Ersoy: O ilçelerde vatandaşlar doğalgazın gelmesini büyük bir hasretle bekliyor

  Ersoy: O ilçelerde vatandaşlar doğalgazın gelmesini büyük bir hasretle bekliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili  Baki Ersoy,  Meclis’te Plan, Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak elektrik fiyatlarında indirim talep etti.  Ersoy, ayrıca doğalgazın olmadığı ilçeleri de gündeme taşıyarak, “Vatandaşlarımız, doğal gazın ilçelerine gelmesini büyük bir hasretle beklemektedirler” dedi.

“Enerjinin kaliteli, sürdürülebilir, güvenli ve katlanılabilir maliyetlerle sağlanması temel amacımız olmalıdır. Elektrik ve doğal gaz piyasalarında rekabeti tesis edecek şekilde, maliyet bazlı fiyatlandırma uygulamaları yapılması gerekiyor” diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Linyit rezervlerimiz çevre standartlarına uygun şekilde, elektrik enerjisinin üretiminde kullanılabilecek kapasitededir. Kamu sahasındaki linyit alanlarının ekonomiye kazandırılması için elektrik üretiminde kullanımları sağlanmalıdır. Bu konuda da elektrik üretiminde ithal kaynaklara bağımlılık azaltılabilir ve istihdama da katkı sağlanabilir diye düşünmekteyim. Kendi elektrik ihtiyacını karşılamak amaçlı lisanssız güneş enerjisi santrali ile rüzgar enerjisi santrali uygulamalarının yaygınlaşması sağlanmalıdır. Aynı zamanda, jeotermal ve rüzgar başta olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılmalı ve kullanımları teşvik edilmelidir” diye konuştu.

“REKABETİN ÖNÜ TIKANIYOR”

Yapılan tarife değişiklikleri ile enerjide rekabetin önünün tıkandığını kaydeden Ersoy, “Elektrik son kaynak tedarik tarifesiyle beraber, zam, tarife değişiklikleri, aynı oranda elektrik kullanan işletmeler ve fabrikaların farklı faturalar ödemesi adil rekabetin önünü tıkamaktadır. Ayrıca, sanayici, tükettiği elektriğin fiyatını ay sonunda faturası geldiğinde öğrenmekte ve ürettiği malın maliyetini dahi tam olarak hesaplayamamaktadır. Elektrik faturaları yükselen sanayicilerimizi rahatlatmak, üretim maliyetlerini düşürmek ve adil koşullarda rekabetin sağlanabilmesi için elektrik tarifelerinde mutlaka bir düzenleme yapılmalıdır diye düşünüyorum. Bunun yanında, yine, çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarda da indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi de uygun olacaktır” dedi.

“PINARBAŞI, SARIZ, SARIOĞLAN, AKKIŞLA, FELAHİYE VE ÖZVATAN İLÇELERİNDE DOĞAL GAZ HATTI YOK”

Kayseri’de doğalgazın ulaşmadığı ilçeleri de gündeme taşıyan Ersoy, şu ifadeleir kullandı: Seçim bölgem olan Kayseri'de, 2020 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilen 18 kilometrelik dağıtım hattıyla, toplam doğal gaz dağıtım hattı uzunluğu 5254 kilometreye ulaşmıştır. Fakat hâlâ, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye ve Özvatan ilçelerimizde doğal gaz hattı bulunmamaktadır. Tomarza ilçemize 2020 yılında arz sağlanmış olsa da sadece merkezdeki vatandaşlarımız doğal gaz hizmetinden faydalanabilmekte, bazı mahallelerimizde ve hatta merkezde olup da yolları yapılmamış vatandaşlarımız ise henüz doğal gazdan faydalanabilmiş değildir. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde kış ayları çok sert geçmekte, don olayları tüm kış ayları boyunca görülmektedir. Bu ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, doğal gazın ilçelerine gelmesini büyük bir hasretle beklemektedirler. İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın temel ve acil ihtiyacı olan doğal gaz hizmetinin ivedi olarak getirilmesi Kayseri olarak temel talebimizdir”