Esnaf: Bu gidişata dur diyen olur!

Siftahsız dükkan kapatan esnaf Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık ve il yönetimine, iktidarı şikayet etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnaf: Bu gidişata dur diyen olur!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Siftahsız dükkan kapattıklarını  belirten esnaf, “İnanın bir adım önümüzü göremiyoruz. İnşallah gelirsiniz de,  bu gidişata bir dur diyen olur. Dün bursla okuyan birileri gemicik holdingleri kuruyorsa bunun hesabını soracak birileri lazım. Bir babayiğit çıksın…” diye konuştu. 
CHP Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa ve partililer esnaf ziyareti yaparak, esnafların sorun ve şikayetlerini dinledi. Suriyelilerden şikayet eden bir genç, “Suriyelileri başımıza bela ettiler. Gönderin. Milletin anasına bacısına laf atıyorlar… Kayseri AK Partinin kalesiydi, bitti. Bizim Kayseri milleti AK Partiye tapıyor ama şimdi kimse istemiyor. Ben bir defa babamın zoruyla oy verdim, parmağım kopsun AK Parti’ye oy vermem… Kime gidersem gideyim öyle… Esnaf kan ağlıyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Ben esnafım iş yapamıyorum.  Suriyeliler benden iyi yaşıyor” diye konuştu. 
Henüz siftah yapamadığını ve eve ekmek götürmek için borçlandığını ifade eden bir başka esnaf ise şöyle konuştu:  “Siftah yok. Eve ekmek götürmek için mutlaka borçlanıyoruz. Mutlaka devletin kucağına düşüyoruz. Devlette de acıma yok zaten. Sen ölmüşsün, kalmışsın umurunda değil, ‘yeter ki borcunu bana öde’ diyor. Ama nasıl ödeyeyim. Doğmamış çocuğumu borçlandırıyor. Nereye kadar gidecek? Tamam bana kredi veriyor ama ben o krediyi ödeyemezsem ne yapacağım. Bugün dünya yarın ahiret. Ben öldüğüm zaman borçlu öleceğim. Bunun hesabını nasıl vereceğim. Benim kabahatim değil ki, beni yönetenlerin kabahati… Onun için Allah sonumuzu hayretsin. İnanın bir adım önümüzü göremiyoruz. İnşallah gelir siniz de bu gidişata bir dur diyen olur. Dün bursla okuyan birileri gemicik holdingleri kuruyorsa bunun hesabını soracak birileri lazım. Bir babayiğit çıksın… İyice dolduk, gerçekten dolduk. Gelecekseniz gümbür gümbür gelin. Gerekirse bana bir tokat vurun ama benden sonraki nesile rahatlık olsun. “
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de, “Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Vatandaş adeta patlama noktasına gelmiş. Birileri de ‘Milletimiz tamam derse çekiliriz’ diyor. Vatandaş çoktan tamam dedi ama sırça saraylarda yaşadıkları için bundan haberleri yok. Milletin tamam mı yoksa devam mı dediği öğrenmek için yol basit; getirirler sandığı milletimiz de gereğini yapar” dedi.