'Başkana haşa sizin sayenizde kar yağdı tatavacılığı yapıyorlar!'

'Umarım yaşamış olduğumuz bu olumsuz süreçten yönetim ve kooparatif başkanı ders çıkarır, usulsüzlük yapan ki en azından tespit etmiş ve yönetime bizzat sunmuş olduğum bilgi, belge ve bulgularımı inceletir, gereğini yaparlar'

'Başkana haşa sizin sayenizde kar yağdı tatavacılığı yapıyorlar!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Metin Demircan,  yine yaptığı çarpıcı açıklamayla dikkat çekti. 
"Bazıları haşa gerekse başkana haşa sizin sayenizde yağmur, kar yağdı tatavacılığı ile yerlerini koruyor" diyen Demircan, "Benim gördüğüm kadarıyla yetersiz ve kapasitesiz olmakla bulunduğu yeri hak etmeyen, görevini gereği gibi ifa edemeyen kişiler, bu fabrikada yalakalık ve tatavacılık ile yerlerini koruyor ve hatta sağlamlaştırıyor. Anlayacağınız liyakatten bahsetmek de mümkün değil" dedi. 

Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve yönetimine de seslenen Demircan, "Umarım yaşamış olduğumuz bu olumsuz süreçten yönetim ve kooparatif başkanı ders çıkarır, usulsüzlük yapan ki en azından tespit etmiş ve yönetime  bizzat sunmuş olduğum bilgi, belge ve bulgularımı inceletir, gereğini yaparlar" ifadelerini kullandı. Demircan, kendisine gelen bazı destek mesajlarını da paylaştı. 
İŞTE METİN DEMİRCAN'IN O AÇIKLAMASI:
İstifa etmemin üzerine çok sayıda çiftçi kardeşim ve çalışan arkadaşlarım gerek telefonla arayarak gerekse de sosyal medya üzerinden benimle iletişim kurarak üzüntülerine dile getirmişlerdir. Kendilerine bir de bu mecradan sonsuz teşekkürlerimi tekrarla sunuyorum. İstifamın neden ve gerekçeleri konusunda aslında kısaca yapmış olsam da; yaptığım bu açıklama Belli ki hem bana ulaşan bu arkadaşların hem de basının haklı merakını gidermemiş. Bu sebeple öncelikle pancar ekicisi olan çiftçiler, emeğini sarf eden diğer tüm işçi ve çalışanların özel talebi ile konuya ilişkin detaylı açıklamalarımı son kez yapıyorum.  
Bildiğiniz gibi yaklaşık 5 ay önce fabrika yönetimine getirildim. Yönetime girdiğim süreçte bir çok dostum görev süremin en fazla 3 ay süreceği gibi latifelerde bulunduğu da olmuştu ancak ben 5 ay gibi görev yaptım! Ben çiftçi değilim, pancardan anlamam lakin yıllardır aktif şekilde ticari faaliyetlerini sürdüren bir tacir olarak özellikle satın alma ve ihale konusunda çok fazla bilgi, deneyim ve tecrübeye sahip olduğum hususu da yadsınamaz bir gerçektir. Yönetimde bulunduğum süreç içerisinde mesleki tecrübem gereği fabrikada özellikle alım satımda, yeterli ve gerekli piyasa araştırması yapılmaksızın, usule uygun olmayan yol ve yöntemlerle alım satımların gerçekleştirildiğini tespit ettim. Bu kısa süre içerisinde elimden gelen tüm özveriyi göstererek fabrikanın milyonlarca lira tasarruf etmesini sağladım. Bu süreçte bir tek gün bir yerde yolsuzluk yapılıyor ,vs gibi bir cümle kurmadım. Ancak insani olarak ya da gayri ihtiyari yanlış yönetenlerle ödemelerin yapıldığını söyledim. Bahsi geçene konuları paylaştığım yönetim kurulundaki arkadaşlar hatta sayın Akay uğruna ölecek kadar bağlı olduğunu dile getiren kişiler dahi izah ettiğim hususların usulsüzlük değil yolsuzluk olduğunu söylemişlerdir. Ben halen daha bu durumların, bazı yöneticilerinden bilgisizliğinden, kapasitesizliğinden ya da alışılagelmiş çeşitli rahatlıklıklarda kaynaklandığını söylemekteyim. Bu durumun sebebi bunlarsa yine tölere edilebilir mi ? Tabi ki hayır sebep her ne olursa olsun fabrikanın göz göre göre zarara uğratıldığı açık ve nettir. Bu durumun da haklı bir açıklaması olamaz. 
Yönetimin, bu fabrikayı daha rantabıl hale getirme sorumluluğu vardır. Burada görev yapan üst düzey yöneticiler, gerek yönetimi gerekse de kooparatif yönetimini doğru bilgilendirmedikleri gibi işlerine geldiği gibi yönlendirmekte, işini layıkıyla yapan/yapabilecek olan kişileri bir şekilde pasifize etmektedirler.
Benim gördüğüm kadarıyla yetersiz ve kapasitesiz olmakla bulunduğu yeri hak etmeyen, görevini gereği gibi ifa edemeyen kişiler, bu fabrikada yalakalık ve tatavacılık ile yerlerini koruyor ve hatta sağlamlaştırıyor. Anlayacağınız liyakatten bahsetmek de mümkün değil. Bahsi geçen insanlar, yağmur yağsa kar yağsa gerek yönetime gerekse başkana haşa sizin sayenizde yağmur, kar yağdı tatavacılığı ile yerlerini koruyor ve bilgisizliklerini ve beceriksizliklerinin üstünü örterek görevlerine devam ediyorlar. 
Benim tespit ve bulgularımı kamuoyuyla paylaşmam hukuken mümkün olmadığı gibi etik de olmayacaktır. Etik davranmak, görev icabı değil insanlık görevidir. Bu sebeple daha detaylı bilgi verip, veri paylaşmam bana yakışmaz bu konuda anlayışınızı bekliyorum. 
Umarım yaşamış olduğumuz bu olumsuz süreçten yönetim ve kooparatif başkanı ders çıkarır, usulsüzlük yapan ki en azından tespit etmiş ve yönetime  bizzat sunmuş olduğum bilgi, belge ve bulgularımı inceletir, gereğini yaparlar. 
Görevim sonlanmış olduğundan bu aşamda Tavsiye niteliğinde olmak üzere tekrarla söylüyorum bu fabrika bu ülke için, bu bölge  için oldukça değerli bir kuruluştur.  Fabrikanın yetersiz, yeteneksiz, deneyim ve tecrübesiz kişiler tarafından yönetilmesine müsade edilmesi; yeterli ve gerekli araştırma yapılmaksızın ve ayrıca usule aykırı olarak alım satışların yapılmasının önüne geçilmemesi; bilerek isteyerek ya da çeşitli nedenlerle belki de fabrikanın zarara uğratılması, bu durumun farkında dahi olunmaması ya da çeşitli nedenlerle buna göz yumulması nedenleri ile bazı bürokratlar ve diğer tüm sorumlular hakkında en kısa süre içerisinde gerekli müeyyideler uygulanmalıdır ki; en azından bundan sonra özellikle idareciler görevli daha dikkatli şekilde ifa etsinler. Saygılarımla.