Germirli kadınlardan annelere özel bebek yuvası

Germirli kadınlardan annelere özel bebek yuvası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de Halk Eğitim Merkezi’nde kurs gören kadınlar, tasarladıkları yeni doğan bebeklere özel ‘Bebek yuvası’ ile dikkat çekti. Kadınlar, el emeği göz nuru tasarımlarının anneleri rahatlatacağını söylüyor.

Kayseri’nin merkez Melikgazi ilçesi Germir Mahallesi’nde kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergileriyle dikkat çekti. Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği kurs sonrası Germirli ev hanımları işe koyuldu ve hünerlerini sergiledi. Ortaya da birbirinden güzel ürünler çıktı. Nurullah Narin- Pakize Narin İlköğretim Okulu’nda yaptıkları ürünleri de  sergileyen ev hanımları, gördükleri kurs sayede hem meslek sahibi oldu hem de ev ekonomilerine katkı sağlama imkanı buldu. Halk Eğitim Merkezi eğiticilerinden Bedia Teke, kursiyerlerin nevresimden  bebek ürünlerine kadar değişik türde ürünler yaptıklarını belirterek, “Eğitim alan kursiyerlerimiz güzel işler ortaya çıkardı. 766 saat sürek kursun ardından  yapılan ürünler sergilenerek, vatandaşın beğenisine sunuldu.

15 ev hanımı kursa katıldı. 200’ün üzerinde tekstil ürünü ortaya çıktı.  Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Ev hanımları da, kusun  okulun 2’inci katında düzenlendiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız okulda eğitim görürken,  biz de kursta eğitim gördük ve aynı zamanda güzel vakit geçirdik” diyerek, kursa ve sergiye destek olanlara da teşekkür etti.  Mahalle Muhtarı Ali Kapısız da kadınların talebinin ardından kursun düzenlendiğini belirtti. Diğer yandan kursiyerlerin en dikkat çeken ürünü ise ‘Bebek yuvası’ oldu. Yeni doğan çocuklara yönelik olarak rengarenk hazırlanan yuvanın ek destekleriyle annelerin işini kolaylaştırdığı belirtildi. Bebek yuvasının korumalıkları, minderleri ve yastıkları ile sergide en çok ilgi gören ürünler arasında yer aldığı belirtildi. Kursiyerler, bu yuva sayesinde annelerin çocuklarını iş yaparken istedikleri yere güvenli bir şekilde rahatça bırakabileceklerini ve bunun yanında yuvada uyutabileceklerini söyledi.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN