ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi'nden 140 Öğrenci Mezun Oldu

ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi'nden 140 Öğrenci Mezun Oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 140 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreninde en büyük alkışı ise fakülte birincisi 48 yaşındaki Mehmet Taşkıran aldı.
15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Belediyesi Memduh Büyükkılıç, Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, fakülteleri hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında mezuniyet törenlerinin öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler için önemli bir gün olduğunu belirtti. Rektör Güven, “Erciyes Üniversitesi bildiğiniz gibi bir araştırma üniversitesi. Bu araştırma üniversitesi kimliğine katkı sağlamak içinde her geçen gün daha da fazla çalışan bir üniversitedir. Dünya sıralamalarına baktığımızda son bir hafta içerisinde yayınlanan 2 sıralamada da Erciyes Üniversitesi ilk 6, 7 ve 8’lerde yer almaktadır. Bununla da bizler gurur duyuyoruz. Tabi Ziraat Fakültesi burada ayrı bir yer tutuyor. Gerek bilimsel katkıları, gerekse de eğitim alt yapısı ve öğretim üyelerinin donanımları itibari ile Türkiye’de en iyi Ziraat Fakültelerinden birisidir" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana büyük başarılar gösterdiğini söyledi. Fakülte 2. ve 3.’süne Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından iş sözünün verildiği törende, 48 yaşındaki Mehmet Taşkıran Ziraat Fakültesini birincilikle bitirdi. Mezuniyet Belgesini kızı ile birlikte AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın elinden alan fakülte birincisi Taşkıran, sahnede duygu dolu anlar yaşadı.
Kızının da bu dönem Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu belirten Taşkıran, “Kayseri Tarım İl Müdürlüğünde ziraat teknikeri olarak çalışmaktayım. Toplam 29 yıl görev yaptıktan sonra rabbim bana ziraat mühendisi olmayı nasip etti. 48 yaşında mezun oluyorum. Emekle, gayretle bu günlere geldik, ancak bugünün benim için anlam ifade eden yönü şudur. 29 yıl sonrada gelen bir diplomadan öte bugün canım kızım ile aynı üniversiteden ben mühendis olarak, kızımda doktor olarak mezun olmasıdır” dedi.
Mezuniyet töreni fakülte birincisi Mehmet Taşkıran’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.