500 euro bilmecesi! 'Bozdurandan komisyon alınıyor' iddiası ortalığı karıştırdı

Kayseri, Kazancılar Çarşısında hizmet veren Berksoy Döviz İşletme Sahibi Bekir Berk, son günlerde spekülasyon haberlerle piyasalarda '500 euro banknotları bozduranlardan 10 ila 20 avro arası komisyon alınıyor' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

500 euro bilmecesi! 'Bozdurandan komisyon alınıyor' iddiası ortalığı karıştırdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, Kazancılar Çarşısında hizmet veren Berksoy Döviz İşletme Sahibi Bekir Berk, son günlerde spekülasyon haberlerle piyasalarda “500 euro banknotları bozduranlardan 10 ila 20 avro arası komisyon alınıyor” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Berk, Kayseri’de döviz bürolarının vatandaşlardan ve gurbetçilerimizden böyle bir komisyon alınmadığını kaydetti. Berk şunları kaydetti. “Avrupa Birliği, 500 Avroluk banknotların basımına son vererek 2 yıl içerisinde tedavülden kaldırma kararı aldı. Bu durum özellikle tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilerimizi çok etkiledi. Türkiye’deki bazı banka ve bazı döviz büroları da elden çıkarması oldukça zor olan 500 Avroluk banknotla ilgili önlem alarak komisyon uygulamaya başladı. Kayseri’de faaliyet gösteren döviz bürolarında 500 Avro banknot bozduran vatandaşlarımızdan hiç bir komisyon alınmadan paralarını bozuyoruz. Çünkü elimizde konu ile ilgili herhangi resmi bir yazı bulunmuyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız endişeye kapılmasın, dövizlerini gönül rahatlığı ile değerinden bozdursunlar” diye konuştu.