Gönüllü Kültür Teşekkürleri Suriyeliler sorununa teşhisi koydu: Uyum sağlayamama ve kabullenememe sebebine dayalı çatışma!

 Gönüllü Kültür Teşekkürleri Suriyeliler sorununa teşhisi koydu: Uyum sağlayamama ve kabullenememe sebebine dayalı çatışma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Kayseri’de yaşayan başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sığınmacı ve mülteci konumundaki bu insanların çok az bir bölümü ülkemizin hukuk ve toplum şartlarına uyum sağlamakta zorluk çekiyor olup kendilerini kabullenmekte zorluk çeken yerli insanlarımızla nadiren de olsa çatışma yaşayabilmektedirler. Bu nedenle kamuoyunu koordine içinde meydana gelecek olayları yatıştırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında mültecilerle ilgili son günlerde yaşanan olaylara dikkat çeken Taş, “Şehrimizde başta Suriyeliler olmak üzere Doğu Türkistanlı, Iraklı, Afganistanlı ve diğer ülkelerden sığınmacı ve mülteci statüsünde 90 bin civarında yabancı uyruklu insan yaşamaktadır. Bunların Türkiye genelindeki sayısı ise 4 milyonu aşmış bulunmaktadır. Ülkelerindeki iç çatışmalar, hürriyetten yoksun kalma, insan hakları ihlalleri ve rejim baskısından kaçarak bir çoğu batı ülkelerine sığınmak, önemli bir kısmı da ülkelerindeki çatışma ortamı ve can güvenliği kaygısı bittiğinde tekrar geri dönmek isteyen bu insanların büyük çoğunluğu ailelerinin geçimini sağlamak, güvenli bir hayat yaşamak için ülkemizde çalışma hayatına atılmış, kanun dışı, toplumun huzurunu bozucu hiçbir eyleme karışmadan hayatlarını devam ettirmek çabası içinde bulunuyorlar” diye konuştu.

KAYSERİ’DE YAŞANAN OLAYLARIN NEDENİ…

Kayseri’de bu konuda yaşanan olayların nedenini, “Tamamen uyum sağlayamama ve kabullenememe sebebine dayalı çatışma” olarak değerlendiren Taş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Sığınmacı ve mülteci konumundaki bu insanların çok az bir bölümü ülkemizin hukuk ve toplum şartlarına uyum sağlamakta zorluk çekiyor olup kendilerini kabullenmekte zorluk çeken yerli insanlarımızla nadiren de olsa çatışma yaşayabilmektedirler. Bu durumlar da emniyet güçlerimizin zamanında müdahalesi, suça bulaşanların sınır dışı edilmesi, kanaat önderlerinin, STK’ların, basın ve diyanet teşkilatımızın aldığı uzlaştırıcı tedbirlerle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.   Gönüllü Kuruluşlar olarak zaman zaman Kayserimiz’de de yaşanan tamamen uyum sağlayamama ve kabullenememe sebebine dayalı çatışma olaylarının şehrimizde yaşanmaması adına emniyet kuvvetlerimizi, STK’larımızı, il ve ilçe müftülüklerimizi, kanaat önderlerimizi, basın kuruluşlarımızı işbirliği ve koordine içinde meydana gelecek olayları yatıştırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz”

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE TATİL MESAJI

Başkan Taş, ayrıca eğitim öğretim sezonunun tamamlanması ile ilgili de “Tatil öğrencilerimize hayır ve bereket getirsin. Orta ve ilköğretim kurumlarımız tatile girdiler. Hafta sonu da  lise son sınıf ve mezun öğrencilerimiz için üniversite giriş sınavları yapılacak. Tatile giren milyonlarca öğrencimize hayırlı tatiller diliyor, üniversite sınavına girecek 2 milyonu aşkın öğrencimize de başarılar diliyoruz.Tatile giren öğrencilerimize tatil boyunca zamanı en iyi şekilde kullanarak bir yandan inanç ve ibadetle ilgili donanımlarını geliştirici diğer yandan farklı kurslarla el becerilerini, teknoloji kullanımını, spor becerilerini, sanat yeteneklerini artırıcı dolayısıyla kendilerini geleceğe taşıyacak donanımlarını artırmalarını tavsiye ediyor, yanlış arkadaş edinme, yanlış turum ve davranışlara dahil olmadan uzak kalmalarını tavsiye ediyoruz. Öğrenci velilerimize de tavsiyemiz, geleceğimizin teminatı evlatlarının daima takipçisi ve yardımcıları olmaları, onları terör, uyuşturucu, fuhuş ve sosyal medya ağına düşürücü çetelerin kucağına düşmekten korumaya çalışmalarını tavsiye ediyor, geçlerimizin geleceklerinin hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.