hattı kuralım dedim. Eksiği olabilir, şekillendirilebilir” diye konuştu.

Mobilya sektörü ve fuarlar konusunda da yöneltilen soruyu yanıtlayan Yücel, “Mobilya Kayserimizin para getiren kapılarından birisi. Sadece İstanbul’da değil yurt dışındaki fuarlarda da tanıtmamız lazım” dedi.

YÜCEL, ADAYLIK DÜŞÜNÜYOR MU?

Siyaset sahnesinin son yıllarda dikkat çeken isimleri arasında yer alan Yücel’e, Gazeteci Osman Çiftci, programda “Belediye başkan adaylığı konusunda bir düşünceniz var mı? sorusunu da yöneltti. Yücel, bu soruya “Böyle bir talebim olmaz. Benim partim çok köklü bir parti. Görev verilirse yok demeyiz, görev verilmezse de belediye meclisinde tekliflerle yolumuzu devam ederiz. Hakkımızda hayırlısı ise partimizde verilen her türlü göreve hazırız” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Kocasinan Belediye Meclis Üyesi olan Yücel’in, “Kocasinan halkının Melikgazi standartlarında olmasını çok istedim” sözleri de dikkat çekti.  Haber: Cafer ZENGİN