Flaş! OSB'lere şok Corona denetimi... Fabrikalar, işyerleri dikkat!

Flaş! OSB'lere şok Corona denetimi... Fabrikalar, işyerleri dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Coronavirüs salgınını şehrimizde kontrol altına almak için Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü  ekiplerince yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Bilindiği gibi İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde özel olarak kurulan Filyasyon Ekibi Coronavirüs bulaştığı belirlenen kişilerin temasa geçtiği şahısları tespit ederek 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalmalarını bu süre zarfında covid-19 semptomları görülmesi durumunda hastanede tedavi altına alınmalarını sağlıyor.

Bu Filyasyon çalışması nedeniyle salgının bulaşmasını önlemeyi amaçlayan İl Sağlık Müdürlüğü şimdiye kadar Kayseri’de 8.000 civarında vatandaşın Filyasyon amaçlı karantinaya alınmasını sağladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri şimdi de Virüsü Kovalama çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Birden çok çalışanı bulunan işyerlerinde Coronavirüs tedbirlerinin alınıp alınmadığını denetlemeye başlayan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB’lerde ürerim yapan fabrikaları mercek altına aldı.

Fabrikalara ani baskınlar düzenleyen ekipler yayınlanan kararnameler ve Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince alınması gereken Coronavirüs tedbirlerinin alınıp alınmadığını; çalışanların maske takıp takmadığı, çalışma mesafelerinde sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı gibi birçok konuyu gözden geçirerek denetliyor.

Denetimlerde kararname ve kurul kararlarına uyulmadığının tespit edilmesi halinde fabrikalara kurallara aykırı şartlarda çalıştırılan kişi başına 3.150 TL para cezası kesiliyor.

Denetimlerde birçok fabrikanın Coronavirüs’e karşı gereken tedbirleri aldığı görülürken, tedbir almayanlar da gereken uyarılar yapılarak ceza tutanakları da düzenlenmeye başladı.

Çalıştığı işyerinde tedbirlerin yetersiz olduğunu gören işçiler İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet edebiliyor.