ESDER terör saldırısını kınadı

ESDER terör saldırısını kınadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, kentte meydana gelen terör saldırısını kınadı.
Başkan Kemal Erçalık, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında çarşı iznine çıkmış olan askere karşı gerçekleştirilen terör saldırısından dolayı milletçe acı içindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin kederli ailelerine ve bütün Türk milletine baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.
Zaman her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik zamanıdır. Artan bu terörist saldırıları nedeniyle; Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçlerimiz, korucularımız, kamu görevlilerimiz ve sivil vatandaşımız dahil olmak üzere bütün toplumu hedef alan ve kan döken bölücü örgüt ile bu örgüte siyasi, ekonomik, moral, lojistik vb. destek veren bütün iç ve dış, gerçek ve tüzel kişileri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak terörün her türlüsünü kınıyor, bu saldırının son olmasını temenni ediyoruz.
Devlet mekanizmalarının terörle mücadelesini de sonuna kadar destekliyoruz. Terör sözcülüğü yapanlara, terörü hoş göstermek için çabalayanlara karşı da tedbir alınmasını öneriyoruz. Kimse Türk milletini terörle yıldıramaz. İçte ve dışta Türk milletine kefen biçmeye çalışanların sonunun öncekiler gibi korkunç olacağını hatırlatıyoruz.
Türkiye’nin otuz yılı aşkın süredir mücadele ettiği ve defalarca mağlup ettiği; ancak en büyük mağlubiyetini toplumsal kargaşa ve iç savaş emellerine ulaşamadığı için yaşayan bölücü terör örgütü, Türk milletinin birliğini ve Türkiye’nin müreffeh geleceğini engelleyemeyecektir.
Son olarak her zamankinden daha dikkatli ve sabırlı davranıp teröre karşı olmanın ahlaki bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz.”