FETÖ darbe girişimi sonrasında orduya geri dönen o isim Kayseri'ye atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında görev değişimi yapıldı.

FETÖ darbe girişimi sonrasında orduya geri dönen o isim Kayseri'ye atandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında görev değişimi yapıldı. Kayseri’ye dikkat çeken isim atandı. Hava Kuvvetleri’nde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yuvaya dönen 3 pilottan biri olan o isim 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı  ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına  atamalar gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan atama listesine göre, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay 3. Ordu Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ise Ege Ordu Komutanı oldu.

AYGÜN, HAVA LOJİSTİK KOMUTANI OLDU

12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Selçuk Aygün de Hava Lojistik Komutanı oldu. Aygün, bundan sonraki süreçte Ankara'da görev yapacak. FETÖ üyelerinin baskıları sonucu görevlerini bırakmak zorunda kalan ve hain darbe girişiminin ardından "yuvaya dönüş" kapsamında üniformalarına kavuşarak, bu sene tuğgeneralliğe terfi eden Aziz Adalı Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına getirildi.

DİKKAT ÇEKEN İSİM ADALI

Adalı, 12 yıl görev yaptığı Türk Hava Yolları’nda Airbus 340/330 filosundan commander (sorumlu mesul kaptan pilot) statüsünde gönüllü olarak Hava Kuvvetleri’ne dönen tek pilot olarak öne çıkıyor. FETÖ’nün pilotlar üzerindeki baskılarının arttığı dönemde 2002 yılında avcı bombardıman uçaklarıyla uçan ve binbaşılığa terfi beklerken, sağlık sebebi ile emekli olmayı tercih eden Albay Aziz Adalı, Airaalfa, Onur Air ve Atlasjet Havayollarında görev yaptıktan sonra 2004 yılında Türk Hava Yolları’nda göreve başladı.

KAYSERİ’DE DEĞERLENDİRME VE DENETLEME BAŞKANI OLARAK DA GÖREV YAPTI

THY’de, Airbus 319, 320, 321, 330 ve 340’larda sorumlu mesul kaptan pilot olarak görev alan Adalı, askeri ve sivil 15 bin uçuş saatiyle Türk Hava Kuvvetleri’nin gözde eğitici pilotları arasında. 9 buçuk yıl kaptan pilotluk yaptıktan sonra yuvaya dönen Albay Adalı, Hava Harp Okulu’na değerlendirme ve denetleme başkanı olarak atandı ve burada 2 yıl T-41D pervaneli eğitim uçağında öğretmen pilot olarak görev yaptı. Bu süre boyunca Hava Harp Okulu’na öğrenci alımlarında aktif öğretmenlik ve kontrol pilotluğu yapan Adalı, İspanya’da aldığı eğitimin ardından A400M uçaklarıyla da uçmaya devam etti. Albay Adalı halen, Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’nda değerlendirme ve denetleme başkanı olarak da görev yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda da 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yuvaya dönen 3 pilot tuğgeneralliğe terfi aldı. Bu pilotlar arasında, Türk Hava Yolları’nda A340/330 filosunun sorumlu mesul kaptan pilotu olarak görev yaparken gönüllü olarak dönen tek pilot olan Hava Pilot Albay Aziz Adalı dikkat çeken isimdi.